Forumowy system RPG "Marant" > Dracoński teleport

Propozycje zmian

<< < (56/419) > >>

Adaś:

--- Cytat: Isentor w 20 Styczeń 2012, 16:53:14 ---Do wszystkich graczy został rozesłany e-mail w tej sprawie zaraz po stworzeniu wątku z zapisami.

--- Koniec cytatu ---
Nawet trzy razy posłałeś.
--- Cytat: Isentor w 20 Styczeń 2012, 16:53:14 ---Boże, Ty widzisz i nie grzmisz.

--- Koniec cytatu ---
<Grzmi!>

got2:
Nie wiedziałem że e-mail był. PRZEPRASZAM

Koza123:
Moja propozycja jest następująca: Wprowadzić naukę czytania i pisania. Już wyjaśniam. Część grających wpisuje, że ich postaci wywodzą się z wiosek itp. Krótko mówiąc: są chłopami. Skąd taki przeciętny chłop, czy nawet mieszczanin posiada umiejętność czytania, albo nawet pisania. Nie posiada. Musi się tego nauczyć. Tych dwóch umiejętnośći mogliby uczyć magowie, lub mędrcy. Mogłoby to wyglądać następująco: Wpisujemy się na naukę, po czym czekamy np. 2-3 dni (realnych oczywiście). Dopiero po upływie tego czasu możemy wpisać swojej postaci umiejętność czytania i pisania. W końcu to nie machanie mieczem, gdzie najważniejsza jest praktyka. Aby potrafić czytać i pisać, trzeba poznać dużo teorii, a teoria zajmuje trochę czasu. Z posiadania tych umiejętnośći wynikałyby pewne przywileje. Jeszcze nie wiem, jakie, ale to nie problem coś wymyślić.

got2:
Pomysł dobry koza. Ale chciałbym znów dodać misje. Oczywiście mam kilka pomysłów na misje. Ale jak czytałem to widzę że z marantu zrobi się świat Harrego Pottera. <oczywiście może tak być>

Hagmar:

--- Cytat: Got2 w 22 Styczeń 2012, 17:26:48 ---Pomysł dobry koza. Ale chciałbym znów dodać misje. Oczywiście mam kilka pomysłów na misje. Ale jak czytałem to widzę że z marantu zrobi się świat Harrego Pottera. <oczywiście może tak być>

--- Koniec cytatu ---
<; <facepalm>

--- Cytat: Koza123 w 22 Styczeń 2012, 14:11:25 ---Moja propozycja jest następująca: Wprowadzić naukę czytania i pisania. Już wyjaśniam. Część grających wpisuje, że ich postaci wywodzą się z wiosek itp. Krótko mówiąc: są chłopami. Skąd taki przeciętny chłop, czy nawet mieszczanin posiada umiejętność czytania, albo nawet pisania. Nie posiada. Musi się tego nauczyć. Tych dwóch umiejętnośći mogliby uczyć magowie, lub mędrcy. Mogłoby to wyglądać następująco: Wpisujemy się na naukę, po czym czekamy np. 2-3 dni (realnych oczywiście). Dopiero po upływie tego czasu możemy wpisać swojej postaci umiejętność czytania i pisania. W końcu to nie machanie mieczem, gdzie najważniejsza jest praktyka. Aby potrafić czytać i pisać, trzeba poznać dużo teorii, a teoria zajmuje trochę czasu. Z posiadania tych umiejętnośći wynikałyby pewne przywileje. Jeszcze nie wiem, jakie, ale to nie problem coś wymyślić.

--- Koniec cytatu ---
Popieram, bo to aż w oczy kole jak każdy robi za uczonego. Czy Milva z Wiedźmina umiała czytać? Nie.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej