Forumowy system RPG "Marant" > Dracoński teleport
Propozycje zmian
Hagmar:
--- Cytat: Rakbar Nasard w 18 Marzec 2014, 14:52:17 ---Ja rozumiem to nieco inaczej. Przez 6h tworzysz miecz/ 5 minut miksturę. Wydaje mi się, że powinna być możliwość napisania w jednym poście tego co chce sie zrobić. W zależności od czasu produkcji, gracz powinien być "uziemiony" przez x czasu w cechu. To tak jak ze zbieraniem roślinek.
--- Koniec cytatu ---
To miałem na myśli
Isentor:
--- Cytat: Aragorn w 18 Marzec 2014, 13:59:22 ---Mnie zastanawia jedno, skoro są limity produkcji np. 1 miecz na 6h to czemu nie można zrobić np. 2 na raz i przyjść znowu za 12h? Tak samo w przypadku mikstur czy innych rzeczy.
--- Koniec cytatu ---
Z dwóch powodów, by dosłownie zmusić do aktywności i uniknąć sytuacji, w której piszesz post z wyrobem 10 broni i przychodzisz ponownie do cechu za tydzień.
--- Cytat: Rakbar Nasard w 18 Marzec 2014, 14:52:17 ---Ja rozumiem to nieco inaczej. Przez 6h tworzysz miecz/ 5 minut miksturę. Wydaje mi się, że powinna być możliwość napisania w jednym poście tego co chce sie zrobić. W zależności od czasu produkcji, gracz powinien być "uziemiony" przez x czasu w cechu. To tak jak ze zbieraniem roślinek.
--- Koniec cytatu ---
Myślałem, że jest to w pewien sposób uzasadnione opisem wykuwania broni przez X czasu.
Malavon:
Isu, zerknąłeś na te stwory?
Isentor:
--- Cytat: Malavon w 18 Marzec 2014, 15:40:31 ---Isu, zerknąłeś na te stwory?
--- Koniec cytatu ---
Wstępnie ok. Drobne zmiany w punktach pozmieniam jak już będzie to na wiki.
--- Cytuj ---*'''Podatność na ogień''' - Przeciwnik jest podatny na ogień w związku z czym zaklęcia z żywiołu ognia otrzymują +5 punktów do siły czaru.
*'''Podatność na obuch''' - Przeciwnik jest podatny na obuch w związku z czym takowe bronie otrzymują wartość plus 10 punktów obuchu.
--- Koniec cytatu ---
Tutaj miały być bronie sieczne, no bo młotem drzewa nie ścinasz. :P Po prostu skopiowałem sobie wzór z innego potwora.
Poza tym jedyna zmiana jaka zajdzie w opisie będzie taka, że drzewiec jest wytworem sztucznym powołanym do życia np. przez maga. Ent to naturalna istota powołana do życia przez Ventepi.
Dragosani:
--- Cytat: Isentor w 18 Marzec 2014, 08:54:03 ---Dobrze, sfinalizujemy transakcje jak wrzucisz na wiki.
--- Koniec cytatu ---
Wrzuciłem. Więc jak będzie z grzywnami?
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej