Tereny Valfden > Dział Wypraw

Antagonista

<< < (12/12)

Anette Du'Monteau:
Dotarłaś bezpiecznie do wioski

//: Wybacz ale nie mam co więcej  opisywać :D

Patty:
Wkroczyłam w teren typowych, wioskowych zabudowań. Drzymałowo było wsią w najwęższym tego słowa znaczeniu, z doskonale tradycyjnymi chatami i szarżującymi Burkami. Rozejrzałam się szybko i odnalazłam wzrokiem czekających, widocznie na mnie, wieśniaków, których poznałam już wcześniej. Podeszłam do nich, pozdrawiając ich krótkim gestem.
- Pozdrowienie. Jak może pamiętacie, prosiliście mnie o pomoc w sprawie waszych znikających dzieci. W lesie za wioską znalazłam, można rzec, nawiedzone domostwo, pełno tam było nieumarłego plugastwa i jego twórcy, pewnego podłego nekromanty. Ale nie musicie się obawiać - uśmiechnęłam się delikatnie - Pozbyłam się zagrożenia, okolica powinna być teraz bezpieczna.

Anette Du'Monteau:
-Dzięki ci panienko. Widać, że wy od tego Zartata to rzeczywiście prawi jesteście. Ludzie z wioski przygotowali taki drobny podarek. Proszę. - powiedziała wieśniaczka i wręczyła sakiewkę.

Zadanie zakończone!
Podsumowanie: Patty usłyszawszy plotki o problemach ludzi z okolicznej wioski postanowiła sprawdzić, czy aby to prawda. Jak się okazało ludzie nie kłamali. Po nieco głębszym rozeznaniu dziewczyna udała się do lasu, gdzie spotkała nekromantę i jego sługusy. Ciężkie pojedynki, okupione nie lada wysiłkiem, zakończyły się zwycięstwem dawnej mistrzyni. Wróciwszy do wieśniaków i po powiadomieniu o rozwiązaniu problemu otrzymała nagrodę pieniężną. Potem wróciła do siedziby Bractwa ÂŚwitu.
Otrzymujesz 125 grzywien
Talenciki:
Patty - 2 (+1) Srebrne talenty
Otrzymujesz 300 grzywien premii

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej