Forumowy system RPG "Marant" > Dracoński teleport

Dyskusja o grze

<< < (127/1739) > >>

Nessa:

--- Cytat: Gunses w 19 Maj 2012, 23:40:49 ---Co za dużo to nie zdrowo, a z rodziną wchodzi się tylko dobrze na zdjęciach!  <poirytowany>
--- Koniec cytatu ---
Wampiry w ogóle są widoczne na zdjęciach? :P

--- Cytuj ---Przepraszam bardzo, ja portki dostałem! :P
--- Koniec cytatu ---
Zeeeeeeeyfaaaar! Ja chcę portki i koszule ;[ To spisek jakiś jest. Na pewno. Potem nas do więźnia wsadzą za gorszenie dzieci i wampiry opanują świat.

Mantos:
   Tak sobie przeglądam i widzę że włócznia jest wpisana w broń sieczną a to dość duże przekłamanie ;/ Kostur natomiast jest w broniach obuchowych a taki kij ma oddzielną kategorię/ Myślę, że przydałoby się od nowa pogrupować bronie (ok połowa to bronie sieczne ;/)
   Prawda jest taka, że sposób walki daną bronią zależy bardziej od jej długości niż od tego czy posiada ostrzę czy nie. Póki co proponuję coś takiego:
- bułat, katana, miecz, szabla
- ukryte ostrze, sztylet, szpon
- buława, kiścień,
- kij, kostur
- włócznia

Nie jestem pewien gdzie przypisać topór, młot i wardynę. Ew. topór i wardyna mogą polecieć do pierwszej grupy, ale walka młotem dwuręcznym a taką buławą to kompletnie inna sprawa. Podział jak najbardziej prowizoryczny więc możecie sobie zmieniać do woli ;f

Ah i nareszcie zrozumiałem, że dzięki podzieleniu zbroi na poszczególne części postacie mogą nareszcie dobierać jej części by lepiej przystosować się do swojego stylu gry, mała próbka:

Gunses:
Mantosowe wywody trochę mnie nudzą. Mało wprowadzają, dużo krytykują. Gra to umiejętność dojścia do kompromisu. Nie można cały czas wprowadzać zmian, Is też ma swoje życie. Dokończmy zmiany w tej wersji i dajmy sobie rok, dwa na zobaczenie co jest do ewentualnej poprawki.

Ale wytłumaczcie mi jedno. Czym się różni drewniany kostur od zwykłego kija?

Anv:
Kostur jest zazwyczaj grubszy i ma jakieś zakończenie na jednym końcu. Jeśli nie w postaci kryształu to zgrubienia drewnianego, w którym takowy można potem osadzić. Kij jest zwykły i prosty, jak np. laska nowicjusza/kręgu wody w G2NK

Elrond Ñoldor:

--- Cytat: Nuda w 19 Maj 2012, 23:15:19 ---Kolejny bez spodni!

--- Koniec cytatu ---

Ja też nie mam spodni, butów i bielizny ;>

--- Cytat: Anvarunis w 20 Maj 2012, 08:15:01 ---Kostur jest zazwyczaj grubszy i ma jakieś zakończenie na jednym końcu. Jeśli nie w postaci kryształu to zgrubienia drewnianego, w którym takowy można potem osadzić. Kij jest zwykły i prosty, jak np. laska nowicjusza/kręgu wody w G2NK

--- Koniec cytatu ---

Dokładnie. Gandalf Szary miał kostur. Włóczykij kij.

I czemu nasze szaty magiczne dostały po dupie? Prędzej chroniły przed odpryskami zaklęć i jakiś ficzer, czy to przed ogniem dla magów ognia, czy przed wodą dla magii wody i ziemi. Jestem zniesmaczony. Reszta również.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej