Forumowy system RPG "Marant" > Dracoński teleport
Propozycje zmian
TheMo:
Co do stworzenia gry to chodzi mi po głowie pomysł zrobienia moda do Crusader Kings 2.
Kazmir MacBrewmann:
--- Cytat: TheMo w 14 Luty 2016, 16:41:27 ---Co do stworzenia gry to chodzi mi po głowie pomysł zrobienia moda do Crusader Kings 2.
--- Koniec cytatu ---
To ambitne, a bardzo skomplikowane?
TheMo:
--- Cytat: Kazmir aep Groth w 14 Luty 2016, 17:50:10 ---To ambitne, a bardzo skomplikowane?
--- Koniec cytatu ---
Jeśli wcześniej miało się styczność z programowaniem to nie jest skomplikowane. Dla pozostałych to będzie wymagało trochę więcej czasu do ogarnięcia.
Rakbar Nasard:
--- Cytat: Evening Antarii w 14 Luty 2016, 16:30:25 ---Chętnie podjęłabym się prowadzenia fabularnej gazetki, jak robił to kiedyś Gordian. Muszę jednak zaznaczyć, że to dopiero po 9 maja, czyli po maturze.
Moim zdaniem to było coś, co w jakiś sposób porządkowało bieżące ważne i mniej ważne wydarzenia z życia np. szlachty i znanych osobistości, ale też opisywało ciekawe i zabawne wydarzenia, które miały miejsca. Taka gazetka to był też temat do plotek dla naszych postaci, choć to mniej ważny temat oczywiście.
Jeśli Gordiana dalej nie będzie i nie wróci, to chętnie poprowadzę tą gazetę, tylko właśnie teraz nie mam czasu... Wiem, że maj brzmi dość odlegle, lecz wiem, że do tego czasu, nie będę mogła tego robić ze względu na natłok nauki. Później - bardzo chętnie.
--- Koniec cytatu ---
a) można stworzyć osobną gazetę i nie psuć Gordianowi wizji. To nawet wskazane, bo jego gazeta była satyrą, a ta powinna być raczej streszczeniem aktualnych wydarzeń w grze, ale nie powtórką wypraw tylko wnioskami i konsekwencjami z nich płynącymi. To by także podbudowało graczy w robieniu wypraw, bo po tygodniu możnaby przeczytać o sobie w gazecie, o ile sama wyprawa była jawna. :) Po wojnie: skutki wojny, zmyślone historie poszkodowanych itp. Po zlikwidowaniu szajki złodziei, bandytów itp. publiczna egzekucja. Można dać też wstawki typu: "tartak pilnie poszukuje chętnych do pracy, stawka godzinowa rośnie o 10%!".
b) nikt nie powiedział, że prowadzenie gazetki miałoby przypadać jednej osobie. Powinna być od tego grupka osób, najlepiej każda zajmująca się swoim działem. Napisanie jednego 10 zdaniowego artykułu na tydzień nie zajmuje już tak dużo czasu jak samotne prowadzenie gazety.
c) zamiast tygodnika może być dwutygodnik
Ja mógłbym chętnie zająć się wstawkami graficznymi do gazetki, ale tak się składa, że za tydzień mam obronę i nie mam zbyt dużo czasu na dłubanie w gimpie.
--- Cytat: TheMo w 14 Luty 2016, 16:41:27 ---Co do stworzenia gry to chodzi mi po głowie pomysł zrobienia moda do Crusader Kings 2.
--- Koniec cytatu ---
Próbuj, próbuj. Ale to bardzo niszowa produkcja wymagająca znajomości zasad gry. Przydałoby się coś prostszego, do czego nie trzeba znać żadnych reguł.
Evening Antarii:
O, to nawet lepiej, gdyż nie jestem dobra w satyrze itp., i to co tworzył Gordian było jedyne w swoim rodzaju więc ciężko byłoby to jakoś podrabiać, czy na siłę upodabniać się do tego.
A jeśli nie wszystko miałoby spoczywać na jednej osobie to nawet lepiej. Choć myślę, że im więcej tym gorzej... Proponuję 2 osoby, max 3 (łatwiej się komunikować i po drugie, patrząc na frekwencję, połowa graczy tworzyłaby gazetę o samych sobie?...)
I dwutygodnik lepszy, materiału musi się trochę uzbierać, biorąc pod uwagę, że wyprawa trwa zwykle dłużej niż tydzień.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej