Tereny Valfden > Dział Wypraw

Tańce z liszami - Na ratunek Aragornowi

<< < (8/118) > >>

Mogul:
- Znasz tego Barona, Ra? W przeciwieństwie do swojego towarzysza nie wyciągnął ręki, stwierdził, że w tym momencie byłoby to głupie. Przedstawił się już, a nagłe wyciąganie ręki było dziwne.

Izabell Ravlet:
Moje pojawienie się nie wzbudziło zbytniej uwagi. Może i dobrze, miałem przynajmniej spokój. Rozmyślałem i w moim umyśle pojawiła się pewna nieścisłość. Zamierzałem rozwiać wątpliwości, więc podszedłem do Zelerisa i rzekłem:
 Chcesz, aby w towarzystwie mistrza Devristusa zwracać się do ciebie z tytułem "mistrz", czy może uważasz, że to zbyteczne?

Adaś:
-Najprawdopodobniej tylko na Anvurnisa.
Po czym, postanowiłem kontynuować temat:
-Kto powiedział że zakład o pieniądze?

Gunses:
- Tak, słyszałem o nim... - rzekł spokojnym głosem niczym zjawa Gunses - Aragorn był kiedyś namiestnikiem czy władcą Elanoi, było o tym dość głośno. Podobno poległ kilka lat temu na jakiś wojnach... Nie interesowałem się sprawami politycznymi tych regionów.

Anette Du'Monteau:
-Ra, bardzo oryginalnie. Mówią mi Zeyfar. - powiedział podając dłoń. -Owszem, dość ważna. Niestety przez "eksplorację" pewnych miejsc na własną rękę, baron nie doczekał się pomocy od naszego miłościwego króla. Zebraliśmy, więc jego przyjaciół i ruszamy uwolnić tego drogiego nam, towarzysza. Na pewno to będzie wyzwanie, choć szczerze nie mam pojęcia jakimi siłami dysponuje oponent. Wiem tyle, iż nie należy lekceważyć jego oddziałów. Miałem z nimi do czynienia i nie byłem zachwycony. - objaśniał tajemniczemu przybyszowi.
-Nie mniej nasze wsparcie również będzie liczne i walczyło z oddaniem godnym podziwu. Taką mam nadzieję...

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej