Forumowy system RPG "Marant" > Dracoński teleport
Propozycje zmian
tsteifer:
--- Cytat: Progan w 12 Listopad 2014, 20:34:52 ---Dziękujemy za wyczerpujące porady. Weźmiemy je pod uwagę przy najbliższych zmianach tej części zasad gry. :)
--- Koniec cytatu ---
domyślam się, że bardzo wyczepujące. Ale niestety - czytającego, a nie temat. To naprawdę obszerna, choć niszowa nauka. Dlatego jakby co to proszę o konkretne pytania i problemy. Może uda mi sie pomóc :)
Progan:
--- Cytat: tsteifer w 12 Listopad 2014, 20:43:47 ---domyślam się, że bardzo wyczepujące. Ale niestety - czytającego, a nie temat. To naprawdę obszerna, choć niszowa nauka. Dlatego jakby co to proszę o konkretne pytania i problemy. Może uda mi sie pomóc :)
--- Koniec cytatu ---
Jednakże w naszej grze sam system heraldyczny nie jest główną naszą ideą. Mamy magów, paladynów, asasynów, najemników, wampiry, druidów. Mamy ich fabuły, zadania i wyprawy. Obecnie zbliżamy się do wojny z magiem, który wchłonął w siebie moc milionów dusz i zrównał się z bogami z naszego uniwersum oraz z jego hordami demonów i mrocznych istot. Także moim skromnym zdaniem chyba na razie heraldykę zostawimy w spokoju ;)
Gordian Morii:
Jak dla mnie takie "dziabanie" się z tą heraldyką jest zwyczajnie bez sensu. Chcąc postępować wedle tych zasad musiałbym ogarnąć sobie kogoś, kto potrafi rysować i sam zaprojektować sobie ten herb, co nigdy nie będzie miało miejsca, bo nawet znajoma, która potrafi to robić, nie będzie się z tym babrać za free, a przecież nie będę inwestował pieniędzy w jakąś tam gierkę. :p
Marant jest formą zabawy, wiele rzeczy jest tutaj uproszczonych lub całkowicie pominiętych ze względu właśnie na fakt "fanowskiego" charakteru tego systemu. Dlatego jak dla mnie coś takiego jest zupełnie zbędne.
Druga sprawa jest taka, że nikt z tutejszej szlachty nie posiada własnych armii feudalnych podnoszonych w czasie zagrożenia królestwa. Więc herb całkowicie jest nieprzydatny w czasie wojen, bo żaden z nas nie nosi swojego sztandaru. :P
Gunses:
--- Cytat: Gordian Morii w 12 Listopad 2014, 20:55:54 ---Jak dla mnie takie "dziabanie" się z tą heraldyką jest zwyczajnie bez sensu. Chcąc postępować wedle tych zasad musiałbym ogarnąć sobie kogoś, kto potrafi rysować i sam zaprojektować sobie ten herb, co nigdy nie będzie miało miejsca, bo nawet znajoma, która potrafi to robić, nie będzie się z tym babrać za free, a przecież nie będę inwestował pieniędzy w jakąś tam gierkę. :p
--- Koniec cytatu ---
--- Cytuj --- a przecież nie będę inwestował pieniędzy w jakąś tam gierkę. :p
--- Koniec cytatu ---
--- Cytuj ---pieniędzy w jakąś tam gierkę. :p
--- Koniec cytatu ---
--- Cytuj --- jakąś tam gierkę
--- Koniec cytatu ---
Gordian Morii:
Szok nie? :D Marant to zwykła gra :O
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej