Forumowy system RPG "Marant" > Dracoński teleport
Propozycje zmian
Gordian Morii:
--- Cytat: Kratos w 07 Grudzień 2013, 18:55:53 ---Tak teraz się kąpałem, i przyszło mi do głowy o tym uniwersytecie i językach. Jak wszyscy(no może nie :)) wiecie, na uniwerku jest wykładany tylko jeden język - Nowożytny Draconski. A jakby dodać jeszcze np. Orczy, elficki czy krasoludzki? Byłoby by fajnie posługiwać się różnymi językami...
Osobiście mogę pomóc przy tworzeniu, acz będzie to trudne :)
--- Koniec cytatu ---
Mamy jeszcze język wampiryczny i jakieś początki elfickiego kiedyś mieliśmy.
Mohamed Khaled:
--- Cytat: Isentor w 07 Grudzień 2013, 19:07:08 ---Dracoński został stworzony w banalny sposób. Stworzenie innych języków w podobny sposób będzie głupio brzmiało, a stworzenie języka z prawdziwego zdarzenia od podstaw zajmuje lata.
--- Koniec cytatu ---
Elficki można akurat zapożyczyć z neta :D Dajmy np. Wiedźmina... Albo wpisać w necie jeżyki (specialnie :P) elfów i już... Ale wtedy znowu kiczowato, bo to nie nasze ;(
Isentor:
--- Cytat: Kratos w 07 Grudzień 2013, 19:08:30 ---Elficki można akurat zapożyczyć z neta :D Dajmy np. Wiedźmina... Albo wpisać w necie jeżyki (specialnie :P) elfów i już... Ale wtedy znowu kiczowato, bo to nie nasze ;(
--- Koniec cytatu ---
Tolkien stworzył podstawy i ogromny zasób słów tego języka.
Hagmar:
--- Cytat: Isentor w 07 Grudzień 2013, 19:09:59 ---Tolkien stworzył podstawy i ogromny zasób słów tego języka.
--- Koniec cytatu ---
Ale zakazałeś tego używać ;[
Elrond Ñoldor:
Fajnie bylo by coś takiego wprowadzić. Oczywiście jak narazie mogło by to wyglądać, że po prostu pisze się, że o teraz gadam po elfiskiemu. A wszyscy co go nie znają, to się nim nie posługują.
Tylko takie zastrzeżenie. Język danej rasy na starcie powinien być znany dla odpowiedniej rasy. To znaczy, że jak ktoś gra elfem, to od razu zna elficki. Albo jak był nim w innym ciele. Bo inaczej było by to dziwnie.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej