Forum dyskusyjne > Dyskusje na każdy temat

Kampania Wyborcza

<< < (16/20) > >>

Anv:
Myślę, że raczej podsumowuję.

Sado:

--- Cytat: Anvarunis w 11 Październik 2011, 18:08:01 ---Myślę, że raczej podsumowuję.

--- Koniec cytatu ---

Nie. Pierdolisz. Nadinterpretujesz.

--- Cytuj ---Idąc dalej tym tokiem myślenia
--- Koniec cytatu ---

Idąc dalej rozumowaniem, że pozwalam pedałom pchać się w dupę, zezwalam na związki homoseksualne i adopcje przez nich dzieci. Tak?

Anv:

--- Cytat: Sado w 11 Październik 2011, 18:10:10 ---Nie. Pierdolisz. Nadinterpretujesz.
Idąc dalej rozumowaniem, że pozwalam pedałom pchać się w dupę, zezwalam na związki homoseksualne i adopcje przez nich dzieci. Tak?

--- Koniec cytatu ---

Co do związków, dedukowałbym, że tak. W temat adopcji bym nie wchodził. Dobra Saduś, więc wracając do poprzednich wypowiedzi, jakie widzisz wyjście z sytuacji? Zauważmy, że prezentowanie się innych partii jest mocno ograniczone przez same media, które pokazują tylko walkę o głosy PiS/PO..

Sado:

--- Cytat: Anvarunis w 11 Październik 2011, 18:24:02 ---Co do związków, dedukowałbym, że tak. W temat adopcji bym nie wchodził. Dobra Saduś, więc wracając do poprzednich wypowiedzi, jakie widzisz wyjście z sytuacji? Zauważmy, że prezentowanie się innych partii jest mocno ograniczone przez same media, które pokazują tylko walkę o głosy PiS/PO..

--- Koniec cytatu ---

I widzisz? ÂŹle byś dedukował. Pamiętaj o takich mediach jak Internet. Tutaj łatwo się wypromować, jeśli ktoś ma dobry pomysł. Ale nie to mi chodzi. Isu uważa głosujących na PO za debili. Ja się pytam: na kogo mają głosować, jeżeli chcą, żeby ich głos się liczył? Partie, które nie mają rozgłosu medialnego nie wchodzą w grę - one i tak nie wejdę. Partie, które otrzymują głosy oscylujące już w setkach tysięcy to co innego. Tylko na kogo głosować? Ludzie mają świadomość (dajmy na to Ci, którzy głosowali na PO), że głosując np. na Korwina, zwiększają szansę utworzenia rządu przez PiS. I dlatego wolą oddać głos na partie, która według nich jest lepszą alternatywą. Wolę mieć ciastko, niż nie mieć tortu ;]

Isentor:

--- Cytat: Sado w 11 Październik 2011, 18:31:16 ---I widzisz? ÂŹle byś dedukował. Pamiętaj o takich mediach jak Internet. Tutaj łatwo się wypromować, jeśli ktoś ma dobry pomysł.

--- Koniec cytatu ---
Na pewno trafi do szerokiego grona ludzi po 50, którzy to na kogo mogą głosować dowiadują się z TVP lub TVN. A TVP i TVN nie zaprezentuje więcej jak 4 partie.

--- Cytat: Sado w 11 Październik 2011, 18:31:16 ---Ale nie to mi chodzi. Isu uważa głosujących na PO za debili. Ja się pytam: na kogo mają głosować, jeżeli chcą, żeby ich głos się liczył?

--- Koniec cytatu ---
Każdy głos się liczy. Jeśli ktoś sugeruje się sondażem partyjnej telewizji i stwierdza, że nie ma na kogo głosować więc głosuje na tego kto ma szansę nie znając nawet programu tej partii, wiedząc, że i tak nie dotrzyma obietnic wyborczych. To awansuje do rangi wielkiego idioty.

--- Cytat: Sado w 11 Październik 2011, 18:31:16 ---Partie, które nie mają rozgłosu medialnego nie wchodzą w grę - one i tak nie wejdę. Partie, które otrzymują głosy oscylujące już w setkach tysięcy to co innego. Tylko na kogo głosować? Ludzie mają świadomość (dajmy na to Ci, którzy głosowali na PO), że głosując np. na Korwina, zwiększają szansę utworzenia rządu przez PiS. I dlatego wolą oddać głos na partie, która według nich jest lepszą alternatywą. Wolę mieć ciastko, niż nie mieć tortu ;]

--- Koniec cytatu ---
Twoje podejście jest właśnie bez sensu. Gdyby ludzie realnie głosowali na swoich przedstawicieli. Partie, której program odpowiada im jak najbardziej. Mielibyśmy o wiele bardziej zróżnicowany układ sił w sejmie. Bo to nie jest argument, że ktoś się nie dostanie - pomyślało 5 milionów osób. Gdyby realnie głosować na swoich, zróżnicowanie partii w sejmie byłoby o wiele większe. Załóżmy, że do sejmu mogłoby wtedy dostać się z 8 partii osiągając próg wyborczy. Większa część obywateli miałaby swoich przedstawicieli. Taki rząd może wspólnie dążyć do porządnych reform ustalając kompromis i wybierając najlepsze z projektów zaproponowanych przez poszczególne partie. W sytuacji kiedy monopol na władzę dostaje jedna partia. Jedna partia narzuca swoje poglądy i robi co chce. To nie jest demokracja. To dyktatura partii wybranej przez 18,89% osób uprawnionych do głosowania.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej