Autor Wątek: W poszukiwaniu odpowiedzi.  (Przeczytany 29236 razy)

Description:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Anette Du'Monteau

• Zakon Keitai
  • Reputacja: 12877
  • Ktoś i każdy, to moje imię.
    • Karta postaci

Odp: W poszukiwaniu odpowiedzi.
« Odpowiedź #140 dnia: 30 Czerwiec 2011, 17:31:03 »
-Bardzo praktyczna twoja rękawica Matsumo. Rozumiem, że każdy model ma przypisaną jedną umiejętność z każdej wymienionej. Czy wiesz może coś na temat kryształów je zasilających. Rozumiem twoją naturę wojownika, jednak póki co mało wiemy o waszych wynalazkach i technice.

Offline Eric

• Weteran
  • Reputacja: 7717
  • Pay respect, minor peasant!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #141 dnia: 30 Czerwiec 2011, 17:31:37 »
- Będę to musiał rozważyć, patrząc po tym jak się mnie tu traktuje... - wymruczał - A jeśli wziąłbyś mnie na nowicjusza to nie musiałbym narzekać na nud- - urwał zdziwiony. Przemawiał jakoby innym głosem. Strasznie chrypiącym, brzmiącym jak mycie okien drucianą gąbką. Zakasłał dwa razy i znów spróbował przemówić, ale głos nie zmienił swej barwy.

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #141 dnia: 30 Czerwiec 2011, 17:31:37 »

Offline Szarleǰ

• Krwawe Kruki
  • Reputacja: 3462
    • Karta postaci

« Odpowiedź #142 dnia: 30 Czerwiec 2011, 17:33:09 »
Nikt się chyba nie spodziewal, że Peanut może być tak dobrym aktorem, jednak po słowach Dracona zdał sobię sprawę, że tutaj rozgrywa się walka o szacunek ludzi i nie ludzi z naszego swiata w oczach tych z tego. Dlatego błyskawicznie pacnął się otwartą dłonią w łeb i prawie krzyknął;
- PRZEPRASZAM, Matsumo-san za moje niedopatrzenie. Otóż tak, jest to zwyczaj, z tym, że stary i rzadko już praktykowany, pamiętam jednak, jak pewnego wieczora ojciec z dziadkiem grali w takie coś. Nawet sobie nie wyobrażasz, jakie to było fascynujące, warto dodać, że ten oto Dracon i ten tutaj Kruk, to zwykli amatorzy! Może kiedyś, gdy zjawisz się u nas będzie ci dane ujrzeć prawdziwy pojedynek gigantów, a uwierz, jest na co popatrzeć! I kiwnął głową z przekonywującym uśmiechem na twarzy, tak, by zwieść skośnookiego gospodarza.

Offline Hagmar

• Obywatel
  • Reputacja: 16508
    • Karta postaci

« Odpowiedź #143 dnia: 30 Czerwiec 2011, 17:38:57 »
"Bogowie! Ta komturia beze mnie się stacza..." Matsumo, macie tu w medyka?
Znajdzie się i szpitalik w Kaiko, to miasteczko nie daleko stąd. A co się stało?
Nasz przyjaciel zachorował na coś z czym nie możemy sobie poradzić, a pamiętam że macie lepiej rozwiniętą magię itd.
Oh, oczywiście zaraz tam ruszymy. Tak Zeyfar-san, spytasz o to magów w mieście. Rozumiem Zeleris-san, chetnie skorzystam z zaproszenia Orzech-san.

Offline Dragosani

• Moderator
  • Reputacja: 11794
  • Chwalmy Tawernę!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #144 dnia: 30 Czerwiec 2011, 17:42:49 »
- Pamiętam to miasto. - odparł Zeleris. Jego głos był bardziej chrapliwy niż zwykle. Mag odchrząknął, ale nie poczuł poprawy.
- Ostatnim razem przelatywałem nad nim. Myślę że trafiłbym. - dodał. Głos wciąż miał chrapliwy. Widocznie zeżarł z Diomedesem za dużo wasabi.

Offline Anv

• Weteran
  • Reputacja: 4143
  • I am Iron man.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #145 dnia: 30 Czerwiec 2011, 17:45:37 »
Anv, pacnął się tylko w czoło widząc zaistniałą sytuację. Odchylił się na rękach do tyłu i postanowił nie interweniować. Przyglądał się wszystkim uważnie. Słuchał kolejno słów Diomedesa i Zelerisa, oraz uspokajającego go Aragorna. Degradacja rata bardzo go zaskoczyła, bowiem to wydarzenie niecodzienne.
- A więc wybieramy się do miasta? Chętnie poznam więcej tutejszych ludzi.

Offline Patty

• Moderator
  • Reputacja: 7093
  • Wszechwiedzy nie mam, lecz wiem różne rzeczy
    • Karta postaci

« Odpowiedź #146 dnia: 30 Czerwiec 2011, 17:46:28 »
Zaśmiałam się cicho, słysząc głosy kompanów, których głosy znacznie się zmieniły. Nalałam sobie sake, licząc po cichu na porządną gorzałę. Niestety, znając ten świat, nie mogłam liczyć na wiele. Wychyliłam naczynko, smakując płyn na języku. Okazało się niewiele mocniejsze od wina, czyli prawdę mówiąc lipa. Wypiłam jeszcze jeden kieliszek.
- I ja bym chętnie zobaczyła miasto. Może mają sklep z pamiątkami...

Offline Hagmar

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #147 dnia: 30 Czerwiec 2011, 17:52:26 »
Chodźmy wszyscy. Matsumo wstał, gwizdnął na swojego pupila i wyszedł a my razem z nim. Do miasta prowadziła ścieżka przez tropikalną dżunglę, co było ciekawe doskonale było widać księżyc mimo panującego dnia.

Offline Szarleǰ

• Krwawe Kruki
    • Karta postaci

« Odpowiedź #148 dnia: 30 Czerwiec 2011, 17:54:46 »
Peanut podobnie jak Patty chwycił niegdyś pełną butelkę sake, teraz, po kilkukrotnym skosztowaniu przez Kruka było w niej tego zacnego płynu nie więcej niż pół i nalał sobie po raz kolejny. Wypił, po czym nie chcąc się z nią rozstawać schował do pakunku przy lewej nodze. Wziął kieliszek do ręki i ruszył za towarzyszami.

Offline Hagmar

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #149 dnia: 30 Czerwiec 2011, 18:45:10 »
Po godzinie doszliśmy do miasteczka. Zbudowanego oczywiście w stylu domu Matsumo, po ulicach krążyli ludzie i nie ludzie niemal wszystkich ras.

« Ostatnia zmiana: 30 Czerwiec 2011, 18:54:59 wysłana przez Aragorn »

Offline Anette Du'Monteau

• Zakon Keitai
  • Reputacja: 12877
  • Ktoś i każdy, to moje imię.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #150 dnia: 30 Czerwiec 2011, 18:59:06 »
-Ach, świetnie. - odezwał się Zeyfar wdychając świeże powietrze.
-Matsumo, czy da się nabyć takiego shizi jak twój? Gdy byłem w wymiarze wampirów zainteresowałem się stworzeniami o nazwie zeyfary, ale niestety nie dane mi było ujrzeć jednego z nich, a słyszałem, że i zdobycie jest trudne. Czy z tymi skarłowaciałymi smokami jest podobnie?

Offline Hagmar

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #151 dnia: 30 Czerwiec 2011, 19:01:45 »
Można takiego nabyć ale są drogie, ja dostałem swojego pierwszego jeszcze w armii.

Offline Dragosani

• Moderator
  • Chwalmy Tawernę!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #152 dnia: 30 Czerwiec 2011, 19:10:21 »
- ÂŁadnie tu... - stwierdził Dracon, przypatrując się przechodzącej obok kobiecie. Zauważył ze jego głos wciąż był chrapiący. Widocznie podrażnił sobie gardło mocniej, niż przypuszczał. Zaklął pod nosem. Pobrał odrobinę mocy, przyłożył dłoń do gardła i wyszeptał zaklęcie.
- Greship Ipishesh, Gresh Ilxuesh Arishesh. - poczuł mrowienie, ale dzięki temu wrażenie podrażnienia zniknęło.
- Od razu lepiej. - mruknął, już normalnym głosem. - Są tu jakieś sklepy? - zapytał po chwili. - Kupiłbym butelkę sake. Albo pięć.

Offline Hagmar

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #153 dnia: 30 Czerwiec 2011, 19:15:36 »
Tak, wzdłuż głównej ulicy aż do portu, karczma na głównym placu. A szpital ulicę dalej

Offline Szarleǰ

• Krwawe Kruki
    • Karta postaci

« Odpowiedź #154 dnia: 30 Czerwiec 2011, 19:27:11 »
Peanut słysząc, jakie plany snuje Zeleris, podszedł do niego i ukradkiem, tak by nikt inny nie zauważył wyciągnął schowaną wcześniej w połowie pełną (!!) butelkę.
- Bania, na zgodę? Szepnął do Arcymaga.

Offline Dragosani

• Moderator
  • Chwalmy Tawernę!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #155 dnia: 30 Czerwiec 2011, 19:35:01 »
- Na zgodę? - mag jakoś nie przypominał sobie utarczki takiej, by trzeba było się godzić. Ot, kilka docinek. - No dobra. Ale i tak zamierzam wstąpić do karczmy. Dobre to i przyda się mały zapas. - zamilkł na chwilę, jakby się nad czymś zastanawiając. - Ciekawe czy za przenoszenia alkoholu z innego wymiaru płaci się jakiś podatek.

Offline Szarleǰ

• Krwawe Kruki
    • Karta postaci

« Odpowiedź #156 dnia: 30 Czerwiec 2011, 19:37:27 »
Peanut przez chwilę gramolił się z otwarciem butelki, ale po chwili w jednej ręce trzymał otwarte sake, a w drugiej kieliszek. Nie zwalniając tempa z precyzją godną chirurga nalał pełny kieliszek i podał go Zelerisowi nie marnując ani kropli.
- No to jadą wozy kolorowe...

Offline Hagmar

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #157 dnia: 30 Czerwiec 2011, 19:38:33 »
Trzeba, bo to "granica". A że jest na mojej ziemi...Tym razem Ci daruję podatek.

Offline Dragosani

• Moderator
  • Chwalmy Tawernę!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #158 dnia: 30 Czerwiec 2011, 19:41:56 »
Flamel przyglądał się z politowaniem, jak Peanut stara się nie rozlać trunku. On sam piłby po prostu z butelki. No ale cóż. Wziął od Kruka kieliszek, mając nadzieję, że prawa tutaj obowiązujące nie zabraniają spożywania alkoholu w miejscach publicznych. A nawet jeśli by zabraniały, to że nie spotkają jakiegoś ich stróża.  
- Zatem twoje zdrowie. - kiwnął do Aragorna i wychylił kieliszek.

Offline Anv

• Weteran
  • Reputacja: 4143
  • I am Iron man.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #159 dnia: 30 Czerwiec 2011, 19:42:35 »
- O panowie z butelkami! - krzyknął teatralnie Anv, podbiegając do Zelerisa i Peanuta.
- Nie ma to jak męska wyprawa po obcych karczmach. Idziem?

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #159 dnia: 30 Czerwiec 2011, 19:42:35 »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18