Forumowy system RPG "Marant" > Dracoński teleport
Propozycje zmian
Isentor:
W przypadku sporządzania przepisów sprawa wygląda na tyle prosto, że kowal mógłby się uczyć wszystkiego po trochu.
Adaś:
Alchemik także.
Izabell Ravlet:
Hmmmm
Kowal (+płatnerz+złotnik)
Stolarz (+łuczarz)
Alchemik (+zielarz)
Zaklinacz (+różdżkarz)
Brakuje mi kogoś kto by szył stroje z materiałów i skór. Może szwacz.
I pomysł: była mowa o tym, że początkujący gracze nie mają kasy. Była mowa o jakimś zatrudnieniu. Mój pomysł jest oparty na systemie znanym z gier przeglądarkowych - w wybranym "zawodzie" gracz pracuje przez zadeklarowaną uprzednio liczbę godzin. Były by różne prace, z różnymi zarobkami i o różnych ograniczeniach (np. górnik nie może pracować długo, bo to męcząca praca). Dodatkowe prace były by w organizacjach (do przedyskutowania). Proponowane przeze mnie prace:
Górnik
Drwal
Uprawa roli
Stajenny
Rybak
Pozwoliło by to graczom początkującym zdobyć jakiś potencjał pieniężny. Dodatkowo inwestowanie w to talencików zwiększyło by zarobki.
Wydaje mi się, że ktoś to wcześniej proponował lub o tym mówił. Jeżeli mi się nie wydaje i ktoś już wcześniej na to wpadł, to przepraszam za "plagiat". To co przedstawiłem to taki półprojekt. Dużo już jest, trzeba ustalić szczegóły
Isentor:
W przypadku gry by forum takie zawody nie mają sensu. Już bardziej pożyteczne jest opłacanie czeladnika za wykonaną prace (za każdy zrobiony miecz dla mistrza np. 50 sztuk złota).
Patty:
--- Cytat: Darlenit w 02 Styczeń 2012, 18:17:25 ---Brakuje mi kogoś kto by szył stroje z materiałów i skór. Może szwacz.
--- Koniec cytatu ---
Krawiec i kuśnierz?
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej