Autor Wątek: W głąb dracońskich ruin.  (Przeczytany 64958 razy)

Description:

Offline Eric

• Weteran
  • Reputacja: 7717
  • Pay respect, minor peasant!
    • Karta postaci

Odp: W głąb dracońskich ruin.
« Odpowiedź #500 dnia: 22 Styczeń 2012, 19:22:50 »
- Normalnie aż się ciśnie na usta powiedzieć, że głupi ma zawsze szczęście - zarechotał, kiedy już zaskoczenie po niespodziewanym przesunięciu się ściany minęło. Otworzyła się przed nimi ciemna dziura ziejąca pustką. Absolutnie nie wróżąca niczego dobrego i nie zachęcająca do wesołej wycieczki z możliwym przystankiem na piknik i może jakąś herbatkę.
- Ale czekajcie - powiedział, zagradzając drogę. - Co jeśli to sprawka demona? Pułapka? Proponuję, żeby wszedł tam hrabia Cadacus lub Anv i najpierw to zbadał. Nie bądźmy pochopni.

Offline Koza123

• Obywatel
  • Reputacja: 1380
  • Meeeedyk!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #501 dnia: 22 Styczeń 2012, 19:22:57 »
-Nie zostawię Cię samego, Malavonie! Idę z Tobą!
« Ostatnia zmiana: 22 Styczeń 2012, 19:25:57 wysłana przez Koza123 »

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #501 dnia: 22 Styczeń 2012, 19:22:57 »

Offline Eric

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #502 dnia: 22 Styczeń 2012, 19:24:31 »
- Ja pierdolę - skomentował z drgającą powieką. Podszedł do ściany i uderzył w nią głową. - Teraz lepiej. Znacznie lepiej - dodał, gdyż zachowanie Konrada napawało go już powoli obrzydzeniem. Był tak słodko oddany i przyjacielski, że Diomedes ukradkiem musiał wydalać nadmiar tych patetycznych emocji.

Offline Hagmar

• Obywatel
  • Reputacja: 16508
    • Karta postaci

« Odpowiedź #503 dnia: 22 Styczeń 2012, 19:26:14 »
Cicho, przodem pójdzie Gunses albo Anv.

Offline Adaś

• Podskarbi Koronny
  • Reputacja: 8331
    • Karta postaci

« Odpowiedź #504 dnia: 22 Styczeń 2012, 19:27:13 »
Słysząc pierwsze zdanie i rechot Diomedesa od razu odpowiedziałem mu z szerokim uśmiechem na ustach:
-Nie zaczynaj bo będziemy musieli to po staro krasnoludzku załatwić. Jeśli wiesz co mam na myśli.
Na następne zdanie nie miałem zamiaru odpowiadać, wolałem aby reszta zdecydowała co robimy.

Offline Eric

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #505 dnia: 22 Styczeń 2012, 19:28:59 »
Diomedes ze zdumieniem przyjrzał się obliczu Aragorna. Rzadko kiedy się zdarzało, by przywódca łowców zastosował się do jakiejś jego rady. Rozwarta na oścież szczęka powoli zaczęła się formować w pełen dumy i satysfakcji uśmiech.
- No! - wyrzekł ucieszony. - Cieszę się, że ktoś ceni sobie moje zdanie! - powiedział z radością w oczach.
- Proszę, jaki chojrak - skomentował odzywkę Adamusa, mierząc go nieco wyzywającym wzrokiem i lekceważąco uniesionymi brwiami.

Offline Arti

• Magnat
  • Reputacja: 572
    • Karta postaci

« Odpowiedź #506 dnia: 22 Styczeń 2012, 19:33:54 »
 - A myślałem, że będziemy musieli złożyć ofiarę... - rzekł młodzieniec spoglądając na Konrada, czego on nie zauważył.
 - Cóż, przypuszczenia rzadko się sprawdzają. - dokończył.

Offline Koza123

• Obywatel
  • Meeeedyk!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #507 dnia: 22 Styczeń 2012, 19:34:39 »
-Diomedesie, czy tylko ja mam takie wrażenie, czy naprawdę masz dzisiaj gorszy dzień? Czy uważasz, że powinienem zachować się jak tchórz i zostawić Malavona?

Offline Arti

• Magnat
    • Karta postaci

« Odpowiedź #508 dnia: 22 Styczeń 2012, 19:35:58 »
 - Wydaje mi się, że Diomedesowi chodziło raczej o fakt twojego nadmiernego zaangażowania i niezbyt przemyślanego optymizmu wobec wszystkiego. - rzekł Ra mając nadzieję, że strzeli się w myśl maga. ( co często zdarza się na GG :* )

Offline Eric

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #509 dnia: 22 Styczeń 2012, 19:37:14 »
- A czy ty, mój drogi, widzisz świat przez różowe okulary? - zapytał z przekąsem. - Po prostu dobijają mnie te twoje patetyczne gadki, którymi non stop nas katujesz. Ot cała sprawa - wytłumaczył swoje zachowanie, które notabene było całkiem na miejscu.
- Aerth - spojrzał na przyjaciela zaszklonymi oczami, perfidnie parodiując Konrada. - Ty, mój ukochany przyjacielu jeden, co ja bym bez ciebie począł w ogóle, jak ty mnie wspaniale rozumiesz i w ogóle! Choć, rzućmy się razem w paszczę śmierci, nieważne że głupio i bezsensownie, ważne że razem!

Offline Arti

• Magnat
    • Karta postaci

« Odpowiedź #510 dnia: 22 Styczeń 2012, 19:39:42 »
 -Och! Moja ty gwiazdko świecąca na tym ciemnym, kamiennym sklepieniu. Z tobą pójdę nawet zaatakować opętanego przez demona czarnego dracona!

Offline Eric

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #511 dnia: 22 Styczeń 2012, 19:41:34 »
Diomedes teatralnie wyciągnął dłoń i ukląkł przed Aerthem.
- Chodź, chwyć mnie za rękę! Razem przemierzajmy mrok tego szarego, bezsensownego świata! Czyńmy dobro, potępiajmy zło! - mówił, pokładając się ze śmiechu. Cóż, taka scena w starym dracońskim chramie była raczej niecodzienna, aczkolwiek zdarzają się niekiedy takie momenty, gdy człowiek nie jest w stanie się powstrzymać od dobrego, przemyślanego dowcipu.

Offline Koza123

• Obywatel
  • Meeeedyk!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #512 dnia: 22 Styczeń 2012, 19:42:27 »
-Mam podchodzić do wszystkiego jak ty? Coś w stylu "Stać z boku i wszystko olewać". Konrad zabrał się za parodiowanie Diomedesa.
-Wszystko mnie boli, mam w dupie moich towarzyszy podóży, niech sobie idą w cholerę, najważniejsze, że moje zadrapanie paluszka będzie mogło się wygoić...
« Ostatnia zmiana: 22 Styczeń 2012, 19:45:20 wysłana przez Koza123 »

Offline Dragosani

• Moderator
  • Reputacja: 11794
  • Chwalmy Tawernę!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #513 dnia: 22 Styczeń 2012, 19:44:48 »
- Zaraz rzygnę tęczą. - mruknął Zeleris i oparł się o ścianę, jakby naprawdę szykował się do zwymiotowania. - I to będzie wasza wina. Wyrzuty sumienia będą was gryzły przez cały czas, aż w końcu nie wytrzymacie i powiesicie się w starej stodole. - dodał "radośnie".

Offline Gunses

• Arystokrata
  • Reputacja: 14198
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #514 dnia: 22 Styczeń 2012, 19:45:03 »
//Isq, wierzę, że gdyby nauka była prowadzona częściej, a nie raz na ruski rok, to i wiedza byłaby lepiej przyswojona. Sam wielokrotnie mi powtarzałeś, że nie pamiętasz naszych rozmów sprzed miesiąca. Ja też nie zawsze pamiętam Twoje nauki sprzed roku. Stąd ta dziwna i niezgodna z Zasadami gry akcja, za którą przepraszam.

- Mogę iść przodem
- rzekł Gunses do Aragorna po czym zwrócił się do Isentora - Kontynuuj Mistrzu. Zamieniam się w słuch. Widać moja pamięć nie jest taka idealna za jaką ją brałem.

Offline Arti

• Magnat
    • Karta postaci

« Odpowiedź #515 dnia: 22 Styczeń 2012, 19:45:12 »
  Młodzieniec chwycił dłoń maga. Dookoła niego można było niemal dostrzec migoczące gwiazdki uroku. ( takie jak w anime są często, lol )
 - Jak najbardziej! Oczyścimy ten świat ze zła wszelkiego by był na zawsze bezpieczny i już nigdy nikomu nie działa się na nim krzywda! Skocz w me ramiona, moja ty lilio tęczowa i rzućmy się razem w szaleńczy taniec powszechnej dobroci i światłości!

Offline Anv

• Weteran
  • Reputacja: 4143
  • I am Iron man.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #516 dnia: 22 Styczeń 2012, 19:45:41 »
- Widzę, widzę. Trzymaj się, będę cię osłaniał przy najbliższym starciu. A szczególnie, że szaleje sobie tu demon. - stwierdziłem spoglądając na Dioma. Po czym rzuciłem tylko
- Ja pójdę. - rzuciłem krótko i ręką wycofałem wszystkich tych któzy pakowali się do wejścia oprócz Gunsesa. Wyczuliłem zmysły bedtii i wkroczyłem do pomieszczenia. Szybko rozejrzałem się.

Offline Eric

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #517 dnia: 22 Styczeń 2012, 19:45:52 »
- Zdziwiłbyś się, jak niewiele o mnie wiesz - powiedział, pozostając w pozycji klęczącej. Otarł kąciki oczu z łez i powstał, zalewając skrawek ściany swoim cieniem.
- Oj zdziwiłbyś się. I nie zdziw się, jeżeli w końcu ci przypieprzę w ten świecący ryj. Mam już dość twojego przeświadczenia o tym, że widząc mnie w chwili słabości wiesz o mnie wszystko. Wyobraź sobie, że dzięki temu, że teraz jestem poturbowany, wiemy już, z czym mamy do czynienia. I bynajmniej wtedy jakoś nie okazałem biernej postawy, kolego - parsknął.

Offline Koza123

• Obywatel
  • Meeeedyk!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #518 dnia: 22 Styczeń 2012, 19:47:20 »
Konrad postanowił ciągnąć tę jakże zabawną kłótnię dalej.
- Mistrzu, ratuj, to żuk! Najprawdziwszy w świecie żuk! Te krwiożercze bestie zaraz mnie zabiją! Mistrzu, pomóż mi!

Offline Hagmar

• Obywatel
  • Reputacja: 16508
    • Karta postaci

« Odpowiedź #519 dnia: 22 Styczeń 2012, 19:48:36 »
Dracon zrobił tak: <facepalm> Otaczają mnie idioci...

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #519 dnia: 22 Styczeń 2012, 19:48:36 »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18