Autor Wątek: W głąb dracońskich ruin.  (Przeczytany 68395 razy)

Description:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Gunses

• Arystokrata
  • Reputacja: 14198
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

Odp: W głąb dracońskich ruin.
« Odpowiedź #100 dnia: 18 Styczeń 2012, 21:26:57 »
- Na pewno nie w tym roku - rzekł Gunses - Ostatnio dostałem informację, o interesujących lekturach, jakie będę w tym roku mógł postudiować. Elektrotechnika, Projektowanie, Mechanika techniczna, Materiały konstrukcyjne, także będę pewnie mało osiągalny. Księgi dość tajemniczo brzmiące, ale będę pilnie je STUDIOWAÂŁ. Zamierzam ruszyć za rok, ewentualnie w połowie przyszłego roku.

Offline Anv

• Weteran
  • Reputacja: 4143
  • I am Iron man.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #101 dnia: 18 Styczeń 2012, 22:16:56 »
- Wybaczcie mi panowie, miło się gaworzy lecz jestem na służbie, a mój przełożony mi nie odpuści. - stwierdziłem spoglądając na Isentora, Gunsesa a ostatecznie także na Aragorna. Ponagliłem więc mojego ulubionego konia ze stajni łowców, którego dosiadałem na większości ostatnich ekspedycji. Był on szarej maści, a przy korzystnych promieniach słońca wydawać się mógł wręcz srebrny. Właściwie cieszyłem się z takiego obrotu sytuacji. Mogłem bowiem oddać się mym przemyśleniom w choć częściowej samotności. Zrównałem się z Adamusem, wyprzedzając go nawet przypadkowo o pół długości konia.

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #101 dnia: 18 Styczeń 2012, 22:16:56 »

Offline Gunses

• Arystokrata
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #102 dnia: 18 Styczeń 2012, 22:27:50 »
- Taka praca - rzekł Gunses dobrze rozumiejąc kompana - Z przełożonymi się nie dyskutuje - powiedział i spojrzał wymownie na Isentora

Offline Koza123

• Obywatel
  • Reputacja: 1380
  • Meeeedyk!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #103 dnia: 18 Styczeń 2012, 22:31:49 »
Konrada zastanawiała od jakiegoś czasu pewna rzecz. Nie było to nic dziwnego, w końcu dopiero niedawno przekroczył portal i chciał dowiedzieć się jak najwięcej. Jako, iż ta sprawa była dlań wyjątkowo ważna, postanowił spytać się uczesntików wyprawy o odpowiedź na jego pytanie.
-Jeszcze przed przejściem przez portal słyszałem historie o wampirach.- Zaczął.
-W mojej rodzinnej wiosce pojawiały się one głównie w bajkach, którymi straszono niegrzeczne dzieci. Istoty te miały rzekomo zakradać się nocą do ludzkich domostw i wysysać krew nieszczęśników. Wiem, że nie jest to może zbyt orginalny wizerunek wampirów, ale cóż, to jedyny, jaki było mi dane poznać. Chciałbym dowiedzieć się, czy to, co mówią o tej rasie, to prawda. I jest jeszcze jedno pytanie, które nurtuje mnie od jakiegoś czasu. Jak to jest, gdy przemieniasz się w wampira? Czy to bolesne? Jak wpływa to na psychikę?- Zapytał Konrad nie bez wachania. Z jednej strony uczestnicy wyprawy mogli odpowiedzieć na jego pytania bez problemów. Z drugiej jednak strony, mogli go wyśmiać i wziąść go za głupca. Zniecierpliwiony oczekiwał na odpowiedź.

Offline Eric

• Weteran
  • Reputacja: 7717
  • Pay respect, minor peasant!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #104 dnia: 18 Styczeń 2012, 22:37:00 »
Diomedes prędko zauważył swego brata, który z obowiązku musiał opuścić małe grono towarzyszy, które tworzył wraz z królem i hrabią Cadacusem. Młodzieniec stwierdził, że potrzebna mu chwila spędzona wraz z bratem, chwila swobody i szczerej rozmowy, która mogłaby odciążyć serce ze zbędnych obaw i lęków. Pociągnął więc za uprząż i skierował swego rumaka do wyznaczonego celu.
- Co tam, braciszku? - zapytał, siląc się na lekkie wygięcie warg w trochę ponurym uśmiechu. - Służba się nie uśmiecha?
Postanowił okrutnie podręczyć Anvarunisa. Oczywiście, nie miał w tym złych celów. Po prostu sprawianie sobie przykrości i dokuczanie było jedną z fundamentalnych zasad rządzących poprawnie zbudowanymi rodzeństwami. Co prawda Nivellenowie dowiedzieli się o więzi ich łączącej dopiero po dwudziestce, ale szybko połączyło ich nieskazitelne, braterskie uczucie, jakie wytworzyć się może tylko w wypadku walki ramię w ramię i bezgranicznego zaufania, którego stawką nierzadko było zdrowie lub nawet życie.
- Oprzytomniałeś po wczoraj? - zapytał, próbując pochwycić wygląd oczu brata. Były lekko przekrwione i jakby nieobecne, tak jak to zwykle bywa u skacowanych mężów. ÂŁowca jednak dzielnie znosił przeciwności losu, hardo się im przeciwstawiając i pokazując środkowy palec w bardzo wymownym geście.

//Koza, pisz dialogi kursywą, posty są wtedy bardziej estetyczne i przejrzyste. ;)
« Ostatnia zmiana: 18 Styczeń 2012, 22:39:06 wysłana przez Dyum »

Offline Gunses

• Arystokrata
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #105 dnia: 18 Styczeń 2012, 22:37:36 »
Gunses wystraszył się tego czego usłyszał. Wampiry? To temat, którego lepiej nie tykać. Nie wywołuje się wilka z lasu, a noc się zbliża. Naciągnął więc kaptur na głowę, aby nie rzucać się w oczy.

Offline Koza123

• Obywatel
  • Meeeedyk!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #106 dnia: 18 Styczeń 2012, 22:41:14 »
Nikt nie odpowiadał na żadne z pytań młodzieńca. W tym właśnie momencie Konrad pomyślał, że opowieści o wampirach , które drzewiej było mu dane słyszeć mogły być prawdziwe.
« Ostatnia zmiana: 18 Styczeń 2012, 22:49:03 wysłana przez Koza123 »

Offline Hagmar

• Obywatel
  • Reputacja: 16508
    • Karta postaci

« Odpowiedź #107 dnia: 18 Styczeń 2012, 22:44:36 »
Rozumiem doskonale Gunsesie, chociaż myślałem że poruszysz inne, ważniejsze sprawy.

Offline Gunses

• Arystokrata
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #108 dnia: 18 Styczeń 2012, 22:46:49 »
//Koza123, nie powiedziałem tego. Mówi się poprzez [ i] [ /i] czego Ty nie stosujesz. Miałeś podane na zadaniu treningowym jak należy mówić. Nie stosujesz się. Nie powiedziałem żadnej kwestii w ostatnim poście.

- Aragornie, to dla mnie ważne sprawy. Cholernie...

Offline Arti

• Magnat
  • Reputacja: 572
    • Karta postaci

« Odpowiedź #109 dnia: 18 Styczeń 2012, 22:48:36 »
 - Nie bądźmy jakimiś rasistami. Sam chętnie posłucham ile prawdy jest w tych wszystkich mitach i legendach, które od tysiącleci krążą wokół postaci wampirów.. - dodał młodzieniec, próbując w ten sposób delikatnie podtrzymać temat "dzieci nocy" - czy w ogóle można tak nazwać wampira...

Offline Koza123

• Obywatel
  • Meeeedyk!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #110 dnia: 18 Styczeń 2012, 22:49:43 »
//Poprawiłem tamtego posta. Nie przypominam sobie, aby było podane, jak pisać dialogi...

- Tak. Cieszę się, że i Ciebie to interesuje. Naprawdę chciałbym dowiedzieć się czegoś na temat tej tajemniczej rasy. Ciekawi mnie ona od dłuższego czasu. - Konrad pomyślał, że ten temat może nie jest aż tak delikatny, jak mu się jeszcze przed chwilą wydawało.

// Już piszę dialogi kursywą.
« Ostatnia zmiana: 18 Styczeń 2012, 22:54:43 wysłana przez Koza123 »

Offline Malavon

• Krwawe Kruki
  • Reputacja: 1342
  • Prawda broni się sama
    • Karta postaci

« Odpowiedź #111 dnia: 18 Styczeń 2012, 22:55:55 »
-Tyle już tu dziś widziałem, że mam pewność iż spotkasz jakiegoś na swej drodze. Wtedy będziesz mógł mu zadać to pytanie wprost. - rzekł Malavon. Zauważył dziwne zachowanie jegomościa okrywającego się kapturem. Nie mógł wiedzieć czym jest spowodowane, więc sobie odpuścił dalsze przypuszczenia.

Offline Hagmar

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #112 dnia: 18 Styczeń 2012, 22:57:42 »
Wiem, a wiesz też że to Cię będzie słono kosztować, Ankorvaat to niebezpieczny świat. A ostatnio cienko przędziecie więc nie wiem czy będzie warto się narażać dla... No właśnie? Czego? Rozmowe o interesach dokończymy kiedy indziej. Grzeczność wymaga byś im odpowiedział. Aragorn mówił szeptem słyszalnym tylko dla wyostrzonych zmysłów.

Offline Gunses

• Arystokrata
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #113 dnia: 18 Styczeń 2012, 23:06:21 »
//Kózko :)
// http://marant.tawerna-gothic.pl/index.php?topic=23352.msg255100#msg255100

- Ja idę na Twoją wyprawę, chociaż nie wiem czy na niej cokolwiek zyskam - rzekł do Aragorna - Jeśli coś osiągniemy to na pewno dostaniecie odpowiednią zapłatę.

Offline Koza123

• Obywatel
  • Meeeedyk!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #114 dnia: 18 Styczeń 2012, 23:12:54 »
// Myśli postaci muszą być koniecznie pogrubione? Co do tych dwóch równoważników zdań na końcu posta Aragorna, to ja myślałem, że, to tylko jakieś szpanerskie powiedzonko/mądrość :)

-Malavonie, spotkać wampira? Tutaj? Uważasz, że miałby nas atakować? Jest nas przecież zbyt wielu.

Offline Hagmar

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #115 dnia: 18 Styczeń 2012, 23:17:10 »
Tani nie jesteśmy. Nawet jeśli nic nie znajdziemy to dysponuje środkami by zapłacić wam. Chociaż... nie wiem czy mam ochotę pracować dla kogoś kto wyrżnął czterdziestu moich ludzi... Mówił przez zaciśnięte zęby. Konradzie, uwierz że jeden i to nocą napsułby nam krwi. Prawa ręka dracona oparła się o rękojeść miecza.

//Za łatwo wam to poszło  Guciu;/

Offline Malavon

• Krwawe Kruki
  • Reputacja: 1342
  • Prawda broni się sama
    • Karta postaci

« Odpowiedź #116 dnia: 18 Styczeń 2012, 23:21:46 »
-Wampiry to istoty inteligentne i nie atakują kogoś lub czegoś bez powodu. To nie barbarzyńcy bez pomyślunku. Często są dość wyrachowani i subtelni. Na pewno nie poznasz takiego po twarzy ubrudzonej krwią i z dziewicą w ręku. Taki obraz możesz odłożyć na półkę wraz z innymi bajkami dzieciństwa.

Offline Koza123

• Obywatel
  • Meeeedyk!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #117 dnia: 18 Styczeń 2012, 23:33:23 »
- Wybacz, wiem, że niektóre moje stwierdzenia są dość dziwne, ale nie myśl sobie, że twoja wizja świata wydaje się wszystkim normalna. Tam, gdzie się wychowałem, nie wiedzieliśmy wiele o świecie. Wiem, że to nie barbarzyńcy. Są istotami myślącymi, o tym dobrze mi wiadomo.

Offline Isentor

• Wielki Lord Elekt
  • Reputacja: 27957
  • Zbyt pokręcony, by żyć. l zbyt rzadki, by umrzeć.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #118 dnia: 18 Styczeń 2012, 23:35:48 »
Isentor wtrącił się do dyskusji.
- Malavonie. Nie definiuj zachowania rasy poprzez pryzmat jednostek, które spotkałeś w swoim życiu. ÂŻyją na tym świecie wampiry porywcze, miłujące się w zabijaniu, ale również humanitarne zakochane w sztuce i stroniące od przemocy. To akurat cechy istot rozumnych. Niezależnie od rasy. Wampir to jednak łowca i zabójca z natury. Nie zapominaj o tym.

Offline Gunses

• Arystokrata
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #119 dnia: 18 Styczeń 2012, 23:38:49 »
- Aragornie, plotki - rzekł Gunses - Kto Ci powiedział, że wymordowałem Twoich ludzi? Chyba nie patrzysz na mnie z pryzmatu jednostki jako na łowcę i zabójcę z natury? - zapytał pijąc do rozmowy o wampirach.

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #119 dnia: 18 Styczeń 2012, 23:38:49 »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
anything