Forumowy system RPG "Marant" > Dracoński teleport

Propozycje zmian

<< < (53/419) > >>

Gunses:
Bywa miśq. Chcesz szybkiej nauki, graj w Gothica gdzie wszystkim steruje komp :P

Isentor:

--- Cytat: Gordian w 19 Styczeń 2012, 14:30:54 ---Ta, zamiast czerpać radość z rozgrywki będę siedział i myślał czy mam tydzień czasu, żeby pójść do nauczyciela nauczyć się nosić ubranie;/ ÂŚwietnie.

--- Koniec cytatu ---
Wolisz czerpać przyjemność z rozgrywki będąc poprawiany kilkukrotnie przez MG podczas wyprawy? Nie ma sprawy. Do niczego nie zmuszam.

--- Cytat: Gordian w 19 Styczeń 2012, 14:30:54 ---A idąc tym co mówicie to, nauczę się walczyć mieczem i ta nauka będzie trwała jakiś czas, ale w sumie to i tak nie będę mógł zabić zombie, bo nie będę znał techniki, więc kolejne szkolenie w organizacji i znów masa czasu.
Za niedługo dojdzie do tego, że dłużej będzie schodziło by się czegoś nauczyć niż żeby zdobyć potrzebne doświadczenie.

--- Koniec cytatu ---
Podałeś przykład specyficznego przeciwnika. Jeśli zaatakujesz odpowiednio zabijesz przeciwnika. Proste jak budowa cepa. Możesz spróbować, wymyślić coś ciekawego, wzorować się na technice innych graczy, lub po prostu odbyć szkolenie. Tak trudno to pojąć?

Gordian Morii:
Aha czyli mam iść na szkolenie i dowiedzieć się jak to się robi, ale mogę też wymyślić coś ciekawego, czego mnie nie uczyli. Czy czegoś takiego nie ma obecnie? Przecież to na jedno wyjdzie. Tyle, że będę musiał odbywać szkolenie, które zajmie mi dużo więcej czasu.
Jeden wymyśli, że chce zaatakować wilka i go zaatakuje, a drugi pomyśli, że nie widząc, żadnych przejawów agresji może spróbować go obejść czy sprawdzić nastawienie i zostanie pogryziony. Jak to było na wyprawie Lilith.

"Respeva nie było, był za to wilk." - ciężko jest z tego domyślić się czy wilk jest agresywny, ona założyła, że nie, ale Ty założyłeś, że jest. O to mi chodzi. Jeśli MG napisze wyraźnie, że wilk szykuje się do ataku, a statystyki dobitnie pokażą jego zdolności, to każdy gracz będzie wiedział co może zrobić i będzie wiedział czy trzeba atakować czy lepiej jest uciekać.

Isentor:

--- Cytat: Gordian w 19 Styczeń 2012, 15:46:49 ---Aha czyli mam iść na szkolenie i dowiedzieć się jak to się robi, ale mogę też wymyślić coś ciekawego, czego mnie nie uczyli. Czy czegoś takiego nie ma obecnie? Przecież to na jedno wyjdzie. Tyle, że będę musiał odbywać szkolenie, które zajmie mi dużo więcej czasu.
Jeden wymyśli, że chce zaatakować wilka i go zaatakuje, a drugi pomyśli, że nie widząc, żadnych przejawów agresji może spróbować go obejść czy sprawdzić nastawienie i zostanie pogryziony. Jak to było na wyprawie Lilith.

--- Koniec cytatu ---
Nie mam już cierpliwości Ci tego tłumaczyć, a naprawdę trudno mnie z niej wyprowadzić. Szkolenia opisowe były w grze od zawsze. Ostatnimi czasy były coraz rzadziej stosowane. Gracze więc nie potrafią opisywać swoich umiejętności. Zalecamy zwiększenie nacisku na szkolenie gracza i tłumaczenie mu wszystkiego łopatologicznie. Nie jest to obowiązkowe. Także możesz nadal uważać, że pozjadałeś wszystkie rozumy nie obawiając się tego, że zostaniesz zmuszony do nauki trwającej tygodnie.

--- Cytat: Gordian w 19 Styczeń 2012, 15:46:49 ---"Respeva nie było, był za to wilk." - ciężko jest z tego domyślić się czy wilk jest agresywny, ona założyła, że nie, ale Ty założyłeś, że jest. O to mi chodzi. Jeśli MG napisze wyraźnie, że wilk szykuje się do ataku, a statystyki dobitnie pokażą jego zdolności, to każdy gracz będzie wiedział co może zrobić i będzie wiedział czy trzeba atakować czy lepiej jest uciekać.

--- Koniec cytatu ---
Idąc walczyć na arenie, nie spodziewaj się przerwy na herbatkę w dystyngowanym gronie. Opis nie był dokładny, ale jako przykład podałeś wyrwane z kontekstu zdanie.

Hagmar:
Mam pytanie, czy do tej umiejętności:

--- Cytuj ---Czarna skaza - Czarna ruda płynąca w Twoich żyłach to najbardziej znany nam niestabilny minerał zwany potocznie czystym złem. Wpływa na Ciebie, czyni nadpobudliwym i bardzo agresywnym osobnikiem. Ma też swoje plusy. Zwiększa 2x moc używanych przez Ciebie zaklęć magicznych.
--- Koniec cytatu ---

Można by dodać że w boju, gdy damy się ponieść wpadamy w rodzaj bersekerskiego szału bojowego?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej