Tereny Valfden > Dział Wypraw

Tajemnice Starożytnych VI - Dzień Sądu

<< < (6/37) > >>

Hagmar:
O tak, co dziwne człek ten podobno nosił barwy Zgromadzenia, lub bardzo podobne. Jeden z karczmarzy mówił że "żółtek" był bardzo gadatliwy mimo iż jego wspólny był okropny, potem gdzieś zniknął. Poczekamy jeszcze chwilę na Aerandira i ruszamy. Rzekł jakby uprzedzając pytanie które pewnie i tak by padło.

Szarleǰ:
Do kompanii dołączyła zakapturzona postać. Z początku nikt go nie zauważył, dlatego Peanut chwycił za czubek kaptura i ściągnął go na dół, by każdy mógł go rozpoznać.
- Witajcie! Wybaczcie mi moją dotychczasową nieobecność, miałem parę osobistych spraw do załatwienia. Dla rozwiania waszych wątpliwości, Aragorn wysłał mi wiadomość z "zaproszeniem" na tę wyprawę, więc jestem. Myślę, że przyda się każda para rąk.

Portret:
Ekwipunek:

Broń 1: brak
Broń 2:

Nazwa broni: Uderzenie wiatru
Rodzaj: łuk
Zasięg: 50 metrów
Precyzja: 40%
Opis: Wykonany z 50 kawałków drewna.
Wymagania: Walka bronią dystansową [50%]
Cena: 40 sztuk złota

Broń 3:

Nazwa broni: Miecz obywatela
Rodzaj: miecz
Typ: jednoręczny
Ostrość: 13
Wytrzymałość: 6
Opis: Wykuty z 55 sztabek mosiądzu o zasięgu 0,9 metra.

Broń 4:

Nazwa broni: Złowróżbny szept
Rodzaj: sztylet
Ostrość: 13
Wytrzymałość: 6
Opis: Wykuty z 25 sztabek mosiądzu o zasięgu 0,3 metra.

Odzienie:
Nazwa odzienia: Kubrak wędrowca
Rodzaj: brak
Typ: strój
Wytrzymałość: 1
Opis: Uszyty z 100 kawałków lnianego płótna.

Pas:

Nazwa: Eloshru
Rodzaj: runa wody
Opis: Po wypowiedzeniu przez Ciebie nazwy runy, w wolnej dłoni wytwarza się kula wody, która po chwili przekształca się w wodny pocisk. Zasięg pocisku jest zależny jedynie od rzucającego. Pocisk, podobnie jak kamień, leci tak daleko jak zostanie rzucony. Czar może być manipulowany umiejętnościami magicznymi typu telekineza, psionika i mortokineza. Po trafieniu w cel, pocisk rozbija się przewracając, ogłuszając lub uszkadzają mu kości poprzez stłuczenie.

Inne:

2 x
Nazwa broni: Nóż na wilki
Rodzaj: sztylet
Ostrość: 15
Wytrzymałość: 11
Opis: Wykuty z 25 sztabek żelaza o zasięgu 0,3 metra.
Wymagania: Walka bronią sieczną [50%])
Broń z wyprawy/zadania jest zepsuta, do przetopienia w hucie.

Statystyki:
Specjalizacje:

[*]Walka bronią sieczną 50%
[*]Walka bronią dystansową 50%
[*]Używanie zbrój miękkich
[/list]

Umiejętności nabywane:

[*] Akrobatyka
[*] Kradzież kieszonkowa
[*] Medyk
[/list]

Umiejętności rasowe:

[*] Potencjał magiczny
[*] Potencjał chemiczny
[*] Ciało z gliny
[*] Ulubieniec bogów
[*] Bystry umysł
[/list]

Eric:
Uwagę Diomedesa przyciągnął osobnik, podający się za Kruka. Jako, że wcześniej go jeszcze na oczy nie widział, musiał ukryć zdziwienie. Nie wychodziło mu to. Niegrzecznie wskazał palcem ów osobę i zapytał Aragorna
- Kto to?

Mogul:
Reakcja Aragorna na pytanie Diomedesa zdziwiła Ociana. Aragorn wydawał się przyjazną osobą a młody wampir nigdy nie widział że On zwraca jakąś szczególną uwagę na rangi. Toteż chłopak doszedł do wniosku że sprawa Zeyfara jest poważna. Jednak nie miał ochoty dzielić się swoją uwagą z innymi bo było to nie potrzebne. Wampir z braku zajęcia zaczął przyglądać się uczestnikom wyprawy. Natrafił na postać w kapturze jednak nie przejął się nią zbytnio. Dopiero po chwili gdy jegomość zdjął kaptur Ocian przypomniał sobie że zna tą postać.
- Witaj Peanut, dobrze zapamiętałem Twoje imię? Zapytał się przyglądając się mu.

Hagmar:
To Peanut, zawieruszony członek Bractwa. Witaj synu marnotrawny. Rzekł z uśmiechem Aragorn.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej