Forum dyskusyjne > Dyskusje na każdy temat

Jacek Piekara

<< < (5/10) > >>

Gordian Morii:
Mi za to wspomniany Komuda odbudował wiarę w Rzeczpospolitą Szlachecką. Zburzoną, przez np. Potop, który strasznie mnie nużył. Postacie fajne, ale sposób pisania wg mnie do bani.

Nessa:

--- Cytuj ---Mi się przypomina Jakub ÂŻulczyk, który swoją powieść "Zmorojewo" osadził w stricte słowiańskich, polskich klimatach. Tam aż bije nasza narodowość. Słowiańska, rzecz jasna.
--- Koniec cytatu ---
Gdzieś świta mi nazwisko autora, ale warto sięgnąć. To chyba jakaś zupełnie nowa lub bardzo stara książka, czyż nie?

--- Cytuj ---Mi za to wspomniany Komuda odbudował wiarę w Rzeczpospolitą Szlachecką. Zburzoną, przez np. Potop, który strasznie mnie nużył. Postacie fajne, ale sposób pisania wg mnie do bani.
--- Koniec cytatu ---
Sienkiewicz to zło!  <rycerz> (hah, strasznie męczyła mnie ta emotka!)

Patty:

--- Cytat: Nuda w 29 Sierpień 2011, 12:24:06 ---Gdzieś świta mi nazwisko autora, ale warto sięgnąć. To chyba jakaś zupełnie nowa lub bardzo stara książka, czyż nie?

--- Koniec cytatu ---
Zmorojewo wydał jeszcze tego roku, więc świeży raczej. Nie przypominam sobie innych jego książek, najwyżej potem sprawdzę. O ciekawie pisze, bo pierwej wydaje się, że to dla młodzieży, ale potem na spokojnie wchodzą bluzgi i nieco brutalności. Bez przesady oczywiście, nie było tego tak wiele, ale byłem przyjemnie zaskoczony. Bardzo to urealniło powieść.

--- Cytat: Nuda w 29 Sierpień 2011, 12:24:06 ---Sienkiewicz to zło!  <rycerz> (hah, strasznie męczyła mnie ta emotka!)

--- Koniec cytatu ---
Wcale nie  ;[ Trylogia Sienkiewicza jest naprawdę wspaniała i straszliwie wciąga. Latarnik był też awesome, można go przepięknie rozwalić psychologicznie.

Nessa:

--- Cytuj ---Zmorojewo wydał jeszcze tego roku, więc świeży raczej. Nie przypominam sobie innych jego książek, najwyżej potem sprawdzę. O ciekawie pisze, bo pierwej wydaje się, że to dla młodzieży, ale potem na spokojnie wchodzą bluzgi i nieco brutalności. Bez przesady oczywiście, nie było tego tak wiele, ale byłem przyjemnie zaskoczony. Bardzo to urealniło powieść.
--- Koniec cytatu ---
Smaka zrobiłeś. A ja głupia dzisiaj kolejne buty kupiłam i na zastrzyk gotówki muszę czekać :<

--- Cytuj ---Wcale nie  ;[ Trylogia Sienkiewicza jest naprawdę wspaniała i straszliwie wciąga. Latarnik był też awesome, można go przepięknie rozwalić psychologicznie.
--- Koniec cytatu ---
Ale młoda i niedoświadczona jestem, ale opinia o Latarniku mówi mi, że żartujesz. Wolę się jednak upewnić, bo znam i takich, którzy by krew przelali, że te "dziedzictwa narodowe" autorstwa Heńka, a mnie wbili na pal.

Patty:

--- Cytat: Nuda w 29 Sierpień 2011, 12:31:37 ---Smaka zrobiłeś. A ja głupia dzisiaj kolejne buty kupiłam i na zastrzyk gotówki muszę czekać :<

--- Koniec cytatu ---
Przepraszam :(

--- Cytat: Nuda w 29 Sierpień 2011, 12:31:37 ---Ale młoda i niedoświadczona jestem, ale opinia o Latarniku mówi mi, że żartujesz. Wolę się jednak upewnić, bo znam i takich, którzy by krew przelali, że te "dziedzictwa narodowe" autorstwa Heńka, a mnie wbili na pal.

--- Koniec cytatu ---
Sam niestary jestem. Staram się nigdy nie być fanatykiem, choć nie zawsze mi się to udaje, ale do Sienkiewicza dopiero w te wakacje się przekonałem, jak trzeba było się uczyć. Wolałem poczytać, więc padło na Ogniem i Mieczem. Wciągnęło mnie, no i skończyłem całą trylogię. To ma złą reputację przez przymus, bo to lektura jest. Ludzie nie wiedzieć czemu mają straszną awersję do lektur, więc ich nie czytają, a potem jedynie gadają, że to wszystko "gupie". Nie wszyscy oczywiście.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej