Autor Wątek: Tańce z liszami - Na ratunek Aragornowi  (Przeczytany 48672 razy)

Description:

Offline Eric

• Weteran
  • Reputacja: 7717
  • Pay respect, minor peasant!
    • Karta postaci

Odp: Tańce z liszami - Na ratunek Aragornowi
« Odpowiedź #400 dnia: 08 Grudzień 2011, 18:59:34 »
Diomedes podprowadził konia za uzdę i przywiązał go blisko namiotu. Migiem wskoczył do namiotu, gdzie ustawił się obok Zeyfara, by mieć jak najlepszą pozycję do swobodnej obserwacji wydarzeń. Chętnie wysłuchałby planu okolicznego przywódcy. W końcu to oni mieli więcej czasu na obcowanie z barierą, to też mogli już wpaść na jakiś sposób jej obejścia. Z wyczekiwaniem spoglądał na reakcję.

Offline Hagmar

• Obywatel
  • Reputacja: 16508
    • Karta postaci

« Odpowiedź #401 dnia: 08 Grudzień 2011, 19:03:00 »
Wysoki starszy człowiek w pełnej mithrilowej zbroi wyprostował z nad stołu. Generał Kain, dowodzę tym cyrkiem. Plan jest taki, skromny oddział zostanie teleportowany tu. Generał wskazał na mapie punkt nie opodal pałacu. To Boska Wieża, trzeba ją wysadzić a bariera zniknie. Podobno. Waszego łuskowatego przyjaciela trzymają w Forcie Mortis to trzy dzielnice na zachód od wieży, to więzienie polityczne. Om trzyma tam tych których zabic "nie może".

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #401 dnia: 08 Grudzień 2011, 19:03:00 »

Offline Eric

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #402 dnia: 08 Grudzień 2011, 19:05:25 »
- A czy skromny oddział da radę coś zdziałać na terenie wroga? - wtrącił się. - Bo mam wrażenie, że posyłacie tych żołnierzy na niemalże pewną śmierć. Ilu ludzi liczy sobie ta drużyna? - zapytał i postukał się po policzku w zadumie.

Offline Hagmar

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #403 dnia: 08 Grudzień 2011, 19:11:22 »
Udzieliłem Ci głosu larwo? Rozmawiam z twoim dowódcą nie tobą. Jeżeli wszyscy ÂŁowcy to takie cioty to Ci współczuję Navarre.

Offline Eric

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #404 dnia: 08 Grudzień 2011, 19:14:28 »
- Nie jestem pod jego komendą - sparował. - I nie pozwolę się poniżać. Zadałem pytanie. Oczekuję odpowiedzi - powiedział i zmierzył rozmówcę zimnym, bezuczuciowym wzrokiem, wymagającym wręcz posłuszeństwa.

Offline Adaś

• Podskarbi Koronny
  • Reputacja: 8331
    • Karta postaci

« Odpowiedź #405 dnia: 08 Grudzień 2011, 19:16:35 »
Stałem sobie spokojnie przed namiotem wolałem się nie pchać być może tam gdzie mnie nie chcą. Usiadłem sobie zaraz koło drzwi namiotu, jeśli w ogóle można było to można nazwać drzwiami.  Gdy tak sobie siedziałem zacząłem rozmyślać nad tym gdzie mnie przydzielą w nieuniknionym ataku. I co najważniejsze z kim będę walczył ramię w ramię?

Offline Hagmar

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #406 dnia: 08 Grudzień 2011, 19:19:18 »
Kto jest twoim przełożonym, nowicjuszu... Ale proszę bardzo, to wy stanowicie oddział. Generał rozpoznał twoją przynależność po szacie.

Offline Gunses

• Arystokrata
  • Reputacja: 14198
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #407 dnia: 08 Grudzień 2011, 19:24:49 »
- Teleportacja na teren Arcylisza, który bezzwłocznie wyczuje każdy sygnał teleportacyjny - zaczął wyliczać Ra - Próba zniszczenia jedynej obrony jaką obecnie Arcylisz posiada, to jak próba wycięcia jaj mężczyźnie. Om będzie bronił wieży jak długo może. Hmm... Jeśli bariera przepuszcza sygnał teleporacyjny, to pewnym jest, że Om zrobił z tego pułapkę i będzie gotów do natychmiastowego zabicia tej drużyny. Albo zabije Magów i odetnie nam możliwość wydostania się z gigantycznego kondoma - rzekł po czym zastanowił się, że nigdy wcześniej nie słyszał takiego słowa jak 'kondom' ale uznał, że będzie tutaj pasować. Intuicja czy coś...

Offline Isentor

• Wielki Lord Elekt
  • Reputacja: 27957
  • Zbyt pokręcony, by żyć. l zbyt rzadki, by umrzeć.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #408 dnia: 08 Grudzień 2011, 19:28:17 »
//Przypominam aby zapoznać się z definicją teleportacji oraz jej funkcjonowaniem, używaniem, na wiki Marantu.

Offline Hagmar

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #409 dnia: 08 Grudzień 2011, 19:30:47 »
Generał popatrzył na zamaskowaną postać, było w niej coś obcego, nieznanego. Kaina przeszedł zimny dreszcz.
Wiem, ale innych opcji nie ma.

Offline Dragosani

• Moderator
  • Reputacja: 11794
  • Chwalmy Tawernę!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #410 dnia: 08 Grudzień 2011, 19:33:45 »
- Ja. - odezwał się Dracon na głowa dowódcy armii cesarskiej. Niezbyt spodobał mu się ton generała. Oraz jego słowa. Mag miał ochotę pokazać mu, że należy respektować użytkowników magii. Nawet nowicjuszy w tej sztuce. Ale cóż, generał był w otoczeniu zbrojnych, więc takowa lekcja byłaby raczej nierozsądna. Wysłuchał wypowiedź Ra i w pełni się z nią zgodził.
- Popieram go. - stwierdził. - Tego typu akcja byłaby samobójstwem dla sabotażystów. Zapewne nawet grupa nie zdołałaby dotrzeć do Wieży. Hmm... bariera musi przepuszczać powietrze... - ostatnie zdanie powiedział jakby do siebie. Spojrzał na generała. - Macie wśród swoich sił magów wiatru? - zapytał.

Offline Gunses

• Arystokrata
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #411 dnia: 08 Grudzień 2011, 19:36:51 »
- Musicie dać nam więcej czasu. Moja propozycja jest taka... Wysłać aktywny kryształ magiczny zawieszony na szyi jakiegoś zwierzęta w pobliżu wieży, a potem kilka innych pierścieni magicznych, czy kawałków rud w inne miejsca, a w końcu nas w jakiejś odległości od tej wieży. Cóż, pomysł może szalony, ale da nam trochę czasu na oddalenie się od miejsca teleportacji, zanim Om przybędzie tam aby sprawdzić co się stało. - wtem przemówił Dracon. Gunses posłuchał i pomyślał.
- Bariera może jednak wyczuć nawet to, że wiatr jakim byłby Mag będzie pochodzenia magicznego... Ale i Ty masz rację. Gdyby tak zaatakować Barierę z wielu stron na raz? Oddziaływania Energii mogłyby zniwelować słyszaloność sygnału teleportacyjnego...
« Ostatnia zmiana: 08 Grudzień 2011, 19:39:49 wysłana przez Gunses »

Offline Eric

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #412 dnia: 08 Grudzień 2011, 19:38:21 »
- A nie możemy użyć czegoś, co bezpośrednio neguje magię? Byłoby możliwe otworzenie niewielkiego przejścia w barierze? - zapytał. Kiedy odezwał się dracon, Diomedes stał się pewniejszy siebie. Bał się, że Zeleris zgani go za takie śmiałe zachowanie, ale widocznie jego mentor miał podobne zdanie o przywództwie ich rozmówcy, jakie miał i Diomedes.

Offline Gunses

• Arystokrata
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #413 dnia: 08 Grudzień 2011, 19:42:27 »
- Zapewne można by, ale musimy mieć w założeniu, że nie chcemy poświęcić życia zbyt wielu obywateli tego świata. Otworzenie bramy byłoby czymś w rodzaju rozpoczęcia walki. Gdybym ja był na miejscu Oma od razu rozproszyłbym Barierę i przystąpił do ataku, a wtedy zginęłoby za dużo istnień. Cicha akcja pozwoli nam na jak najdłuższe powstrzymanie walk jakie by wybuchły.

Offline Hagmar

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #414 dnia: 08 Grudzień 2011, 20:30:12 »
Mamy magów wiatru, i tylko tak zniszczymy wieżę. Nie da rady nowicjuszu.

//Mag może teleportować tylko siebie.  :( :o ;[

Offline Anette Du'Monteau

• Zakon Keitai
  • Reputacja: 12877
  • Ktoś i każdy, to moje imię.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #415 dnia: 08 Grudzień 2011, 20:47:49 »
-Skoro nie ma innej możliwości... - odparł -Widać magowie muszą się teleportować i jak najszybciej zniszczyć tą wieżę. Znajdzie się jakiś wyłom w murze? Czy nawet go jeszcze nie ruszyliście?

Offline Hagmar

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #416 dnia: 08 Grudzień 2011, 20:51:06 »
Jak mieliśmy go ruszyć?

Offline Anette Du'Monteau

• Zakon Keitai
  • Reputacja: 12877
  • Ktoś i każdy, to moje imię.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #417 dnia: 08 Grudzień 2011, 20:54:12 »
-Nieważne generale. Czy jest zatem jakaś możliwa droga prowadząca przez mur? Trudno raczej o wspinanie się czy podkop. Bo co nam po tym jak bariera padnie jeśli nie będziemy mogli się tam wszyscy dostać.

Offline Hagmar

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #418 dnia: 08 Grudzień 2011, 20:57:29 »
Mamy ogromną ilość sprzętu oblężniczego, a wy... pójdziecie kanałami. Prosto pod więzienie.

Offline Devristus Morii

• Arystokrata
  • Reputacja: 8339
  • Leniuszek.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #419 dnia: 08 Grudzień 2011, 20:59:14 »
Do przeteleportowania większej ilości ludzi potrzebny byłby rytuał, ale nie mamy nikogo tutaj kto potrafiłby taki przeprowadzić

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #419 dnia: 08 Grudzień 2011, 20:59:14 »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18