Autor Wątek: W poszukiwaniu odpowiedzi.  (Przeczytany 25185 razy)

Description:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Dragosani

• Moderator
  • Reputacja: 11794
  • Chwalmy Tawernę!
    • Karta postaci

Odp: W poszukiwaniu odpowiedzi.
« Odpowiedź #60 dnia: 30 Czerwiec 2011, 15:06:42 »
- Witaj, Matsumo-san. - powiedział Flamel na przywitanie. Nie spodziewał się by człowiek poznał go w nowej formie. W końcu zmienił się jeszcze bardziej niż Aragorn.
- Mnie również możesz nie poznać. Poprzednim razem odwiedziłem cię jako młody mag, robiący całej grupie za tłumacza. - dodał, tak by nie było potem nieporozumień. Ruszył za Matsumo, gdy usłyszał wzmiankę o posiłku.

Offline Szarleǰ

• Krwawe Kruki
  • Reputacja: 3462
    • Karta postaci

« Odpowiedź #61 dnia: 30 Czerwiec 2011, 15:10:07 »
Peanut był pod wrażeniem wszystkiego, co zobaczył w ciągu ostatnich kilkudziesięciu minut, pod takim wrażeniem, że aż się nie odzywał. Gdy zobaczył, jak w ich kierunku zmierza mężczyzna o imieniu Matsumo, przypomniał sobie rycerzy z którymi walczyli w zamku Zgromadzenia. Był podobny i miał te charakterystyczne dla nich oczy.
- Witaj, jestem Peanut de Silverhold. Rzekł, by w razie czego wiedział, jak się do niego zwracać, po czym zwrócił się lekko zdziwiony do Aragorna
- A więc mówisz, że już odwiedzaliście tę krainę? ÂŻałuję, że nie było mnie tutaj z wami.

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #61 dnia: 30 Czerwiec 2011, 15:10:07 »

Offline Eric

• Weteran
  • Reputacja: 7717
  • Pay respect, minor peasant!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #62 dnia: 30 Czerwiec 2011, 15:12:19 »
- Hajimemashite, Matsumoto-san. Watashi wa Diomedes desu - wypowiedział, chwaląc się swoimi lingwistycznymi zdolnościami.

Offline Anette Du'Monteau

• Zakon Keitai
  • Reputacja: 12877
  • Ktoś i każdy, to moje imię.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #63 dnia: 30 Czerwiec 2011, 15:14:03 »
-Ciesze się, że cię znów widzę Matsumo. - zwrócił się Zeyfar i ukłonił. Potem podążył za resztą by dołączyć przy posiłku.

Offline Hagmar

• Obywatel
  • Reputacja: 16508
    • Karta postaci

« Odpowiedź #64 dnia: 30 Czerwiec 2011, 15:18:06 »
Aah Zeleris-san, ciekawa zmiana muszę przyznać. Witaj Orzech-san. Ta katana to mithril łączony z srebrem, całość hartowana smoczym ogniem. Skąd znasz mój język Diomedes-san Gdy weszliśmy na środku salonu wilegiwał się...

Uploaded with ImageShack.us

Stworzenie większe od lwa.

Offline Eric

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #65 dnia: 30 Czerwiec 2011, 15:21:38 »
- W mojej mieścinie zawitał kiedyś człowiek podobny do Ciebie, Matsumoto-san. Jego imię brzmiało Juushirou-san. Dzięki niemu zainteresowałem się waszą kulturą. Nauczył mnie również języka... - opowiadał idąc za odzianym w kimono człowiekiem.

Offline Patty

• Moderator
  • Reputacja: 7093
  • Wszechwiedzy nie mam, lecz wiem różne rzeczy
    • Karta postaci

« Odpowiedź #66 dnia: 30 Czerwiec 2011, 15:22:20 »
Wraz z innymi weszłam do pomieszczenia, patrząc prosto w oczy dziwnego stworzenia. Zdawał się pokojowy, choć odruchowo położyłam dłoń na rękojeści miecza. Chłodny dotyk broni dodawał otuchy.
- Co to za stwór, Matsumo-san? - Zapytałam, nie spuszczając wzroku ze zwierzęcia. W dodatku ten język drażnił moje uszy.

• Zakon Keitai
    • Karta postaci

« Odpowiedź #67 dnia: 30 Czerwiec 2011, 15:23:51 »
-Zatem stop podobny jak w moich mieczach. Różnica polega jedynie na hartowaniu. Wtedy uwagę komandora przykuło dziwne stworzenie. Nie spotkał się wcześniej z czymś takim. Był wyjątkowo zainteresowany.
-Czy to twój pupil Matsumo? Wspaniale się prezentuje.

Offline Dragosani

• Moderator
  • Chwalmy Tawernę!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #68 dnia: 30 Czerwiec 2011, 15:26:06 »
Gdy Flamel wszedł do budynku, zatrzymał się na chwilę, widząc coś wylegujące się na podłodze. W końcu nie zawsze widzi się złote, lwiopodobne coś ze skrzydłami. Jednak istota chyba nie była agresywna, więc Dracon wszedł do środka. Właściwie jego chwila wahania trwałą ułamek uderzenia serca. Nie zadawał pytań odnośnie stworzenia, gdyż uczynili to już jego towarzysze.

Offline Hagmar

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #69 dnia: 30 Czerwiec 2011, 15:30:29 »

To Shizi, jeden z nielicznych gatunków skarłowaciałych smoków zamieszkujących Tinrilet. Samce dorastają do 1,80 metra w kłębie, samice zaś są nieco mniejsze 1,50 metra. Są silnie umięśnione. Ich ciało pokrywa gruba i mocna łuska w kolorze złotym, oraz nieliczne owłosienie na łapach oraz ostre 10cm pazury. Z natury nie są agresywne, atakują kiedy naprawdę muszą. Doceniły to ludy północy udomowiając je. Zwierzęta te z czasem stały się doskonałymi obrońcami wsi czy ziemskich majątków. A to dzięki ostrym pazurom, możliwości zionięcia ogniem, nie za mocnym ale zawsze groźnym. To akurat samiec, Kasai się nazywa. Siadajcie.
Matsumo wskazał niski stół zastawiony drewnianymi naczyniami na których spoczywał ryż z surową rybą owinięty wodorostami, obok naczyń leżały jakieś kijki.

Offline Eric

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #70 dnia: 30 Czerwiec 2011, 15:32:40 »
Diomedes zasiadł po turecku przy niski stole, chwycił zręcznie za pałeczki, ale zanim wziął się za pałaszowanie smacznie wyglądającego sushi, powiedział głośno
- Itadakimasu! - i szybkimi ruchami dłoni począł konsumować posiłek pałeczkami.

Offline Anv

• Weteran
  • Reputacja: 4143
  • I am Iron man.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #71 dnia: 30 Czerwiec 2011, 15:33:07 »
- Witaj Matsumo-san. Nazywam się Anvarunis, choć i tak właściwie skraca się do samego Anv. Skarłowaciały smok.. to coś jak Zeleris - zaśmiał się Anv. - Miło mi cię poznać.- przywitał się kruk i podziwiał wszystko co widział. Uwagę jego zwróciło niecodzienne stworzenie jakie właśnie ujrzał. Wręcz opiewało majestatem.

//: Jako MG chciałbym zainterweniować (A co! :D). Skąd Dyum znasz język? Nie masz go nigdzie wpisanego...
« Ostatnia zmiana: 30 Czerwiec 2011, 15:35:27 wysłana przez Anv »

Offline Szarleǰ

• Krwawe Kruki
  • Reputacja: 3462
    • Karta postaci

« Odpowiedź #72 dnia: 30 Czerwiec 2011, 15:34:27 »
Peanut wchodząc do salonu podobnie jak i reszta zdziwił się widząc duże coś ze skrzydłami, jednak zdając sobie sprawę, że skoro siedzi sobie w domu kogoś, kto ich do niego zaprosił nie powinno sprawiać problemów. Poza tym stworzenie było na swój sposób ładne. Po można powiedzieć wyrecytowaniu definicji tego stworzenia przez Matsumo, Krukowi tak się spodobało, że aż na krótką chwilę zapragnął mieć takie na własność.
- Ekhm... można go... pogłaskać? Zapytał trochę zawstydzony.

Offline Eric

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #73 dnia: 30 Czerwiec 2011, 15:34:34 »
Diomedes niemalże wypluł ryż z ust, słysząc porównanie Zelerisa do skarłowaciałego smoka. Z trudem powstrzymał się jednak przez chwilę od śmiechu, przełknął to, co znajdowało się w jego jamie ustnej i dopiero wybuchnął donośnym śmiechem.

// Wytłumaczenie jest w piszącej się historii i kilka postów wcześniej. :P Poza tym - Aruś mi pozwolił poszpanować.

• Zakon Keitai
    • Karta postaci

« Odpowiedź #74 dnia: 30 Czerwiec 2011, 15:37:19 »
Zeyfar nie mogąc się oprzeć urokowi małego smoka podszedł i podrapał go za uchem. Shizi był wyraźnie zadowolony z tego.
-Spokojnie, nie odgryzie ci ręki z tego co widać. - odpowiedział Peanutowi.
Kruk jeszcze tylko pogłaskał go po głowie i zajął miejsce przy stole. Bez większych problemów użył patyczków i chwycił jedną z surowych ryb w ryżu.
-Mówiłeś Matsumo-san, że znasz możliwy powód ataków i ich organizatorów. Kto to może być? - odezwał się przełykając danie.

Offline Patty

• Moderator
  • Reputacja: 7093
  • Wszechwiedzy nie mam, lecz wiem różne rzeczy
    • Karta postaci

« Odpowiedź #75 dnia: 30 Czerwiec 2011, 15:38:00 »
Przyklęknęłam przy stole, zastanawiając się, jak oni właściwie jedzą. Ani krzeseł, ani łyżek... Wzięłam jeden z kijków i szturchnęłam podejrzliwie kawałek ryby obturlanej w czymś bliżej mi nieznanym. Zastanawiałam się, czy surowe aby na pewno jest zdrowe, patrząc jednak na pałaszującego Diomedesa chwyciłam podobnie kijki i spróbowałam chwycić ten dziwny pokarm - No ni chuja... - Szepnęłam ledwo słyszalnie po trzeciej próbie uchwycenia ryby. Złapałam kijki raz jeszcze, tak dla niepoznaki, i pomagając sobie telekinezą zaczęłam ostrożnie jeść. Po raz kolejny zadałam sobie pytanie, jak oni jedzą to "coś".

Offline Dragosani

• Moderator
  • Chwalmy Tawernę!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #76 dnia: 30 Czerwiec 2011, 15:39:13 »
- Piękne stworzenie, to trzeba przyznać. - stwierdził Dracon, patrząc na Kasaia. Przypomniał sobie jakież to "zwierze domowe" widzieli w wymiarze wampirów. Nosorożca. Flamela ciekawiło czy mają tutaj coś normalnego, jak psy czy koty. Usiadł przy niskim stole i spojrzał na stojący przed nim talerz. Danie wyglądało... dziwnie. Podobnie jak dwie pałeczki, które najwyraźniej były sztućcami. Chyba. Dracon dyskretnie spojrzał na pozostałych, chcąc się upewnić czy tylko on nie wie jak się tym obsłużyć. Jednak widząc jak radzi sobie z tym Diomedes, postanowił nie być gorszy. Pewnie złapał za pałeczki, chwytając się w sposób jaki uczynił to Kruk. I zaczął jeść. Nawet nic nie na rozwalał. Danie było znośne. Ale gdzie mu tam do np. pieczonego dzika.

Offline Anv

• Weteran
  • Reputacja: 4143
  • I am Iron man.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #77 dnia: 30 Czerwiec 2011, 15:40:57 »
//Ja wiem Diomciu, że wpiszesz sobie w historii i cacy. Ale, to ja mógłbym sobie wpisać w historii, że znam dracoński i wampirzy, każdy by mógł. Mnie to się z lekka nie widzi :/

Offline Hagmar

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #78 dnia: 30 Czerwiec 2011, 15:44:07 »
//Ja też nie wiem skąd zna  ;p darujmy mu już.

Aragorn usiadł przy stole, niepewnie chwycił kijki i jakoś zabrał za jedzenie. Itadakimasu, tak można. Możesz nawet polatać na nim. Kto mi opowie co się u Wasz działo. To można jeść rękoma, polecam wasabi do tego. To zielone.

Offline Eric

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #79 dnia: 30 Czerwiec 2011, 15:44:22 »
// No dobra, ale między tymi dwoma językami, a nihońskim jest taka różnica, że tych dwóch się możesz w świecie Marantu teoretycznie nauczyć podczas gry.

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #79 dnia: 30 Czerwiec 2011, 15:44:22 »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
anything