Autor Wątek: W głąb dracońskich ruin.  (Przeczytany 64781 razy)

Description:

Offline Nessa

• Obywatel
  • Reputacja: 3261
  • Nuda :(
    • Karta postaci

Odp: W głąb dracońskich ruin.
« Odpowiedź #940 dnia: 27 Styczeń 2012, 17:29:56 »
   Nessa schowała strzałę i wolną dłonią zasłoniła sobie nos. Do widoku krwi, jeśli można tak powiedzieć, przywykła, ale swąd przypalonych ciał przyprawiał ją o mdłości. Starała się nie patrzeć na Zelerisa, który zdawał się napawać widokiem poległych. Zwyczajnie ją przerażał. Podobnie jak Adamus, który walczył w dziwnym szale i Anvarunis, który odcinał głowy przeciwnikom. To zdecydowanie za wiele dla elfich oczu, które jako własności łuczniczki musiały to wszystko oglądać.
   Podeszła do Zeyfara i siląc się na ciepły ton zapytała dość nieoryginalnie:
- Nic ci nie zrobili? Wszystko w porządku?

Offline Anette Du'Monteau

• Zakon Keitai
  • Reputacja: 12877
  • Ktoś i każdy, to moje imię.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #941 dnia: 27 Styczeń 2012, 18:34:13 »
-ÂŻyje, ale byłbym wyjątkowo wdzięczny gdybyś rozcięła te więzy. Wskazałem tarzając się na plecach jak ryba.

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #941 dnia: 27 Styczeń 2012, 18:34:13 »

Offline Arti

• Magnat
  • Reputacja: 572
    • Karta postaci

« Odpowiedź #942 dnia: 27 Styczeń 2012, 18:49:12 »
  Młodzieniec otworzył oczy. Leżał na podłodze, w świątyni. Dłońmi przetarł zaspane oczy i wstał. ?? Przez chwilę zbierał myśli, by potem sobie uświadomić. Warta, walka, walka... brak czasu na sen. Nic dziwnego, że mnie teraz tak nagle złapało. Cóż, lepiej teraz nic w trakcie walki. Te moje nagłe zaśnięcia zaczynają mnie martwić. Młodzieniec stał w pustej sali.
 - Halo? Jest tu ktoś?

Offline Nessa

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #943 dnia: 27 Styczeń 2012, 18:53:50 »
- Jasne - odparła tylko i rozejrzała się niepewnie. Wszystko wskazywało na to, że elfka będzie musiała przeciąć więzy swoim mieczem, który do tej pory bardziej jej przeszkadzał, niż pomagał. Chwyciła ostrze i, przygryzając wargę i robiąc dziwne miny, wzięła się za uwalnianie maurena. Maurena, który mógł bać się o swoje nadgarstki, gdyż Nessa zdawała się nie być do końca kompetentną osobą. - Będzie pan zadowolony. Będzie pan zadowolony - powtórzyła i rozpoczęła przecinanie liny. Musiało to wyglądać komicznie, biorąc pod uwagę długość ostrza. Siliła się, by nawet nie dotknąć skóry przełożonego. Siliła się i siliła, a po chwili więzy puściły i elfka z nieukrywaną dumą popatrzyła na Zeyfara, licząc na pochwałę. Operacja godna mistrza!

• Zakon Keitai
    • Karta postaci

« Odpowiedź #944 dnia: 27 Styczeń 2012, 18:59:20 »
-Nieźle, ale nie lepiej było użyć do tego grotu strzały? Mniejszy i poręczniejszy. Zapamiętaj na przyszłość Nesso.

Offline Nessa

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #945 dnia: 27 Styczeń 2012, 19:04:20 »
- ÂŁatwiej, ale mniej widowiskowo - odparła jakby lekko obrażona. Schowała miecz, uśmiechnęła się nienaturalnie do maurena i odeszła od niego mrucząc pod nosem:
- Będzie mnie pouczał. Chcesz pomóc, a tu cię taki poucza. No bogowie..

Offline Koza123

• Obywatel
  • Reputacja: 1380
  • Meeeedyk!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #946 dnia: 27 Styczeń 2012, 19:12:43 »
-Cóż, oczekiwałem, że ci najemnicy będą stanowić większy problem... .

• Zakon Keitai
    • Karta postaci

« Odpowiedź #947 dnia: 27 Styczeń 2012, 19:30:29 »
Uśmiechnąłem się widząc złość odchodzącej elfki. Gdy byłem w stanie rozprostować kostki nadgarstków, zebrałem swój ekwipunek. Wszystko wróciło na swoje miejsce. Spojrzałem jeszcze raz na Nesse. -Dziękuję. - powiedziałem dość głośno, aby usłyszała. Skoro sprawy tutaj były załatwione, mogłem zejść z powrotem na dół poinformować Aragorna. Zszedłem w głąb chramu spokojnym krokiem. Niestety przed oczami wciąż mi migało, więc musiałem trzymać się ścian. Odnalezienie jaszczura nie zajęło mi wiele czasu. Stał dalej między regałami przeglądając kolejne zakurzone tomisko.
-Znalazłeś coś ciekawego? - spytałem zdmuchując kurz z pięknie zdobionych opraw książek.

Offline Hagmar

• Obywatel
  • Reputacja: 16508
    • Karta postaci

« Odpowiedź #948 dnia: 27 Styczeń 2012, 19:37:39 »
Nie, król też niestety nie. Mam dość już siedzenia tutaj, pierdolca można dostać. Co to za łajzy nas zaatakowały?

Offline Koza123

• Obywatel
  • Meeeedyk!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #949 dnia: 27 Styczeń 2012, 19:37:59 »
Konrad po chwili wyruszył z powrotem w głąb chramu. Rana już tak bardzo mu nie doskwierała. Niedługo potem dotarł do biblioteki.
-To była banda najemników pod przywództwem jakiegoś orka. Niestety, nie pamiętam jego imienia. To był chyba jakiś Gerhaks, czy Greakhs.- powiedział młody łowca słysząc pytanie mistrza.
« Ostatnia zmiana: 27 Styczeń 2012, 19:41:11 wysłana przez Koza123 »

Offline Arti

• Magnat
    • Karta postaci

« Odpowiedź #950 dnia: 27 Styczeń 2012, 19:51:53 »
 -Zaatakowano nas? - zapytał sam siebie Ra gdy dobiegły go echa wypowiedzi Konrada.
Młodzieniec był ciekaw co zaszło na powierzchni gdy on smacznie spał. Nie wiedział, dokąd ma iść, więc kierował się lekkim podmuchem wiatru. Szczeliwie, doprowadziło go ono do wyjścia z chramu. Tego, co zobaczył mógł się w sumie spodziewać.
 - Cóż, ja tutaj i tak nie byłem potrzebny... - rzekł - znów do siebie.

Offline Adaś

• Podskarbi Koronny
  • Reputacja: 8331
    • Karta postaci

« Odpowiedź #951 dnia: 27 Styczeń 2012, 20:10:12 »
Zabijając ostatniego najemnika czułem jak mnie żądza kwi nie opuszcza, nie wiedzieć czemu wciąż miałem mało. Ale musiałem a nawet chciałem stłumić to uczucie. Wytarłem miecz i go schowałem.  Przechodziłem właśnie koło Aertha gdy usłyszałem jego słowa do samego siebie, więc mu powiedziałem:
-Mylisz się gdybyś był tutaj to by nam poszło nam z nimi szybciej. (:P)
Po czym ruszyłem w głąb chramu.

• Zakon Keitai
    • Karta postaci

« Odpowiedź #952 dnia: 27 Styczeń 2012, 20:19:45 »
-Tak, to był Gerakhs, mówił coś o tym, że Renfri ci nie odpuści i popamiętasz jeszcze. On i cała banda zginęli. Koło piętnastu chłopa. Z orka nie ma nawet już co zbierać. Jeśli nie wierzysz możesz spytać Zelerisa.

Offline Hagmar

• Obywatel
  • Reputacja: 16508
    • Karta postaci

« Odpowiedź #953 dnia: 27 Styczeń 2012, 20:29:05 »
Ehhh... słodka Renfri. Szkoda że będzie musiała zginąć. Bo jak znam życie to się nie dogadamy. Dobra, kto chce może wracać do domu.

//Kto chce niech wraca, nagrody będą potem.

Offline Koza123

• Obywatel
  • Meeeedyk!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #954 dnia: 27 Styczeń 2012, 20:32:52 »
-Zostaję. Znając me szczęście, jeśli bym teraz poszedł, Wy znaleźlibyście kolejny skarbiec, albo co innego. Ale, jeśli zostaę, oni wracając znajdą skarb. Cóż... Aaa, zostaję. I tak nie mam co robić w mieście.

• Zakon Keitai
    • Karta postaci

« Odpowiedź #955 dnia: 27 Styczeń 2012, 20:47:32 »
-Ja też zostaje. Poczucie obowiązku ÂŁowcy mi każe. Nie zostawię barona samego.

Offline Eric

• Weteran
  • Reputacja: 7717
  • Pay respect, minor peasant!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #956 dnia: 27 Styczeń 2012, 21:35:29 »
Diomedes podjął gorączkową wędrówkę w górę chramu. W jego stanie starożytne korytarze zdawały się ciągnąć w nieskończoność. Ból stawów i mięśni nasilał się z każdym krokiem, zmęczenie rozchodziło się po ciele niczym śmiertelna trucizna paraliżująca każdą kończynę. Pot występował kropelkami na twarzy, zaś usta wygięte były w niesmacznym wyrazie. Z jakiegoś nieokreślonego powodu, Diomedes czuł, że zgnije w tych ruinach, że nigdy nie wyjdzie na zewnątrz. Oczywiście, jak to bywa w chwilach zwątpienia, musiało mu się okazać światełko na końcu tunelu. To dało mu nadzieję i motywację, jak też to często bywa. Ostatkiem sił wyszedł na zewnątrz. Oczekiwał typowego widoku sieczki, ale krajobraz wyściełany świeżym truchłem i tak przerósł jego wybujałe oczekiwania. Przestąpił z nogi na nogę, pociągnął nosem. Zlustrował pole walki wzrokiem eksperta, po czym bardzo powoli, teatralnie począł klaskać.
- Dobra robota. Rozchodzicie się już? - zapytał. - Ja wracam do Efehidon. Muszę jak najszybciej wrócić do zdrowia. I napić się.

Odjeżdżaaam

Offline Arti

• Magnat
    • Karta postaci

« Odpowiedź #957 dnia: 27 Styczeń 2012, 21:50:27 »
///// Paaaaaaaa.... :( ( to jest paaaa do Diomedesa, ja zostaję :D )

-Odjeżdżasz? Jak to? Jest rozkaz, pozwolenie czy masz taki kaprys? - Ra zapytał Diomedesa. Diomedes odpowiedział, że Aragorn wydał pozwolenie tym, którzy chcą wracać.
 -Nie mam po co wracać. Znaczy.. Dziwnie to zabrzmiało, nawet w mojej głowie. Ten! Nie wracam, wolę trochę jeszcze odpocząć od murów naszej twierdzy...

///Diomedes mi pozwolił w jego imieniu pisać, bo już w karczmie pijak siedzi i leczy rany...
« Ostatnia zmiana: 27 Styczeń 2012, 21:56:14 wysłana przez Arti »

Offline Koza123

• Obywatel
  • Meeeedyk!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #958 dnia: 27 Styczeń 2012, 22:31:03 »
Konrad siedział w bibliotece wraz z resztą. W pewnym momencie podszedł do Aragorna.
-Mistrzu, co robimy dalej?

Offline Euthnoelfhijnd

• Magnat
  • Reputacja: 319
    • Karta postaci

« Odpowiedź #959 dnia: 28 Styczeń 2012, 00:38:38 »
W tym samym momencie podszedł do Aragorna Warcisław:
- Mistrzu. Pozwolisz, że wrócę do naszej bazy i zacznę pracę nad prawnymi kodyfikacjami Valfden. Tutaj na niewiele się zdam. Proszę Cię jedynie o wyznaczenie mi miejsca na biuro (proszę jednak, by było to miejsce, gdzie będzie mógł zajść każdy, gdyż będę potrzebował tu pomocy mieszkańców z wszystkich części Valfden).
Po chwili dodał jeszcze:
- A! Mistrzu. Czy pozwolisz, że zachowam tę księgę i zabiorę ją do archiwum Samotnych ÂŁowców. Sama księga jest co prawda napisana tylko w języku dracońskim, ale z tyłu ma opis w języku valfdeńskim i stąd wiem, że mówi ona o prawie Draconów. Może mi się przydać (oczywiście po pomocy w tłumaczeniu). Czy zgodzisz się na to, Mistrzu?

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #959 dnia: 28 Styczeń 2012, 00:38:38 »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
anything