Tereny Valfden > Dział Wypraw
List gończy - Falran Arhonx
Anette Du'Monteau:
-ÂŚwietni ludzie. - rzucił Zeyfar. Chwycił szybko za drugie ostrze i zaczął odbijać całą serię cięć oraz pchnięć. Powolnymi krokami cofał się w tył. Wiedział, że z każdą kolejną chwilą zbliża się do ściany. Falran chcąc to wykorzystac pchnął mieczem z całej siły. W tej samej chwili Zeyfar padł na ziemię unikając ostrza o kilka centymetrów. ÂŁowca odpowiedział szybkim kopnięciem w klatkę piersiową. Arhonx poleciał w tył, a Navarre wstał i doskoczył do bandyty. Wyciągnął ramiona z klingami szeroko i wymierzył poniżej głowy Falrana. Ostrza spotkały się szyi, pozbawiając ciało głównego ośrodku myślowego. Głowa potoczyła się po podłodze. ÂŁowca strzepnął krew z mieczy szybkim ruchem i schował je do pochw.
-Jest tu ktoś jeszcze? Przydał by mi się worek i należało by wezwać jakąś straż.
Hagmar:
Cicho wszędzie głucho wszędzie.
Anette Du'Monteau:
-Trudno. Zeyfar znalazł jakiś większy worek i zapakował w niego głowę Falrana. Przytroczył ją do siodła tak, aby zbytnio nie poplamiła całego oporządzenia i sierści konia. Zastanawiał się chwilę co zrobić z nieprzytomnym pomagierem. Postanowił go przywiązać do pobliskiego słupa. ÂŚcisnął mocno nogi i ręce, lecz nie dość mocno żeby przypadkiem nie odciąć mu dopływu krwi do kończyn. Zostawił też kartkę nad jego głową, która głosiła: "Napadałem i zabijałem ludzi bez powodu. Jeden z nich leży w zajeździe. Proszę oddajcie mnie straży miejskiej". Jeśli mauren dobrze pamiętał to tym traktem co jakiś czas przejeżdżał patrol pilnujący trasy do Atusel. Zostawił go zatem i ruszył w drogę do największego portowego miasta. Cel, kwatera główna straży miejskiej.
Hagmar:
Jechałeś i jechałeś i jechałeś... Patataj patataj patataj.
Anette Du'Monteau:
Mauren patatajał w kierunku Atusel na swoim wiernym rumaku. Kiedy tam dotarł od razu udał się do głównej siedziby straży miejskiej. Trzymając spory wór poprosił jednego z strażników o widzenie się z ich dowódcą. Zaczął grzecznie czekać na pozwolenie, a co za tym idzie zaproszenie.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej