Tereny Valfden > Dział Wypraw

Gdy mrok ostrzy szpony: ÂŚledztwo

(1/4) > >>

Anv:

--- Cytuj ---Nazwa wyprawy: Gdy mrok ostrzy szpony: śledztwo
Wymagania: logiczne myślenie, perswazja, klimatyczne opisywanie, walka minimum 50%
Liczba uczestników: 1
Nagroda: od 10 do 120 SZ
Opis: Zadanie polega na przeprowadzeniu dogłębnego śledztwa. UWAGA! Zadanie na poziomie trudnym!
--- Koniec cytatu ---

- Dobra, więc o co chodzi?

Portret

O mnie
Tworzę…

Statystyki ekwipunku

Broń 1

Nazwa broni: Krzyk Upadłych
Rodzaj: miecz
Typ: oburęczny
Ostrość: 40
Wytrzymałość: 35
Opis: Wykuty z 30 sztabek czarnej rudy, 10 sztabek mithrilu, 10 sztabek srebra, 5 sztabek niebieskiej rudy i 5 sztabek czerwonej rudy o zasięgu 1,5 metra. Na mieczu wyryto runę ożywieńca. Po przebiciu mieczem truchła i wypowiedzeniu: naa narash tarash tara var dor ash natha. Zostanie stworzony ożywieniec. Na mieczu wyryto runę paraliżu dzięki czemu nikt poza prawowitym właścicielem nie może dzierżyć miecza. Postronne osoby, które dobędą rękojeści zostaną sparaliżowane. Z paraliżu wyzwala puszczenie rękojeści. Młode potwory mogą zostać sparaliżowane na kilka sekund po otrzymaniu obrażeń. Na mieczu wyryto runę śmierci. Ostrze miecza zadaje fizyczne i trwałe obrażenia o podwójnej wartości demonom, oraz opętanym przez demony istotom. Demon zabity takim ostrzem umiera. Na mieczu wyryto runę wygnania. Istota opętana przez ducha lub inną istotę astralną może zostać wyegzorcyzmowana po przebiciu mieczem. Dzięki czarnej rudzie, z której został wykuty miecz zadane nim obrażenia goją się dwa razy dłużej, zaś w przypadku istot z umiejętnością szybkiej regeneracji takowa nie zachodzi. Dzięki srebrnym wykończeniom ostrze zadaje podwójne obrażenia istotą podatnym na srebro. Dzięki kryształowi niebieskiej rudy miecz jest w stanie przewodzić zaklęcia magiczne np. podpalenie klingi ogniem. Dzięki kryształkom czerwonej rudy umieszczonym w rękojeści istota magiczna bądź mag przebici mieczem. Nie są w stanie wygenerować energii magicznej potrzebnej do rzucania zaklęć.
Wymagania: Walka bronią sieczną [100%]

Broń 2

brak

Broń 3

brak

Broń 4
Nazwa broni: Różdżka Ognia
Rodzaj: różdżka
Zasięg: 50 metrów
Zaklęcie: Kula ognia
Opis: Wykonana z 50 kawałków drewna.
Wymagania: Używanie różdżek[/size]

Odzienie
Nazwa odzienia: Pancerz Anva
Rodzaj: zbroja miękka
Typ: zbroja z utwardzonej skóry
Wytrzymałość: 8
Opis: Uszyta z 100 kawałków skóry Hars'esisa. Z białym futrem wyłożonym na barkach i karku.
Wymagania: Używanie zbrój miękkich

Pas
Sakiewka - 100 sztuk złota

Statystyki postaci
Specjalizacje

Walka bronią sieczną [100%]
Walka bronią dystansową [75%]
Używanie różdżek

Umiejętności nabywane

- Używanie zbrój miękkich
- Używanie zbrój niepłytowych
- Kończyna mocy
- Koncentracja
- Telekineza
- Perswazja
- Akrobatyka
- Kamuflaż
- Cichy zabójca
- Kradzież kieszonkowa
- Otwieranie wszelkich zamków

Osiągnięcia

- Pogromca smokow
- Stały klient

Umiejętności rasowe

- Dotyk demona
- Całun mroku
- Potęga bestii

- Potencjał magiczny
- Potencjał chemiczny
- Ciało z gliny
- Ulubieniec bogów
- Bystry umysł

Magia
Lindangol
I stopień wtajemniczenia
- Mała błyskawica
- Lekkość
- Wietrzna aura

II stopień wtajemniczenia
- Lewitacja
- Wir
- Duża błyskawica
- Grom
- Piorun kulisty

Magia Demonów
Domena niszczyciela
- Piorun

Sado:
- Słuchaj. Otrzymujesz dostęp do naszych akt i raportów. Masz je starannie przeanalizować, przeszukać miejsca zbrodni, ludzi związanych z ofiarami, ich rodziny, bliskich. Masz przybliżyć każdą sprawę, próbując wyjaśnić te wydarzenia. Generał podejrzewa, że niektóre z poprzednich spraw są połączone z ostatnimi mordami.

Anv:
- Dobra, to zabieram się za przeglądanie tego. - stwierdziłem i siadłem nad stertą dokumentów przy biurku. Czytałem raport z każdego zadania jakie wykonywali członkowie Szwadronu z ostatnich dni. Nie raz zdarzyło mi się po przeczytaniu jednego, powrócic do poprzedniego, aby powiązać pewne fakty. Z czasem udawało się wysnuć jakieś teorie, lecz to wciąż było mało. Prawdziwe śledztwo, z przesłuchiwaniem świadków z pewnością będzie konieczne. - Bez wątpienia, wszystkie te wydarzenia mają powiązanie ze szlachcicami. Ktoś próbuje się ich pozbyć. Porywano szlacheckie dzieci, Aragorn podczas swojego patrolu, także natknął się na kogoś kto próbował zabić szlachcica, na dożynkach także strzelano do szlachty. Do szlachty i do generała...
- Macie może adresy tych ofiar, z każdej sprawy? Koniecznie rodziny tego porwanego dzieciaka, którego szukała dwójka strażników, oraz tych z dzielnicy obywatelskiej, co to jakiś świr ich powyrzynał we własnym domu.

Sado:
- Gdzieś na końcu raportu wszystko powinno się znajdować. Adresy, nazwiska i inne.

Anv:
- A dobra, mam. - rzuciłem porozumiewawczo znad papierów. Wziąłem jakąś pobliską pustą kartkę i spisałem imiona i nazwiska osób powiązanych z każdą sprawą. Awaryjnie, żeby nie zapomnieć. Po czym wstałem, notatkę włożyłem do kieszeni spodni i poprawiłem koszulę
- To ja ruszam. Zobaczymy czego się dowiem. - odparłem mężczyźnie i wyszedłem. Teraz skierowałem się ku dzielnicy szlacheckiej.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej