Forumowy system RPG "Marant" > Dracoński teleport
Propozycje zmian
Elrond Ñoldor:
Podałem sztylet i włócznia. Nie miecz :(
Koza123:
Pomysł Elronda jest świetny. Popieram w 100 %.
Isentor:
--- Cytat: Elrond w 09 Luty 2012, 18:00:26 ---Podałem sztylet i włócznia. Nie miecz :(
--- Koniec cytatu ---
--- Cytat: Isentor w 09 Luty 2012, 17:52:37 ---Podałeś niefortunny przykład broni, która ma zostać przeniesiona.
--- Koniec cytatu ---
Nie powrócimy do błędnego rozwiązania, które porzuciliśmy podczas aktualizacji. Być może lepszym rozwiązaniem byłoby przebudowanie ataków. Znaleźć złoty środek balansu pomiędzy poetyckimi opisami graczy, a granicą własnych umiejętności. Może zamiast dokładnie sprecyzowanych ataków ograniczyć to do mocy i zasięgu ataków oraz uników. Zróbcie burze mózgów na patenty.
Julian:
Popieram Elronda.
Elrond Ñoldor:
Ale Iseq. Ja nie chcę byśmy wracali do starej listy ataków. Była idiotyczna! Chodzi mi o to żeby gracz mógł szkolić się w jeden wyjątkowej broni, a nie w ich grupie. Podałeś przykład miecza i sztyletu, że jest to podobne. To nie jest podobne. Wielkość zmusza do innej techniki.
W moim pomyśle gracz mógłby dalej używać poetyckich opisów walki opierając się tylko na swoim poziomie władania bronią. Tak jak teraz. Ale władając mistrzowsko kosturem, nie potrafiłby walczyć na równie mistrzowskim poziomie młotem. Czemu ucząc się jednego, uczymy się automatycznie drugiego widząc, że styl jest całkiem inny?
Nie rozdzielajmy się na dziwne ataki. Tylko na rodzaje broni. To tak, jakbyś nauczył się specjalizacji "noszenie pancerza" a później biegał sobie raz w skórzanym pancerzu, a raz płytowym pancerzu.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej