Forumowy system RPG "Marant" > Dracoński teleport

Propozycje zmian

<< < (31/419) > >>

Gordian Morii:

--- Cytat: Isentor w 23 Grudzień 2011, 10:47:19 ---Specjalnie umiejętności u NPC za wykonanie epickiego questa. Już pamiętam. Myślę, że odłożymy to na kolejny upgrade. Feriowy.

--- Koniec cytatu ---

Aha, no to ok;]

--- Cytat: Isentor w 23 Grudzień 2011, 10:47:19 ---Były kiedyś plany wprowadzenia do gry elementów ekonomicznych. Kilka razy nawet próbowaliśmy zrobić to na skrypcie ale nie wyszło. Zbudowanie samego systemu budynków, opłat i zysków to nie jest nic skomplikowanego do opracowania. Najgorzej jeśli chodzi o gromadzenie tych informacji przez gracza.

--- Koniec cytatu ---

Będziesz miał radę miasta, to wybierzcie z niej burmistrza. Taki gracz będzie chciał zakupić jakąś działalność (jedną na gminę) to przyjdzie do ratusza z kasą i ogólnie. Burmistrz da mu papier, że koszt inwestycji tyle, opłata taka, podatek taki, dochód taki. Gracz będzie mógł odbierać dochód ze skarbca miejskiego od do danego miesiąca.
I wtedy w interesie gracza będzie, żeby w określonym czasie stawić się z papierkiem w skarbcu, gdzie inny radny będzie mu wypłacał kasę na podstawie danego papierka. Wiadomo, że trochę zachodu z tym jest, ale ja widzę plusy.
- gracz się bogaci w jakiś sposób
- następuje rozwój gospodarki, a więc i gry
- rada będzie mogła działać, a nie tylko być
- zacznie się ruch w ratuszu, skarbcu etc.
- tytuły i ziemia wreszcie się na coś przydadzą;]

Hagmar:
Popieram w 100%.

Mogul:
popieram również.
Mój pies też popiera i mówi, że najlepiej będzie jak burmistrzem zostanie ten, który ma największe doświadczenie w grze i najwięcej głosów...

Hagmar:
Burmistrzem powinna być inna niezależna od Rady osoba, albo o, zmieńmy Rade Miasta na Rade Valfden, będzie bardziej pasować do obowiązków. Burmistrza... nazwiemy inaczej.

Gordian Morii:
Taki Gordziu idealnie pasuje nie? :D

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej