Forumowy system RPG "Marant" > Dracoński teleport

Propozycje zmian

<< < (280/419) > >>

Progan:

--- Cytat: Gordian w 13 Czerwiec 2014, 15:55:13 ---A ja nie za, z tego względu, że będąc bogatym i talenciatym poszedłbym sobie do Isa/Canisa/Aragorna/Gutka/Edka/Drago i wyuczyłbym się od nich wszystkiego. I byłbym mago-wojo-łowco-paladynem.

--- Koniec cytatu ---
A ja jestem za

Gunses:
Raz - oni musieliby mieć certyfikaty nauczycieli
Dwa - oni musieliby mieć chęci Ciebie uczyć
Trzy - oni dyktowaliby ceny za Twoją naukę

Canis:
raz - raz kupisz i masz? bezsensu, proponował bym dwukrotne koszta albo "tak jakby" ponowną naukę tej umiejętności/specjalizacji itd. względem której nauczył byś się jak uczyć danej rzeczy. Jeżeli już w ogóle.

dwa - wyjdą z tego potworki... będą uczeni gracze mający dostatecznie duże możliwości we własnych organizacjach+ istotne i potężne umiejętności z cudzych, zależnie od chęci nauczającego co będzie prowadziło do wielu dysproporcji w kręgu "danych znajomych" a tych innych już inaczej...

trzy - będą musiały być tańsze dla graczy z własnej organizacji bądź w tej samej cenie, a poza organizacją będziesz  strzelał jak chcesz - twoja sprawa... fajnie ale nie miło.

Ja jestem przeciwny. Tu nawet nie chodzi o to, że po to powstały NPCki, żeby już nie uczyć zaklęć jeden od drugiego i umiejętności (jak kiedyś było w pakcie, co się nikomu nie podobało... poza mną...). Problem w tym, że wiele umiejętności które teraz gracze znają, wcale nie wiedzą jak z nich poprawnie korzystać, a nawet niektórzy już uczyli się względem opisywania tego - lecz i tak popełniają błędy (jak ja przy jednej z ostatnich walk na arenie). I kto by tu miał decydować o nauczeniu kogoś? gracz? który sam w niektórych przypadkach nie wie jak funkcjonuje coś co poznał? Przecież to głupie... A gracze zaczęli by się uczyć w różnych miejscach w swoiście chaotyczny sposób, raz w domku, raz na wyprawie itd itd. Co w znacznym stopniu utrudni pracę MG - nie sądzisz?

Gordian Morii:
Oj tam Is się na to i tak nie zgodzi. I jestem tego pewien. Bo to w głównej mierze on był inicjatorem tego podziału na organizacje i szkolenia wojowników, magów i zabójców jako takich. Przecież to jest bez sensu fabularnie, że znasz wszystko. Ja wiem, że nie ma na co wydawać talentów, ale bez przesadyzmu.

Isentor:

--- Cytat: Nif w 13 Czerwiec 2014, 13:48:55 ---1. Wprowadzenie rapieru. Widziałbym tę broń jako oręż bogatego mieszczaństwa, tak jak szabla jest teraz dla szlachty. Statystyki do zrobienia to pięć minut roboty. Wczesne rapiery były zarówno bronią sieczną, jak i kolną, dopiero potem ewoluowały w broń czysto kolną, zatem spokojnie można ich używać w marancie bez strachu, że nas zabiją itp itd.

--- Koniec cytatu ---
Nie ma problemu. Na zrobienie tego z mojej strony trzeba będzie poczekać, bo mam sesje. Jak ktoś zrobi mi gotowca do wrzucenia na wiki i do NPC zrobię to od ręki.

--- Cytat: Nif w 13 Czerwiec 2014, 13:48:55 ---2. Mamy arenę. Da radę tam zrobić coś w stylu sparingów gracz vs gracz? Mamy co prawda Mor Andor, do którego nikt nie chodzi, ale tam można się mordować, tutaj myślę bardziej o takich sparingach, wynikających np. z zakładu typu "Ja cię nie pokonam?!". No i można tam dać coś w stylu sądu bożego: //www.youtube.com/watch?v=BZ_bUIFwHJI <- Uwaga spoiler! Taki Malavon miałby ostateczną linię obrony, gdyby to istniało.

--- Koniec cytatu ---
Poruszaliśmy ten temat w obradach radnych miasta. Obecny system GvG został stworzony do zabijania i to na poczekaniu. Aby przygotować system do sparingów trzeba nad nim popracować. Mam to w planach więc temat nie zostanie porzucony.

--- Cytat: Nif w 13 Czerwiec 2014, 13:48:55 ---3. Ogarnąłem utopca, ktoś zerknie? Zrobiłem tak, że jest w formatowaniu wiki i gotowy do wstawienia, gdyby był ok.

Przepraszamy, ale nie możesz zobaczyć ukrytej zawartości. Musisz się zalogować, aby zobaczyć tę zawartość.

Ktoś, coś, opinie, krytyka?

--- Koniec cytatu ---
Na tę chwilę nie mam czasu tego przeczytać, ogarnąłbym dopiero jutro więc by nie marnować czasu... Czy ktoś z inny mógłby to sprawdzić i wskazać ewentualne poprawki?

--- Cytat: Gordian w 13 Czerwiec 2014, 17:17:24 ---Oj tam Is się na to i tak nie zgodzi. I jestem tego pewien. Bo to w głównej mierze on był inicjatorem tego podziału na organizacje i szkolenia wojowników, magów i zabójców jako takich. Przecież to jest bez sensu fabularnie, że znasz wszystko. Ja wiem, że nie ma na co wydawać talentów, ale bez przesadyzmu.

--- Koniec cytatu ---
Gordian przedstawił wam sensowne stanowisko w tej sprawie.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej