Forumowy system RPG "Marant" > Dracoński teleport
Propozycje zmian
Rakbar Nasard:
--- Cytat: Elrond Ñoldor w 21 Lipiec 2014, 18:48:11 ---Ale skoro tam jest równik, to orkowie i krasnale maja niezły skwar :/
--- Koniec cytatu ---
O ile w przypadku orków jako tako mi to pasuje, o tyle u krasnali to kiepsko wygląda.
--- Cytat: Elrond Ñoldor w 21 Lipiec 2014, 18:48:11 ---Przydało by się, gdyby ktoś na mapie całego świata określił nasz kontynent i wyspę. Oczywiście reszta niezbadana mogła by być po prostu wodą, albo białymi plamami z dopiskiem, że 'nieznane'.
--- Koniec cytatu ---
Wątpie, żeby miało to jakieś znaczenie. Obecnie mamy raczej wątłe historyjki o innych terenach na kontynencie, a co dopiero mówić o reszcie. A klimat mozna na początek zaznaczyć na mapie valfden, a w przyszłości zrobić to też na mapie świata. Tyle rzeczy jest nieprzedstawionych, z krótymi mamy docyznienia nacodzien, że nie ma potzeby brnać na taką skalę w ten temat. ;/
Hagmar:
--- Cytat: Rakbar Nasard w 21 Lipiec 2014, 18:54:03 ---O ile w przypadku orków jako tako mi to pasuje, o tyle u krasnali to kiepsko wygląda.
Wątpie, żeby miało to jakieś znaczenie. Obecnie mamy raczej wątłe historyjki o innych terenach na kontynencie, a co dopiero mówić o reszcie. A klimat mozna na początek zaznaczyć na mapie valfden, a w przyszłości zrobić to też na mapie świata. Tyle rzeczy jest nieprzedstawionych, z krótymi mamy docyznienia nacodzien, że nie ma potzeby brnać na taką skalę w ten temat. ;/
--- Koniec cytatu ---
Warto, szczególnie opis klimatu.
Rakbar Nasard:
--- Cytat: Aragorn Tacticus w 21 Lipiec 2014, 19:03:47 ---Warto, szczególnie opis klimatu.
--- Koniec cytatu ---
Ale nie na świecie, ani póki co na kontynencie. Jak masz zapał i chęci na tak dużą prace, to czekamy na radzie na twój projekt. Gadać każdy umie. ;/
Isu, jak z tym skryptem na wiki? Patrzyłeś coś? Gordiu już coś tam robi nt. klimatu na Valfden.
Gordian Morii:
Powiem tak. Nie wiem czy obecna mapa świata będzie podrasowywana, przez Rakbara czy nie, ale jeśli tak, to nie będzie dla mnie żadnym problemem określenie klimatu poszczególnych państw czy regionów. W końcu sama specyfika krajów za to odpowiada.
Krasnoludy może i mają równik, ale mają też wysokie góry, które zmieniają klimat przykład
Ketofa jest to państwo w dżungli, Ishgar pustynia, Myrtana - tę znamy z Gothica, Varrok podobnie jak Ishgar, Ilusmir leży mniej więcej na naszych terenach, Ghuruk troszkę niżej, więc wszystko idzie ustalić. Najpierw jednak trzeba opracować samą wyspę, żeby nikt nie pisał bzdur, że wyszedł z siedziby paktu i wpadł w zaspę, bo zima :P a dookoła dżungla :P
Więc spokojnie, nie od razu Efehidon zbudowano.
Isentor:
--- Cytat: Gordian Morii w 21 Lipiec 2014, 20:02:33 ---Powiem tak. Nie wiem czy obecna mapa świata będzie podrasowywana, przez Rakbara czy nie, ale jeśli tak, to nie będzie dla mnie żadnym problemem określenie klimatu poszczególnych państw czy regionów. W końcu sama specyfika krajów za to odpowiada.
Krasnoludy może i mają równik, ale mają też wysokie góry, które zmieniają klimat przykład
Ketofa jest to państwo w dżungli, Ishgar pustynia, Myrtana - tę znamy z Gothica, Varrok podobnie jak Ishgar, Ilusmir leży mniej więcej na naszych terenach, Ghuruk troszkę niżej, więc wszystko idzie ustalić. Najpierw jednak trzeba opracować samą wyspę, żeby nikt nie pisał bzdur, że wyszedł z siedziby paktu i wpadł w zaspę, bo zima :P a dookoła dżungla :P
Więc spokojnie, nie od razu Efehidon zbudowano.
--- Koniec cytatu ---
Zgadzam się tutaj z Gordianem.
Poza tym nie musimy trzymać się utartych schematów. Nasze krasnoludy mogą żyć w mroźnych górach i głęboko pod nimi a wokoło może panować skwar. To by w sumie zmuszało nas do nieco innego przedstawienia krasnoludów niż jest to do porzygania oklepywane w klonach kreacji światów fantasy.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej