Forum dyskusyjne > Dyskusje na każdy temat
Kampania Wyborcza
Anv:
--- Cytat: Robben w 10 Październik 2011, 21:19:39 ---Niech dymają. Dla mnie Polska nie jest najważniejsza.
--- Koniec cytatu ---
Fajnie. Idę głosować na złość reszcie z prawie 40 mln ludzi.
Isentor:
--- Cytat: Robben w 10 Październik 2011, 21:19:39 ---Dziwicie się z tymi głosami. Co Wy myślicie, że ludzie znają się na polityce? Każdy idzie tylko byleby iść i głosuje na PO albo PIS, bo to w końcu dwaj liderzy, więc niektórzy dochodzą do wniosku, że są one najlepshe ze wsystkich i na nie głosują.
--- Koniec cytatu ---
Nie dziwi mnie taki wynik wyborów. Tak mniej więcej obstawiałem. Spodziewałem się tylko, że ludzie po tym co rząd Tuska odstawiał przez te cztery lata w miarę się ogarnęli i otrząsnęli z tych wszystkich obietnic. Jak widać nie. System propagandy PO działa w najlepsze, tym razem tematem zastępczym byli kibice. Miałem skrytą nadzieję, że KNP przynajmniej dostanie się do sejmu. Nie jestem zapatrzony w ich program jak staruszka w obrazek Matki Boskiej. Program KNP zawiera wiele interesujących i wartych wprowadzenia w życie pomysłów. Ale rozchodzi się o coś innego. Gdyby KNP dostało się do sejmu obrady wyglądałyby zupełnie inaczej. Powiedzmy, że rząd pławiłby się w swoich dokonaniach i oszustwach, po czym na mównicę wychodziłby ktoś z KNP i mieszał ich argumenty z błotem. To po prostu dawałoby do myślenia społeczeństwu. Najwyraźniej tego bały się świnki u władzy, i przez to nie zarejestrowano KNP w całej Polsce pozbawiając ich jakiejkolwiek szansy.
--- Cytat: Robben w 10 Październik 2011, 21:19:39 ---A Tobie Isku co tak Mikke się spodobał? :P Proponuje naprawdę zajebisty program, ale jest zbyt piękny, żeby był prawdziwy. Zresztą chłop w ogóle nie otrzymuje znaczącego poparcia, więc nie motywuje mnie do głosowania na niego. Ale jestem zdumiony, że Palikot SLD prześcignął. A jeszcze niedawno wydawało mi się, że gówno zdziała z tą swoją partią. A czemu na niego głosowałem? Bo nie miałem specjalnego wyboru. Za PIS-em nigdy nie byłem. PO mi się przejadł. SLD to ciul go tam wie, tak samo i PJN, a reszta jest niewidoczna.
Niech dymają. Dla mnie Polska nie jest najważniejsza.
--- Koniec cytatu ---
Opisałem wyżej.
Robben:
--- Cytat: Anvarunis w 10 Październik 2011, 21:28:05 ---Fajnie. Idę głosować na złość reszcie z prawie 40 mln ludzi.
--- Koniec cytatu ---
Nie, nie. Ja nie głosowałem, żeby Wam zrobić na złość. :) Każdy głosuje na tego, kogo chce. O Palikota się nie bójcie, bo to PO ma władzę i z Palikotem czy bez i tak będzie robił swoje. Najwyraźniej mimo wszystko ludziom odpowiada ich styl rządzenia i im ufają, skoro na nich głosują.
Isentor:
Można też wywnioskować, że 51,13% obywateli uprawnionych do głosowania stwierdziło, że nie ma na kogo głosować i nie wybiorą się do urn. Z pozostałych 48,87%% obywateli uprawnionych do głosowania 39,18% to idioci. W związku z tym rząd wybrała mniej jak połowa obywateli naszego kraju.
Pamiętacie?
Patty:
No tak, najłatwiej zwyzywać każdego od idiotów, rozgłaszając na prawo i lewo, że to właśnie Ty masz monopol na prawdę... Bez obrazy, ale z mojej strony tak to wygląda. Każdy ma prawo do własnych poglądów.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej