Forumowy system RPG "Marant" > Dracoński teleport
Propozycje zmian
Patty:
--- Cytat: Elrond w 23 Styczeń 2012, 17:18:25 ---Ale nadal jesteśmy w Europie czy skręcamy na Azję?
--- Koniec cytatu ---
W średniowiecznej Europie nie było tak źle, jak się powszechnie sądzi. Na ten przykład papież Innocenty III gorąco zachęcał do sekcji zwłok, co dość mocno wpłynęło na rozwój anatomii. Dopiero w dalszych epokach zaczął się brud.
Elrond Ñoldor:
Jakoś nie chce mi się wierzyć że wszyscy byli zdrowi, zadbani i szczęśliwy. ÂŻe jak ktoś złamał nogę czy oberwał z miecza, to go zabierano do szpitala, gdzie w białej pościeli radośnie się kurował.
Wspominałem o dżumie i innych niespodziewajkach?
Patty:
--- Cytat: Elrond w 23 Styczeń 2012, 17:36:42 ---Jakoś nie chce mi się wierzyć że wszyscy byli zdrowi, zadbani i szczęśliwy. ÂŻe jak ktoś złamał nogę czy oberwał z miecza, to go zabierano do szpitala, gdzie w białej pościeli radośnie się kurował.
--- Koniec cytatu ---
Zakon Joannitów to inaczej zakon Szpitalników. Sam sobie odpowiedz, od czego pochodzi nazwa.
--- Cytat: Elrond w 23 Styczeń 2012, 17:36:42 ---Wspominałem o dżumie i innych niespodziewajkach?
--- Koniec cytatu ---
Współcześnie też występują epidemie.
Anette Du'Monteau:
--- Cytat: Patty w 23 Styczeń 2012, 17:39:31 ---Zakon Joannitów to inaczej zakon Szpitalników. Sam sobie odpowiedz, od czego pochodzi nazwa.
--- Koniec cytatu ---
Kawalerzy Maltańscy \m/ ostatni z trzech wielkich zakonów
Koza123:
To chyba nie jest do końca średniowiecze. Ogólnie, nie lubię, kiedy taką grę fantasy podciąga się pod jakąś epokę, która naprawdę istniała. No, ale wracając do tematu, czy w średniowieczu były rusznice?
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej