Forum dyskusyjne > Dyskusje na każdy temat
Jacek Piekara
Nessa:
--- Cytat: Gordian w 29 Sierpień 2011, 13:44:39 ---To elfką graj;D Bo nam brakuje nieludzi w grze. Same człowieki;/
--- Koniec cytatu ---
Długowieczność, zadufanie i szpiczaste uszy odrzucają :P Ale np.
--- Cytuj ---"Zła" to solidny eufemizm... Zaś co do Wiedźmina. Gra zaiste czyni cuda, bo jak przed 2007 rokiem wszyscy Sapkowskiego obchodzili szerokim łukiem, składając jednocześnie palce w znak krzyża, tak po wydaniu wszyscy się rzucili. Co uczyniło mnie jedną z osób, które przeczytały sagę przed zagraniem.
--- Koniec cytatu ---
Również chwyciłam za ASa przed grą, ale to świetnie, że się na niego rzucili. Teraz nawet kilku osobom Piekarę pożyczyłam. Btw. gdyby ktoś z pomysłem wziął się za grę w świecie Mordiego, mogłoby wyjść z tego coś ciekawego. - O! Na temat piszę.
--- Cytuj ---Mój brat nigdy za dużo nie czytał, ale podoba mu się Orson Scott Card czy książki ze świata Gears of War. Ale to wyjątki, znam mnóstwo osób, co książek to kijem nie tkną - "Bo trzeba czytać!". ÂŚwiętowicie, daj mi siłę.
--- Koniec cytatu ---
Jak Twojemu bratu przypadł do gustu jakiś autor czy świat, to bez problemu można mu teraz wcisnąć kilka nowych tytułów ;)
O! Dopiero teraz zwróciłam na Twoją zmianę nicka, Adamusie. ÂŁadniej.
Adaś:
--- Cytat: Nuda w 29 Sierpień 2011, 13:58:48 ---O! Dopiero teraz zwróciłam na Twoją zmianę nicka, Adamusie. ÂŁadniej.
--- Koniec cytatu ---
Dziękuję mistrz Yoda doradził. ;)
Patty:
--- Cytat: Nuda w 29 Sierpień 2011, 13:58:48 ---Długowieczność, zadufanie i szpiczaste uszy odrzucają :P Ale np.
--- Koniec cytatu ---
Niekoniecznie, możesz wykreować postać tak, jak chcesz. Czyli elf nie musi jeść korzonek, a regularnie odwiedzać zamtuzy i chlać ile dusza zapragnie.
--- Cytat: Nuda w 29 Sierpień 2011, 13:58:48 ---
Jak Twojemu bratu przypadł do gustu jakiś autor czy świat, to bez problemu można mu teraz wcisnąć kilka nowych tytułów ;)
--- Koniec cytatu ---
Teoretycznie tak, ale on nie lubi fantasy, z czego smutam. Notorycznie wciskam mu różne pozycje, ale z różnym skutkiem. Czasem się zainteresuje, czasem nie. Ale ciężko to idzie - zauważam, że ludzie mają sporo uprzedzeń, głównie polegających na "Bo on mi powiedział", lub coś w tym stylu. Ciężko to wykorzenić, ale ludzi trzeba zachęcać do czytania.
--- Cytat: Nuda w 29 Sierpień 2011, 13:58:48 ---Również chwyciłam za ASa przed grą, ale to świetnie, że się na niego rzucili. Teraz nawet kilku osobom Piekarę pożyczyłam. Btw. gdyby ktoś z pomysłem wziął się za grę w świecie Mordiego, mogłoby wyjść z tego coś ciekawego. - O! Na temat piszę.
--- Koniec cytatu ---
Wiele światów czy systemów ma to do siebie, że zekranizowane lub zegranizowane byłyby świetne. Sam po cichu marzę, że kiedyś zrobią grę osadzoną w moim świecie.
Nessa:
--- Cytuj ---Dziękuję mistrz Yoda doradził. ;)
--- Koniec cytatu ---
Więc niech Moc będzie z Tobą, Padawanie!
--- Cytuj ---Niekoniecznie, możesz wykreować postać tak, jak chcesz. Czyli elf nie musi jeść korzonek, a regularnie odwiedzać zamtuzy i chlać ile dusza zapragnie.
--- Koniec cytatu ---
Po prostu podałam pierwsze skojarzenia z elfami.
--- Cytuj ---Ale ciężko to idzie - zauważam, że ludzie mają sporo uprzedzeń, głównie polegających na "Bo on mi powiedział", lub coś w tym stylu. Ciężko to wykorzenić, ale ludzi trzeba zachęcać do czytania.
--- Koniec cytatu ---
Takie uprzedzenia są praktycznie w każdej dziedzinie życia. Ale warto czasami słuchać opinii innych. Niekoniecznie się nimi kierować, ale zdanie osoby o podobnych gustach do naszych może nam ocalić kilka cennych godzin nad jakąś szmirą. Ale wszystkiego trzeba spróbować. Nawet przez "Zmierzch" przebrnęłam. Wprawdzie czytając parodiowałam go wraz z przyjaciółmi, ale jednak.
--- Cytuj ---Wiele światów czy systemów ma to do siebie, że zekranizowane lub zegranizowane byłyby świetne. Sam po cichu marzę, że kiedyś zrobią grę osadzoną w moim świecie.
--- Koniec cytatu ---
Opowiadania czy powieść piszesz? :)
Adaś:
--- Cytat: Nuda w 29 Sierpień 2011, 14:16:00 ---Więc niech Moc będzie z Tobą, Padawanie!
--- Koniec cytatu ---
Tu jest Problem bo Yoda traktuje mnie jak Lorda Vejdera. :D
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej