Tereny Valfden > Dział Wypraw
Pomoc dla wioski
Patty:
- Atakują cię krwiożercze garnki? - Spytałam, retorycznie raczej i weszłam do kuchni. Przeczesywałam każdy zakamarek wzrokiem, szukając wszelkich ciekawych śladów czy poszlak.
Julian:
-Hej, tutaj coś jest jakaś dziura i chyba tam coś siedzi!
To "coś" to 3 dorodne Greminy.
3x Gremlin
Patty:
Cofnęłam się krok w tył, generując magiczną energię i kierując ją na dłoń. Wyszeptałam skróconą inkantację, o wiele wygodniejszą w walce niż długie, pełne słowa - XIR- Z wyprostowanych palców pomknęły magiczne, wielobarwne nici, lecąc w stronę jednego z gremlinów. Wniknęły w małe ciało, momentalnie pozbawiając je siły; wszak powalały dorosłego, wypełnionego furią orka. Stwór upadł na ziemię, trzęsąc się.
Zagłada - Urangol
Zostały 2
Julian:
Mi w przeciwieństwie do Patty było trudniej. Bo jak wymachiwać mieczem w kuchni!? Ale zauważyłem coś, co mogło mi się przydać.
-Nóż, idealny do rzucania. Odłożyłem więc mój miecz, wziąłem nóż. Kątem oka zobaczyłem jak jeden z gremlinów celuje z procy do Patty. Natychmiast rzuciłem miecz, który trafił gremlina i przybił go do półki za nim.
Kolejny gremlin widząc los innych, próbował uciec do swej nory. Nie udało mi się to. Zasłoniłem jego norę nogą, ten z wściekłości chciał mnie ugryźć. Udało mi się sięgnąć po kolejny miecz i przeciąć go na pół
/// 0 pozostało
Wróciliście do wójta, który wam serdecznie podziękował za wykonaną pracę.
KONIEC
Gordian: 150 sztuk złota
Patty: 150 sztuk złota
Julian: 150 sztuk złota + łupy z wyprawy.
Gordian Morii:
Talenty:
Elltharias otrzymuje 1 srebrny talent i 300 sztuk złota premii.
Patty otrzymuje 1(2) srebrne talenty i 300 sztuk złota premii.
Julian otrzymuje 2(3) brązowe talenty i 100 sztuk złota premii.
Nawigacja
Idź do wersji pełnej