Forumowy system RPG "Marant" > Dracoński teleport
Propozycje zmian
Elrond Ñoldor:
--- Cytat: Aragorn w 03 Grudzień 2013, 19:00:35 ---Magia od bogów przestała działać. Używamy tej od draconów.
--- Koniec cytatu ---
Dokładnie.
--- Cytat: Isentor w 03 Grudzień 2013, 18:36:50 ---Czytaj wyprawy bractwa to zauważysz, że ingerują.
--- Koniec cytatu ---
Mału czasu. :( Czytam tylko te, na których uczestniczę. W sumie ma to takie fabularne znaczenie. Nie wiem, co dzieje się setki kilometrów ode mnie. Więc mogę wykazać się pełnym zaskoczeniem i szczerą niewiedzą, gdy mi ktoś coś opowiada w karczmie albo gdzieś indziej. :)
Nocturn:
--- Cytat: Aragorn w 03 Grudzień 2013, 19:00:35 ---Magia od bogów przestała działać. Używamy tej od draconów.
--- Koniec cytatu ---
Rozumiem, w takim razie poprzedni post jest nieistotny.
Gordian Morii:
A może zrobić coś takiego, że przy starcie każdy może wybrać sobie bóstwo opiekuńcze, które daje mu jakieś dodatki stałe. Typu. Rasher daje +1 finiszer do walki jakimś konkretnym orężem. Ellmor jakiś bonus do handlu, Nalas jakąś umiejętność związaną z wodą np oddychanie pod nią.
I teraz taki gracz w czasie wyprawy mógłby w danym momencie pomodlić się i na dany post z walką lub na najbliższą godzinę otrzymywałby tę konkretną łaskę.
Coś takiego występuje w NV i powiem, że jest przydatne. Bo wystarczy, że się pomodlisz i już masz na parę minut jakiegoś buffa do statystyk.
Nawaar:
Ja chciałem się zapytać, czy coś z magią życia będzie robione.
Isentor:
--- Cytat: Gordian w 03 Grudzień 2013, 20:38:51 ---A może zrobić coś takiego, że przy starcie każdy może wybrać sobie bóstwo opiekuńcze, które daje mu jakieś dodatki stałe. Typu. Rasher daje +1 finiszer do walki jakimś konkretnym orężem. Ellmor jakiś bonus do handlu, Nalas jakąś umiejętność związaną z wodą np oddychanie pod nią.
I teraz taki gracz w czasie wyprawy mógłby w danym momencie pomodlić się i na dany post z walką lub na najbliższą godzinę otrzymywałby tę konkretną łaskę.
Coś takiego występuje w NV i powiem, że jest przydatne. Bo wystarczy, że się pomodlisz i już masz na parę minut jakiegoś buffa do statystyk.
--- Koniec cytatu ---
Pomysł dobry ale dlaczego bóstwo ma dawać Ci coś od razu, tak jakby Ci się należało. Modlitwa niewiele daje. Proponowałbym rozwiązanie, w którym gracz najpierw musi sobie zasłużyć na łaskę danego bóstwa.
--- Cytat: Kharim Kazama aep Gorem w 03 Grudzień 2013, 21:15:04 ---Ja chciałem się zapytać, czy coś z magią życia będzie robione.
--- Koniec cytatu ---
Tak.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej