Autor Wątek: Tańce z liszami - Na ratunek Aragornowi  (Przeczytany 47809 razy)

Description:

Offline Hagmar

• Obywatel
  • Reputacja: 16508
    • Karta postaci

Odp: Tańce z liszami - Na ratunek Aragornowi
« Odpowiedź #440 dnia: 09 Grudzień 2011, 13:46:40 »
Tak, oddział dywersyjny niech czeka w kanałach w tym miejscu. Tu bariera odgradza część kanałów, będzie z wami Otomo na wypadek bliskiego spotkania. Jest... liszem, jedynym zdolnym walczyć z Omem. Aggromor kazał też wam przydzielić pluton strzelców. Draconie, dwadz... trzydzieści kilo czarnego prochu to nie zabawka, podkładasz pod kopiec, zapalasz lont i spierdalasz tak szybko jak sie da.

Offline Dragosani

• Moderator
  • Reputacja: 11794
  • Chwalmy Tawernę!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #441 dnia: 09 Grudzień 2011, 14:05:15 »
Zeleris spojrzał na generała Kaina, wzrokiem który mógł uchodzić za nieco nieprzychylny. Ale cóż, wojak sam się o to prosił.
- Domyślam się. - warknął Dracon, siląc się na w miarę uprzejmy ton. Wyszedł on całkiem nieźle. - I sądzę, że sobie poradzę. A jeśli nie... cóż, wtedy nie będę miał nawet czasu, aby tego pożałować. - wyszczerzył zęby w pełnym optymizmu uśmieszku.

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #441 dnia: 09 Grudzień 2011, 14:05:15 »

Offline Hagmar

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #442 dnia: 09 Grudzień 2011, 14:47:39 »
W takim razie rozejść się, zaczynamy za godzinę.

Offline Gunses

• Arystokrata
  • Reputacja: 14198
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #443 dnia: 09 Grudzień 2011, 18:52:19 »
Gunses jeszcze raz spojrzał na mapę kanałów i położenie wejścia do podziemi, zastanowił się i rzekł
- Hmmm, no dobra. Kto idzie do kanałów? Chodźcie tu. Idziemy jak słyszeliście z wielmożnym Otomo - rzekł i skinął głową w stronę Lisza - Pójdziemy tędy, wewnętrzną częścią pierścienia. Aż pod te namioty, tutaj przedostaniemy się do kanałów. Tak mamy być cicho, nie zdradzić się krzykiem, ani jakimś trzaskiem. Dopóki Bariera nie zostanie zdjęta lepiej, abyśmy zostali w mroku. Chodźmy - powiedział, po czym opuścił namiot i udał się w stronę kanałów.

Offline Eric

• Weteran
  • Reputacja: 7717
  • Pay respect, minor peasant!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #444 dnia: 09 Grudzień 2011, 19:10:14 »
Diomedes podczas swego pobytu w Kruczym Bractwie stał się mistrzem kamuflażu i cichego poruszania się. Jego umiejętności zdecydowanie predestynowały go do uczestniczenia w tej ważnej misji. Dlatego też nie wahając się i odrzucając niepotrzebne w tym momencie podejrzenia o Ra i jego wesołej gromadce, Diomedes ruszył za zamaskowanym łowcą w stronę kanałów. I znów w myślach zaczął narzekać na swą szatę. Zdecydowanie utrudniała mu skuteczne skradanie się, ale przyzwyczaił się już do niej i powoli udawało mu się okiełznywać tą przeszkodę. Po chwili zrównał krok z Ra, nie odezwał się jednak doń żadnym słowem.

Offline Anv

• Weteran
  • Reputacja: 4143
  • I am Iron man.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #445 dnia: 09 Grudzień 2011, 19:29:29 »
Ja także ruszyłem w stronę kanałów wraz z Ra i Diomedesem. Uważałem, iż będzie to odpowiednia funkcja dla mnie. Wszelkiego rodzaju techniki skradania i ukrywania sięw cieniu były dla mnie codziennością. Przyspieszyłem kroku i szedłem niemal ramię w ramię z Ra. Poza tym lubiłem działać w grupach dywersyjnych.

Offline Anette Du'Monteau

• Zakon Keitai
  • Reputacja: 12877
  • Ktoś i każdy, to moje imię.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #446 dnia: 09 Grudzień 2011, 20:05:12 »
Bezszelestnym krokiem ruszyłem za całą grupą. Co jak co, ale skradanie płynęło już niemal w żyłach maurena. Dodatkowo jego strój niwelował wszelkie możliwe dźwięki, które normalni ludzie wydawali nie będąc nawet tego świadomym. Zeyfar mógł spokojnie przyjąć rolę cienia jednego z kompanów.

Offline Adaś

• Podskarbi Koronny
  • Reputacja: 8331
    • Karta postaci

« Odpowiedź #447 dnia: 09 Grudzień 2011, 20:11:43 »
Widząc że wszyscy wychodząc z tego namiotu idę gdzieś ruszyłem powoli za nimi. Dostrzegłem że każdy idzie bardzo cicho wręcz się skradają. Wydało mi się to trochę śmieszne w końcu byliśmy w obozie sprzymierzeńców. Ale żeby nie odstawać od reszty także uważałem na kroki choć szło mi to dość nie udolnie wciąż robiłem hałas. Może nie wiele ale to wciąż był hałas...

Offline Nessa

• Obywatel
  • Reputacja: 3261
  • Nuda :(
    • Karta postaci

« Odpowiedź #448 dnia: 09 Grudzień 2011, 21:07:38 »
   Konsternacja. Tak, to chyba dobre określenie stanu, w jakim była Nuda. Szef dziwnych, zamaskowanych mężczyzn, nie mniej dziwny i nie mniej zamaskowany, zaczął nagle przewodzić kompanii. A Zeyfar jak posłuszny piesek szedł za nim! Coś u nie gra. Zdecydowanie. Za kogo on się ma? Za przywódcę jakiejś organizacji zrzeszającej potężne istoty? Na bogów! My tak naprawdę nie wiemy, czy oni cokolwiek potrafią i czy jedynie nie mydlą nam oczu. Elfce wydawało się, że gromadka, której przewodził Ra, będzie raczej wypełniać polecenia maurena, który za pomoc da im złoto. Najemnicy a nie dowodzący. Nieufność Diomedesa była przesadzona, ale postępowanie Zeyfara było zwyczajnie nierozsądne.
   Nessa skrzywiła się nieznacznie, ale poszła za grupą. Jak wszyscy to wszyscy. Słyszała również, że dracon dostał ważne i niebezpieczne zadanie. W końcu będzie mógł wykorzystać swoje skrzydełka, którymi się chwalił. Oczywiście elfka liczyła, iż mu się powiedzie, czego postanowiła dopilnować modlitwą.   

Offline Gunses

• Arystokrata
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #449 dnia: 09 Grudzień 2011, 21:38:20 »
Zdecydowanie Ra był zadowolony. Nieznany nikomu właśnie przewodniczył grupie zmierzającej do kanałów, a w zasadzie na takiego przewodnika wyglądał. Nie chciał podawać się za przywódcę, bo i na niego spadłaby część odpowiedzialności za misję. Jednakże jako, że był obyty w czytaniu map, chciał pomóc i doprowadzić cała ekipę do miejsca, w którym panowały mroki. Do podziemi. Szedł szybko, szeleszcząc szatą i co jakiś czas szurając butami. Nie widział potrzeby skradania się już teraz, lecz znał ludzi i ich nawyki. Zadowolony był, że przymierzają się do misji już teraz. Wszak muszą rozgrzać mięśnie i wyciszyć oddech, a dla tych spraw dobrze, aby było zacząć wcześniej, żeby się wprawić. Grupa mijała właśnie wielki namiot kowali, którzy ostrzyli miecze dla wojska oraz na razie pusty, przestronny i czysty, oddalony lekko od gwaru namiot medyków. Niedługo ten namiot miał wypełnić zapach krwi, bebechów, gówna i wymiocin oraz nieprzerwane krzyki. Gunses prowadził dalej. Po jego stronach zauważył dwie postacie. Znał je, to bracia, Anv i Diom. Dobrzy druhowie walki i kumple. Zwłaszcza Anvarunis. Gunses zaśmiał się lekko w duchu. Jeszcze kilka chwil temu nie sądził, że będzie przewodniczył drużynie mając po swych obu stronach ludzi, których by się n tych miejscach nie spodziewał. Wreszcie dotarli na miejsce. Ale nie było tam żadnego wejścia do podziemi. Stał za to wielki namiot. Gunses wszedł do środka. Tak jak przypuszczałem, nie chcieli ujawnić Omowi swych planów. I słusznie - pomyślał. W namiocie było małe centrum archeologiczne. ÂŚrodek był rozkopany na jakieś trzy, cztery metry w dół. Ziała tam czarna dziura mająca na około wystające zęby ceglastych ścian. Tak. Właśnie w tym namiocie rozkopano ziemię i przebito się do tunelu pod miastem. Ludzie tam pracujący odwrócili się, straż wyłoniła się zza kolumn namiotu, podeszła do nas
- Czego tu? - zapytali trzymając za miecze. Gunses odwrócił się w stronę Zeyfara, po czym podszedł do strażników i rzekł
- Rozkaz od Generała Kaina. Mamy wejść do kanałów i czekać, aż grupa Arcymagów zniszczy magiczną Barierę.
- Chcecie nam wmówić, że wasza hałastra rozmawiała z generałem?!
- rzucił ironicznie strażnik, jednak zmitygował się widząc charakterystyczne barwy ÂŁowców. Zaraz później do namiotu wszedł Otomo. Strażnik oddał pełen czci ukłon i odsunął się.
- Wchodzimy? - Gunses zapytał, chociaż miało to na celu tylko wskazanie kolejnego celu. Czarnej dziury w ziemi.

Offline Dragosani

• Moderator
  • Chwalmy Tawernę!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #450 dnia: 10 Grudzień 2011, 16:08:29 »
Gdy "szczury kanałowe", jak ich przyjaźnie określał Zeleris w myślach, ruszyły do wspomnianych kanałów, Dracon udał się do magazynu polowego, gdzie miał otrzymać ładunek czarnego prochu. Dość spory ładunek. Taki, który mógłby po prostu rozerwać go na strzępy, gdyby wybuchł przedwcześnie. A to nie byłoby zbyt miłe. Flamel wszedł do namiotu.
- Dobry. - przywitał się, jak nakazywała kultura. - Przyszedłem po proch... miało być trzydzieści kilogramów... - powiedział.

Offline Elrond Ñoldor

• Weteran
  • Reputacja: 14987
    • Karta postaci

« Odpowiedź #451 dnia: 10 Grudzień 2011, 19:08:13 »
- Ty pierwszy... - powiedział Nosfer wyłaniając się nie wiadomo skąd.

Offline Hagmar

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #452 dnia: 10 Grudzień 2011, 20:10:37 »
Ehe, tamten plecak. Magazynier, krasnolud bo jakże inaczej, wskazał na ogromny plecak leżący w kącie. Tylko uważaj, lont pali się dziesięć sekund.

Offline Dragosani

• Moderator
  • Chwalmy Tawernę!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #453 dnia: 10 Grudzień 2011, 23:35:32 »
- No dobra. - mruknął Dracon i spojrzał na plecak. Skrzywił się. To po prostu MUSIAÂŁ być plecak. Nie było innej opcji. Cholerny plecach, noszony na plecach! Tam gdzie Zeleris miał cholerne skrzydła! I gdzie po prostu nie można założyć plecaka! Flemal warknął coś pod nosem i podszedł do pakunku. Wziął go i okręcił kilka razy w dłoniach, nie bardzo wiedząc jak to to założyć. W końcu założył go, lecz z przodu, na piersi. Wyglądało to dość niecodziennie, ale cóż. innego sposobu nie było. Ruszył do wyjścia z namiotu. - Na razie, krasnoludzie. - powiedział do magazyniera. - I trzymaj kciuki. - dodał, po czym wyszedł. Miał jeszcze odrobinę czasu, więc postanowił wykorzystać go na oczyszczenie umysłu i medytacje. Usiadł więc obok namiotu generała i zamknął oczy. Wiedział, że gdy nadejdzie mrok i czas na akcję, Kain z pewnością powiadomi go o tym.

Offline Gunses

• Arystokrata
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #454 dnia: 11 Grudzień 2011, 11:27:44 »
- Proszę bardzo - rzekł Ra i wskoczył do dziury. Gdy tylko spadł poniżej wyłomu otoczyła go czerń kanału. Wylądował na prostych nogach, jakoby zeskakiwał za trzech centymetrów a nie trzystu. Szybko odsunął się od dziury, ustępując miejsca pozostałym. Odrzucił kaptur płaszcza, ukazując sznurowana na głowie szatę i maskę przytwierdzoną rzemieniami i klamrami. Rzecz jasna ukazując to tylko tym, którzy widzieli w ciemnościach. Wampir poły płaszcza zaczepił za specjalne haczyki na pasie, odsłaniając się lekko. Miało to zapewnić pewny marsz bez szurania o płaszcz. Gunses rozejrzał się, zlustrował pomieszczenie, chciał wiedzieć jak wyglądają kanały pod stolicą Imperium.

Offline Hagmar

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #455 dnia: 11 Grudzień 2011, 13:52:25 »
Kanały wyglądały jak podziemne miasto, stolice Imperium wedle legendy zbudowały wiele tysięcy lat temu krasnoludy, Om przyszedł więc na gotowe. Wiszące na ścianach magiczne pochodnie (takie jak w gothicu 1 na bagnach) dawały skromne światło.

Offline Eric

• Weteran
  • Reputacja: 7717
  • Pay respect, minor peasant!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #456 dnia: 11 Grudzień 2011, 14:48:46 »
Diomedes wziął przykład z Ra, złapał się krawędzi dziury i zeskoczył w dół. Zamortyzował upadek uginając nogi i rozejrzał się dokoła. Jego wzrok nie był jeszcze przystosowany do ciemności, to też właściwie nie był w stanie dojrzeć prawie niczego. Na jego szczęście regularnie rozmieszczone były pochodnie, które dawały blade i słabe światło, ale i to było cennym ułatwieniem niebezpiecznej podróży po starych, krasnoludzkich kanałach. W nikłym blasku dostrzegł sylwetkę Ra, który wskoczył tu przed nim. Obejrzał się nań na chwilę, ale nic nie powiedział. Czekał na resztę, wpatrując się w ściany podziemi.  Na pewno wyglądały zdecydowanie inaczej niż kanały Efehidon, po których zawędrowali do wampirzej świątyni.

Offline Adaś

• Podskarbi Koronny
  • Reputacja: 8331
    • Karta postaci

« Odpowiedź #457 dnia: 11 Grudzień 2011, 15:22:47 »
Widząc schodzących a raczej zeskakujących towarzyszy postanowiłem ruszyć za nimi. Zszedłem jako trzeci, i to dosłownie zszedłem po opuszczonej drabince. Jakoś uważała że skakanie do ciemnych kanałów jest nader bezpieczne. Wolałem zejść po drabince było to wolniejsze ale przyjemniejsze. Gdy tylko znalazłem się pod ziemia ruszyłem kawałek za Diomedesem i Ra. Patrząc w kierunku jasnej dziury czy ktoś nie schodzi dalej.

Offline Hagmar

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #458 dnia: 11 Grudzień 2011, 15:53:27 »
A tym czasem słonko zaszło za horyzontem, był to znak dla Zelerisa by był gotowy. Zaś w najwyższej komnacie, w najwyższej wieży więzienia siedziała księżniczka Aragorn czekając na pomoc.

Offline Gunses

• Arystokrata
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #459 dnia: 11 Grudzień 2011, 16:05:35 »
Noc przyniosła spotęgowanie mocy Wampira. Gunses widział jeszcze lepiej, słyszał jeszcze wyraźniej i czuł dokładniej. Aura Inteligencji jaka go otaczała chroniła go w pewien sposób.
- Już zmierzch zapadł, niedługo zaczynamy - rzekł cicho do swych towarzyszy. Wampir pokazał ręką w rękawicy by grupa poszła za nim. Gunses wzmocnił swą Moc drzemiącą w szponie, która miał nadzieję uaktywni granicę Bariery. Musiał wiedzieć gdzie się zatrzymać, aby jej nie aktywować...

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #459 dnia: 11 Grudzień 2011, 16:05:35 »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
anything