Forumowy system RPG "Marant" > Dracoński teleport

Propozycje zmian

<< < (239/419) > >>

Gunses:

--- Cytat: Blaze w 02 Styczeń 2014, 22:23:58 ---W teorii tak, w praktyce nie mogę ich nawet tworzyć bo to domena alchemii i magów

--- Koniec cytatu ---
Nasz system gry jest inwalidą. Czemu tylko magowie umieją mieszać trucizny? Równie dobrze myśliwi mogliby nauczyć się jak z jadu krwiopijcu zrobić truciznę na bazie jadu krwiopicjy. Czemu więc zabójcy muszą chodzić w łachę do magóff po trutki?

--- Cytat: Devristus w 02 Styczeń 2014, 22:25:53 ---Ale nie musisz znać systemu ich tworzenia, żeby znać ich własciwości i zastosowania.

--- Koniec cytatu ---
To by znaczyło, że magowie nie muszą znać zastosowania i właściowści substancji, żeby móc je produkować. Czyli mogą mieszać zioła i inne i nie wiedzą co z tego wychodzi. Chory świat. Magowie mogliby robić mikstury uzdrawiajace, przemieniajace, potęgujące jakieś zdolności i odtrutki. A asasyni powinni dostać wszelkie trucizny. ALBO! przecież jedno nie wyklucza drugiego. Balansu w grze i tak nie ma, bo Is nie ma czasu na inne organizacje i trzeba o ten czas żebrać. Niech i magowie umieją robić truty i asasyni. Co za problem.

Devristus Morii:

--- Cytat: Gunses w 02 Styczeń 2014, 22:28:40 ---
To by znaczyło, że magowie nie muszą znać zastosowania i właściowści substancji, żeby móc je produkować. Czyli mogą mieszać zioła i inne i nie wiedzą co z tego wychodzi. Chory świat. Magowie mogliby robić mikstury uzdrawiajace, przemieniajace, potęgujące jakieś zdolności i odtrutki. A asasyni powinni dostać wszelkie trucizny. ALBO! przecież jedno nie wyklucza drugiego. Balansu w grze i tak nie ma, bo Is nie ma czasu na inne organizacje i trzeba o ten czas żebrać. Niech i magowie umieją robić truty i asasyni. Co za problem.

--- Koniec cytatu ---

Też o tym pomyślałem, żeby alchemicy w Pakcie uczyli się wszystkiego w sprawie alchemii, a Blaze mógłby dostać trucizny.

Gunses:
Ja chcę powalczyć o produkcję olejów i smarowideł na broń dla myśliwych. Bo dla mnie to żadna wielka sztuczka wytopić tłuszcz z sadła zwierzaków i dodać jakiś substancji, np. opiłków srebra, żeby zrobić smar ze srebrem. A nie zdziwiłbym się, gdyby to musieli robić alchemicy, bo to wyższa alchemia wytopic tłuszcz i wrzucić doń coś. Taki sztywny nam marant wyszedł, no nie?

Rakbar Nasard:

--- Cytat: Gunses w 02 Styczeń 2014, 22:28:40 ---Nasz system gry jest inwalidą. Czemu tylko magowie umieją mieszać trucizny? Równie dobrze myśliwi mogliby nauczyć się jak z jadu krwiopijcu zrobić truciznę na bazie jadu krwiopicjy. Czemu więc zabójcy muszą chodzić w łachę do magóff po trutki?

--- Koniec cytatu ---

a) aby się nauczyć tworzyć trucizny, trzeba umieć robić mikstury uzdrawiające (dziwne, ale tak jest na wiki)
b) potrzeba do tego znajomości rzadkich roślin
c) na takie pytanie również mógłbym zapytać: dlaczego alchemik nie może nauczyć się pozyskiwać: oczu, skrzydełek, krwi, jadów? Po to, żeby to od was kupić. Dlaczego nie ma handlu między graczami? Wszyscy chcą być samowystarczalni, ale tak sie nie da (a przynajmniej tak być nie powinno). ;/

Gunses:
Widać po tych przykładach najlepiej, że to trochę idzie wszystko w złą stronę. Zwłaszcza, że nikt sie nie zatroszczy o to, aby pofatygować się do myśliwych po jakieś trofea. Coś się zawsze znajdzie w pakcie.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej