Forum dyskusyjne > Dyskusje na każdy temat

Kampania Wyborcza

<< < (10/20) > >>

Elrond Ñoldor:
O 10.30 przy sprawdzonych 93% było prawie tak samo jak we wczorajszych notowaniach. SLD tylko dorobiło się około 8,5 %.

Julian:
Popełniłem kardynalny błąd. Sądziłem, że Partia Janusza Palikota jest wyznacznikiem także moich poglądów. Ale dzisiaj sprawdziłem i okazało się, że jest tak, ale nie do końca. RP chce zmniejszyc wydatki na Siły Zbrojne do 1% PKB. Kompletnie się z tym nie zgadzam. Może ich teksty o społeczeństwie są mądre, ale wydatki na SZ nie mogą być zmniejszone!

Elrond Ñoldor:
O tak. Brakuje nam większego opiekuńczego państwa i rozpasania ludzi "innych" <facepalm>

Gdyby marycha była już dawno legalna, sądzę że progu wyborczego by nie przekroczył.

Isentor:

--- Cytat: Nikolai w 10 Październik 2011, 12:22:31 ---O 10.30 przy sprawdzonych 93% było prawie tak samo jak we wczorajszych notowaniach. SLD tylko dorobiło się około 8,5 %.

--- Koniec cytatu ---
Dokładnie i to mnie niepokoi. Sondaż został przeprowadzony tylko w największych miastach Polski na małej grupie ludzi. Pomimo tego założono.

--- Cytuj ---Informacje o badaniu typu exit poll:
Badanie typu exit poll będzie realizowane przez TNS OBOP przed 900 reprezentatywnie dobranymi komisjami wyborczymi. W badaniu weźmie udział około 100 000 respondentów.
ÂŚredni błąd pomiaru w badaniu może wynieść około 1,5 pkt. proc., a w przypadku poparcia dla poszczególnych partii do 2,5-3 pkt. proc.

--- Koniec cytatu ---
Głosowałem we Wrocku. W szkole były aż dwa okręgi wyborcze. Także sporo potencjalnych respondentów. Nie spotkałem nikogo z TNS OBOP.

W głosowaniu oddano 14 278 510 ważnych głosów. Jak dla mnie 100 000 to nie jest reprezentatywna próba. Tymczasem końcowe wyniki obwieszczone przez PKW są niemal identyczne jak te sondażowe. Tak więc albo pracownicy TNS OBOP to mistrzowie wyżej statystyki albo wygrał ten kto miał wygrać według instrukcji przekazanych do PKW.

Elrond Ñoldor:
Któż to może wiedzieć <ignorant>

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej