Tereny Valfden > Dział Wypraw
"Sok z Złotej Rudy - Kici kici smoczku"
Anette Du'Monteau:
-Na tej misji trudno będzie ocenić predyspozycję do mojej kategorii Aragornie, ale zgoda. Potem spytam jeszcze dla pewności. Spójrz na Anvarunisa, zajmowałem się nim nieco, a skończył jako zupełnie ktoś inny. - odpowiedział tonem naukowca mówiącego o nieudanym eksperymencie.
Anv:
- Oj, Zeyfuś. Kiedy ty się mną zajmowałeś? Weź mi przypomnij. - zwrócił się do maurena Anv, jakby nie pewny swej biografii. A przecież wydawało mu się, że pamięta wszystko. Poza bankietami w siedzibie oczywiście.
Patty:
Pozostając pod postacią dużego, smoliście czarnego kruka zbliżyłam się do kompanii, spokojnie opadając na ziemię. Złożyłam skrzydła i uwolniłam zaklęcie, wyłaniając się z kłębów szarego dymu. Długie, blond włosy związałam z luźny warkocz opadający na ramię, by nie zawadzały w czasie walki. Przy pasie kołysał się obowiązkowo ciężki, bękarci miecz Zakonny.
- Witajcie - Pozdrowiłam krótko zebranych.
Portret:
Ekwipunek:
1. Broń:
Nazwa broni: Krasnoludzkie ostrze
Rodzaj: Miecz
Typ: Oburęczny
Ostrość: 22
Wytrzymałość: 14
Opis: Miecz ten wykuty został z 60 sztabek stali a jego zasięg wynosi około 1,4 metra. Ostrze to wykonane zostało przez prawdziwych mistrzów kowalstwa w krasnoludzkim mieście Ekkerund.
Wymagania: Walka bronią sieczną [75%]
2. Broń:
Nazwa broni: Tarcza
Rodzaj: tarcza
Typ: jednoręczna
Wielkość: średnia
Wytrzymałość: 11
Opis: Wykonana z 30 kawałków drewna i 30 sztabek żelaza.
Wymagania: Walka tarczą [50%]
3. Broń:
Nazwa broni: Kołysanka
Rodzaj: miecz
Typ: jednoręczny
Ostrość: 22
Wytrzymałość: 15
Opis: Wykuty z 30 sztabek stali i 25 sztabek srebra o zasięgu 1,4 metra. Długi miecz o specyficznie przedłużanej rękojeści, która pozwala chwycić miecz oburącz. Pod jelcem zostało umieszczone podkrzyże, przeznaczone do walki w półmieczu. Dzięki srebrnym wykończeniom zadaje większe obrażenia przeciwnikom podatnym na ten metal.
Wymagania: Walka bronią sieczną [75%]
4. Broń:
-
Odzienie:
Nazwa odzienia: Strój mieszczanina
Rodzaj: zbroja miękka
Typ: strój
Wytrzymałość: 6
Opis: Uszyty z 100 kawałków bawełny.
Wymagania: Używanie zbrój miękkich
Statystyki postaci:
Specjalizacje:
Walka bronią obuchową [75%]
Walka bronią sieczną [75%]
Walka tarczą [75%]
Walka bronią drzewcową [50%]
Walka bronią dystansową [50%]
Używanie zbrój miękkich
Używanie zbrój niepłytowych
Umiejętności nabywane:
+ Akrobatyka
+ Ciało atlety
+ Intuicja
+ Koncentracja
+ Kradzież kieszonkowa
+ Telekineza
+ Upuszczanie krwi
+ Znajomość języka Draconów
+ ÂŻelazny żołądek
Umiejętności rasowe:
+ Potencjał magiczny
+ Potencjał chemiczny
+ Ciało z gliny
+ Ulubieniec bogów
+ Bystry umysł
Magia:
Urangol
I stopień wtajemniczenia
* Wyostrzenie zmysłów
* Przemiana w kruka
* Duchowe wypalenie
II stopień wtajemniczenia
* Zagłada
Naurangol
I stopień wtajemniczenia
* Ognista strzała
Adaś:
-Witamy serdecznie
Odpowiedział Patty za wszystkich towarzyszy. Po czym skierował się w kierunku Yarpena. Którego na początku nie mógł spostrzec wśród tłumu. Gdy go dostrzegł powiedział:
-To co ruszamy?
Dragosani:
Tymczasem Flamel olewając hermetyczna rozmowę ÂŁowców usiadł na murku stanowiącym swoistą poręcz schodów chramu. Ciekaw był tego jak potoczy się ta wyprawa. W szczególności samej walki z wielkim gadem. Oczywistym było, że nigdy jeszcze nie toczył bitwy z taka istotą. W sumie mało kto miał zapewne taką okazję. Lecz z pewnością, pomimo ryzyka, było to warte wpisania do własnej biografii. No i z pewnością mogło okazać się dochodowe. A złoto było przydatne dla każdego, od zwykłego biedaka do wielkich możnych.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej