Tereny Valfden > Dział Wypraw

Na ratunek Ekkerund

<< < (4/25) > >>

Anv:
- Tego się spodziewałem. Gordian, świetnie zarządzał Gildią. Z pewnością na tyle dobrze, by być świadomym, że gdy go zabraknie, wszystko powinno być w miarę w porządku. ÂŁadną lilię miałeś. - rzekł poł żartem, pół serio. Nie chciał żartować w przypadku takich sytuacji.

Dragosani:
- Wiem. Pasowała mi do szaty. - odparł Flamel. Również nie chciał żartować na takie tematy, ale jakoś tak wyszło.

Patty:
Tuż obok grupy wylądował duży, smoliście czarny kruk. Uwolniłam zaklęcie, wracając z powrotem do naturalnej, ludzkiej formy.
- Salute, panowie.

Ekwipunek:

1. Broń:
Nazwa broni: Krasnoludzkie ostrze
Rodzaj: Miecz
Typ: Oburęczny
Ostrość: 22
Wytrzymałość: 14
Opis: Miecz ten wykuty został z 60 sztabek stali a jego zasięg wynosi około 1,4 metra. Ostrze to wykonane zostało przez prawdziwych mistrzów kowalstwa w krasnoludzkim mieście Ekkerund.
Wymagania: Walka bronią sieczną [75%]

2. Broń:
-

3. Broń:
Nazwa broni: Miecz
Rodzaj: miecz
Typ: jednoręczny
Ostrość: 22
Wytrzymałość: 14
Opis: Wykuty z 55 sztabek stali o zasięgu 0,9 metra.
Wymagania: Walka bronią sieczną [75%]

4. Broń:
-

Odzienie:
Nazwa odzienia: Szata maga
Rodzaj: zbroja miękka
Typ: szata
Wytrzymałość: 6
Opis: Uszyta z 100 kawałków Gelrothu. Chroni maga przed odpryskami jego własnych zaklęć. Ponadto zatrzymuje naturalną temperaturę ciała niezależnie od temperatury otoczenia.
Wymagania: Używanie zbrój miękkich

Statystyki postaci:

Specjalizacje:
Walka bronią sieczną [75%]
Walka bronią obuchową[50%]
Walka tarczą [50%]

Używanie zbrój miękkich
Umiejętności nabywane:
+ Akrobatyka
+ Ciało atlety
+ Intuicja
+ Koncentracja
+ Kradzież kieszonkowa
+ Telekineza
+ Znajomość języka Draconów

Umiejętności rasowe:
+ Potencjał magiczny
+ Potencjał chemiczny
+ Ciało z gliny
+ Ulubieniec bogów
+ Bystry umysł

Magia:

Urangol

I stopień wtajemniczenia

* Wyostrzenie zmysłów
* Przemiana w kruka
* Duchowe wypalenie
II stopień wtajemniczenia

* Zagłada
Naurangol

I stopień wtajemniczenia

* Ognista strzała

Hagmar:
Witaj Patty, Zelerisie nie wiesz czy da się zakłąć przemianę w kruka w runę albo coś podobnego? Spytał bo takie coś było by wielce przydatne Bractwu. Nie tylko to zresztą, Aragorn miał pewien pomysł...

Dragosani:
Mag wzruszył ramionami. - Nie jestem runistą, ale zapewne dałoby radę. Były by pewnie pewne problemy techniczne. Na przykład czy runa również podlegałby przemianie, jak odzienie naszej kochanej Patty. Ale myślę że również by się przemieniała, jak reszta ekwipunku. Do tego mogły by dojść problemy przy samym zaklinaniu runy, ale je można by w końcu wyeliminować poprzez eksperymenty. Nie dowiemy się na pewno czy by to działało, jeśli nie spróbujemy.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej