Forumowy system RPG "Marant" > Dracoński teleport
Propozycje zmian
TheMo:
--- Cytat: Rakbar Nasard w 14 Luty 2016, 18:05:20 ---Próbuj, próbuj. Ale to bardzo niszowa produkcja wymagająca znajomości zasad gry. Przydałoby się coś prostszego, do czego nie trzeba znać żadnych reguł.
--- Koniec cytatu ---
Niszowy, nie niszowy i tak się za to zabrałem. Kto jest chętny to może poszperać w temacie i mi pomóc :). Każda pomocna dłoń się przyda.
Tyrr aep Nargoth:
A ja (Aragorn) się mogę podjąć stworzenia jakiejś gazety opisującej wydarzenia z perspektywy Wolnego Miasta Ekkerund. Nie obiecuję wiele ale zapraszam do współpracy. Reklama Marantu reklamą ale... No bądźmy szczerzy. Starzy gracze się starzeją :P Nie mają czasu i ochoty na grę, a bez np. Isentora stoi wątek główny. A to on napędza rozgrywkę. Isu coś zacznie, nakręci wszystkich a potem cisza przez dwa tygodnie. Rozumiecie o co mi chodzi? Aktualnie mamy zastój bo spora część postaci jest zajęta w Mor Andor, inna grupa siedzi w Sali Obrad itd. Tyle że to się ciągnie. Ja osobiście się cieszę że w końcu coś drgnęło (Doral kurde!). Przyczyna zastoju jest taka: SESJA/Kolokwia/Nie wiem co mają studenci
Devristus Morii:
--- Cytat: Tyrr aep Nargoth w 16 Luty 2016, 12:05:51 ---A ja (Aragorn) się mogę podjąć stworzenia jakiejś gazety opisującej wydarzenia z perspektywy Wolnego Miasta Ekkerund. Nie obiecuję wiele ale zapraszam do współpracy. Reklama Marantu reklamą ale... No bądźmy szczerzy. Starzy gracze się starzeją :P Nie mają czasu i ochoty na grę, a bez np. Isentora stoi wątek główny. A to on napędza rozgrywkę. Isu coś zacznie, nakręci wszystkich a potem cisza przez dwa tygodnie. Rozumiecie o co mi chodzi? Aktualnie mamy zastój bo spora część postaci jest zajęta w Mor Andor, inna grupa siedzi w Sali Obrad itd. Tyle że to się ciągnie. Ja osobiście się cieszę że w końcu coś drgnęło (Doral kurde!). Przyczyna zastoju jest taka: SESJA/Kolokwia/Nie wiem co mają studenci
--- Koniec cytatu ---
Bądźmy szczerzy: Co z tego, że starzy gracze się starzeją skoro i tak wchodzą i grają? Wątek główny może być wykonywany bez Isentora, a w konsultacji z nim, ale do tego trzeba mieć wszystko opracowane by nie wyszło takie fiasko jak z tą wyprawą do Torgonu. Zastój jest przede wszystkim spowodowany brakiem chęci wśród graczy aby rozwijać grę - spójrzmy na Izbę Lordów. Instytucja ta kiedyś oblegana, a teraz wszyscy od niej stronią bo Isu przestał rozdawać ziemię za kadencję lub w jej skład wchodzi gracz, którego się nie lubi. Brak graczy spowodowany jest brakiem reklamy marantu. Spójrz dzięki udzielaniu się na fejsie jakoś powstało z martwych forum główne, które ma od jakiegoś czasu więcej użytkowników i więcej się w nim dzieje niż na marantach. O marancie nic się nie słyszy, a jego fanpage usycha i strach go dotknąć bo może się rozpaść na milion kawałków. Gdy ja lub Isu od czasu do czasu wrzucimy posta to zainteresowanie jest i reklama dociera do ludzi. Przypominam, że wszyscy radni mogą wrzucać tam posty, bo nie problem jest skopiowanie treści postu i wklejenie na facebooka wraz z linkiem. Jedna czy dwie osoby nie dadzą rady zrobić wszystkiego sami, bo zawsze jak skupią się nad jedną częścią to pozostałe zostają zaniedbane. Nikt też nie powiedział, że wszystko się robi za darmo, a wręcz przeciwnie. Zawsze się dostaje jakiś bonusy np. Silion dostał grzywny lub ziemię za tłumaczenie z angielskiego na polski modyfikacji. Można? Można.
Obawiam się, że odzew będzie taki sam jak z moją prośba o uzupełnianie polskich znaków w artykułach na stronie głównej. Mianowicie pojawią się odpowiedzi: pomógłbym, ale nie umiem, nie potrafię, to my mamy stronę główną?, jeśli zapłacisz 5 zł za artykuł, ale jak to tylko polskie znaki, nie opłaca się. Takie same obawy mam w stosunku do tej gazety i gazety Ekkurend - fajny pomysł, ale nie zostanie zreazliowany jak video promujące marant omawiane na grupie na fejsie. Także nie zrzucaj winy na sesje/kolokwia/niewiem co mają studenci/prace/życie/Isa.
Tyrr aep Nargoth:
--- Cytat: Devristus Morii w 16 Luty 2016, 13:29:23 ---Zastój jest przede wszystkim spowodowany brakiem chęci wśród graczy aby rozwijać grę - spójrzmy na Izbę Lordów. Instytucja ta kiedyś oblegana, a teraz wszyscy od niej stronią bo Isu przestał rozdawać ziemię za kadencję lub w jej skład wchodzi gracz, którego się nie lubi.
--- Koniec cytatu ---
Kwestii Izby nie poruszyłem specjalnie bo to jest temat oddzielny, i przyznaje ci całkowitą rację. Szczególnie w tym co podkreśliłem, widziałem dość na shoutboxie :( Izba obecnie leży i kwiczy bo jeden z drugim się nie lubi albo coś w tym stylu.
--- Cytat: Devristus Morii w 16 Luty 2016, 13:29:23 ---Bądźmy szczerzy: Co z tego, że starzy gracze się starzeją skoro i tak wchodzą i grają? Wątek główny może być wykonywany bez Isentora, a w konsultacji z nim, ale do tego trzeba mieć wszystko opracowane by nie wyszło takie fiasko jak z tą wyprawą do Torgonu.
--- Koniec cytatu ---
Tą wyprawę pozostawiam bez komentarza ;[ <aniol>
O wideo promującym Marant nic nie mówię, nie chcę się wkurwić...
Isentor:
Odnośnie ściągnięcia nowych graczy. Na pewno forum zasili społeczność Multiplayera, ponieważ rozpoczęliśmy współpracę z grupą modderów nad serwerem Gothic Online.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej