Tereny Valfden > Dział Wypraw
"Na umrzyka skrzyni"
Elrond Ñoldor:
- Hej, jesteśmy równi rangą - wyszczerzył zęby do nowicjusza. - Ot doświadczenie z innego życia. Kto wie? Może już nieaktualne? Wszystko się zmienia w naszym świecie... Pamiętam starych bogów, Innosa, Adanosa i Beliara, starą magię którą nam dali jak przez mgłę. Gdy bogowie odeszli nastąpiła zmiana. Nauczyliśmy się wykorzystywać magię jaką władali starożytne istoty które w linii prostej wyewoluowali od smoków. Teraz moja wiedza wymaga szerokiej aktualizacji. I tak jak powiedziałem, mam nadzieję, że Mistrz Gildii będzie w stanie mi pomóc.
Lord Hejgen:
Po cało nocnym śnie Anims obudził się dopiero koło popołudnia. Był bardzo głodny więc zaczął wołać o kogoś. Na jego prośby zareagowała młoda piękna dziewczyna która akurat przechodziła koło pokoju. Weszła do środka i powiedziała
- Czy czegoś pan potrzebuje. - zapytała.
- Tak jeśli można, czy mogła by mi pani przynieść jakieś mięso i piwo. - powiedział Anims
- Dobrze już przyniosę - powiedziała
Po jakiś 3 minutach weszła do pokoju z mięsem i piwem
- Prosze bardzo - powiedziała
- Dziekuje .- odpowiedział Anims
Gdy wyszła z pokoju, zaczął jeść swój obiad.
Axel Ontero:
Rozmowa się skończyła. Szczerze mówiąc to trochę mnie już ona frustrowała. Wyszedłem z karczmy, odwiązałem swego konia po czym dosiadłem go czekając aż kompania wyruszy.
Hagmar:
Wyszedłem z karczmy i podszedłem do swojego konia i odwiązawszy go wsiadłem. Anims wydobrzeje tutaj, wracając zapłacę za jego pobyt. Ruszamy. Kompania powlokła się się traktem ku Chylicy.
Gunses:
- Jestem hrabią i do niedawna byłem Władcą Wampirów na Valfden. I też nie powinienem żyć... Z ludzkiego punktu widzenia. Podczas przemiany człowiek umiera, w chwili, gdy powraca do życia jako Wampir. Jestem przeklęty, moja dusza ma skazę. ÂŚwięte słońce, pozostałość po Innosie pali moje ciało, a przekleństwo Beliara nie pozwoli mej duszy zaznać ukojenia po śmierci. ÂŻyję w nocy, by poić się krwią. I robię to świadomie. To dopiero piękny przykład zła, które powinno nie żyć. - rzekł wsiadając na konia
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej