Forumowy system RPG "Marant" > Dracoński teleport

Propozycje zmian

<< < (211/419) > >>

Hagmar:

--- Cytat: Isentor w 03 Grudzień 2013, 21:56:05 ---Pomysł dobry ale dlaczego bóstwo ma dawać Ci coś od razu, tak jakby Ci się należało. Modlitwa niewiele daje. Proponowałbym rozwiązanie, w którym gracz najpierw musi sobie zasłużyć na łaskę danego bóstwa.

Tak.

--- Koniec cytatu ---
Popieram

Gordian Morii:

--- Cytat: Isentor w 03 Grudzień 2013, 21:56:05 ---Pomysł dobry ale dlaczego bóstwo ma dawać Ci coś od razu, tak jakby Ci się należało. Modlitwa niewiele daje. Proponowałbym rozwiązanie, w którym gracz najpierw musi sobie zasłużyć na łaskę danego bóstwa.

--- Koniec cytatu ---

Ja tu podałem przykład czysto D&D obierasz sobie bóstwo opiekuńcze i już, masz jak w banku, że ono sobie na Tobie pewnej części ciała nie położy. Wystarczy ognisko, ołtarzyk i modlitwa. I ta łaska na Ciebie spływa. nawet w Neverwinter jest coś podobnego, grałeś więc pewnie kojarzysz. Te łaski tak naprawdę nie są jakieś wyrąbane w kosmos, dlatego masz tę pewność, że ją otrzymasz raz na jakiś czas.
Oczywiście można wymyślić coś co sprawi, że staniemy się podopiecznym danego boga. Jakieś zadanko, misja, etc. Dostawalibyśmy po tym jakiś symbol i już mamy sojusznika.

Nawaar:
Fajnie, że coś z magia życia będzie się działo. Dlatego mam propozycję taką iz zrobić drugą klasę postaci w bractwie chodzi mi o np. kapłana chyba że wszystkie czary będą zarezerwowane wyłącznie dla paladynów.

Isentor:
Rozwin to co uwazasz za kaplana?

Nawaar:
Kapłan bądź mnich oni zajmowali, by się magia życia lecząca a paladyni ewentualnie anioły atakującą. Tylko kwestia taka, że np. leczenie i inne tego typu zaklęcia miałyby ograniczenie czasowe bo to za bardzo ułatwiłoby grę. Dlatego idąc tokiem leczenia to, by się zrobiło 3 stopniowe tak jak z miksturkami jest to znaczy lecz rany do pewnej głębokości do pełnego wyleczenia tak samo z odtruwaniem itp.
I również trzeba by zrobić dla nich specjalne bronie, chyba że zapożyczyło by się je z paktu. 

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej