Tereny Valfden > Dział Wypraw
W poszukiwaniu odpowiedzi.
Dragosani:
- Ja już jestem wystarczająco szlachetny. - odparł mag, a ton jego głosu ociekał ironią jak gęsta broda krasnoluda piwem podczas całonocnej popijawy w karczmie. Spojrzał na nadchodzących ludzi. Nie odzywał się, czekając na dalsze słowa "władzy".
Eric:
- Właśnie widać. - mruknął. - To co, jedziem kompania w dom? - zwrócił się do towarzyszy.
Hagmar:
Jestem Kimiko Omura, gubernator Kaiko. Chcemy wam podziękować za ratunek. Rzekła jedyna kobieta w delegacji.
Eric:
- Ależ nie ma za co, moja pani. - uśmiechnął się promiennie, podszedł do pani gubernator i ucałował jej dłoń - Nasza kompania nie mogła pozostać wobec tego obojętna. Ja zaś jestem Diomedes Nivellen. - mówił, a perlisty uśmiech jakoś nie chciał spełznąć z jego twarzy. Widać spodobała mu się tego typu uroda.
Dragosani:
Dracon uśmiechnął się krzywo, widząc reakcję Diomedesa. W sumie pani gubernator była całkiem atrakcyjna, ale bez przesady.
- Wielu na naszym miejscu zrobiło by to samo. - dodał od siebie mag. - Ja zaś jestem Mistrz Magii, Zeleris Flamel. - przedstawił się, jako że Kruk to uczynił. Dracon zastanawiał się, czy władze miasteczka okażą swoją wdzięczność w sposób bardziej... materialny. No cóż, chciwość była jedną z wad Zelerisa.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej