Autor Wątek: ANKORVAAT: Zapomniane dziedzictwo  (Przeczytany 42690 razy)

Description:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline LilithBlade

• Obywatel
  • Reputacja: 1001
  • Carpe Noctum
Odp: ANKORVAAT: Zapomniane dziedzictwo
« Odpowiedź #380 dnia: 05 Luty 2012, 21:23:16 »
- Jak stałeś się Jaszczuroludziem? - Wypaliła bez zastanowienia, lecz po chwili zaczęła żałować. Może Zeleris nie życzył sobie, żeby go tak nazywano? Uśmiechnęła się przepraszająco i mruknęła.
- Nazwa Twojej rasy jest trudna do zapamiętania. A moja głowa a tendencje do przekręcania nazw i słów... - Spłoneła lekkim rumieńcem.
Jej wzrok mimowolnie wciąż przeskakiwał z dracona na księgę.

Offline Koza123

• Obywatel
  • Reputacja: 1380
  • Meeeedyk!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #381 dnia: 05 Luty 2012, 21:26:32 »
Tymczasem Konrad nadal zajęty był podziwianiem płaskorzeźb przedstawiających rózne bitwy. Lubił walczyć, ale nie przedkładał tego ponad wszystko. Jego zainteresowaniem cieszyły się również wszelakie płaskorzeźby. Młody łowca sam nie wiedział, czemu aż tak mu się podobają. Mimo to, bardzo lubił się im przyglądać i analizwać każdy, nawet najdrobniejszy szczegół.

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #381 dnia: 05 Luty 2012, 21:26:32 »

Offline Dragosani

• Moderator
  • Reputacja: 11794
  • Chwalmy Tawernę!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #382 dnia: 05 Luty 2012, 21:28:52 »
Zeleris o dziwo zareagował całkiem przyjaźnie, gdyż tylko zaśmiał się cicho. Aura radości jaką roztaczała Maureen chyba nieco łagodziła jego goręcą krew, gdyż każdy inny, kto tak by go nazwał miałby problem w postaci silniej, dracońskiej łapy na szyi. I kostura wbijanego powoli w pierś. Bardzo powoli.
- Draconem. - poprawił. - No może nie do końca, gdyż draconi, ci prawdziwi, są czerwoni. Dlatego moją... rasę nazywa się czarnymi draconami. Co prawda nie jest to do końca "rasa", ale nieważne. - nieco spochmurniał na wspomnienie swojej przemiany. To nie było miłe. Ale po uderzeniu serca w miarę pogodny wyraz powrócił na jego twarz.
- Wypiłem specjalna miksturę mutagenną. I moje poprzednie ciało, ludzkie, zmieniło się. Sama przemiana była bardzo bolesna i nieprzyjemna. Ale... ale nie żałuję. - opowiedział.

Offline Isentor

• Wielki Lord Elekt
  • Reputacja: 27957
  • Zbyt pokręcony, by żyć. l zbyt rzadki, by umrzeć.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #383 dnia: 05 Luty 2012, 21:29:46 »
Isentor uaktywnił portal.

got2

• Gość
« Odpowiedź #384 dnia: 05 Luty 2012, 21:36:45 »
W chwili gdy Isentor uaktywnił portal, elf schował łuk i wyjął miecz. Spoglądnął na na stronę płaskorzeźby i zobaczył Konrada. Miał ruszyć w jego stronę, ale wyprawa przypomniała mu o tym w porę i poszedł do portalu. Zatrzymał się jednak jakieś 5 metrów przed nim i czekał na resztę drużyny.

Offline Koza123

• Obywatel
  • Meeeedyk!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #385 dnia: 05 Luty 2012, 21:39:44 »
Konrad usłyszał dziwne dźwięki, które zdawały się dochodzić z niedaleka. Odwrócił głowę w kierunku, z którego zdawały się dobiegać odgłosy. Słuch go nie mylił. Faktycznie coś się działo. Najwyraźniej król uaktywnił portal. Młody łowca natychmiast oderwał się od oglądania płaskorzeźb i podszedł do Isentora.
-Panie, skoto portal jest już aktywny, to co teraz?

got2

• Gość
« Odpowiedź #386 dnia: 05 Luty 2012, 21:54:58 »
Danko spoglądał na portal ze zdumieniem i lekkim strachem. Choć na elfa strach to coś dość dziwnego Danko zdołał się jednak wyjść z opresji. Spojrzał na Króla i spytał:
- Królu co teraz zrobimy ? Przejdziemy ?

Offline LilithBlade

• Obywatel
  • Carpe Noctum
« Odpowiedź #387 dnia: 05 Luty 2012, 22:16:46 »
Maureen zrobiło się smutno, gdy zobaczyła minę Flamela, więc postanowiła go przytulić. Najwyraźniej lubiła to robić.
- tuli tuli.... - wymruczała i spojrzała na portal. Nie odrywając się od Zelerisa spytała.
- co tam jest?

Offline Dragosani

• Moderator
  • Chwalmy Tawernę!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #388 dnia: 05 Luty 2012, 22:29:02 »
Mag mimowolnie uśmiechnął się krzywo, gdy poczuł ciepło ciała dziewczyny. Ona chyba lubiła się przytulać. Od czasu przemiany mało która kobieta chciała się przytulać do dracona. To tylko utwierdzało maga w przekonaniu, że zdecydowana większość społeczeństwa to głupcy, nie potrafiący dostrzec tego co jest ukryte. Objął lekko jedna ręką Maureen i spojrzał w kierunku portalu.
- Ankorvaat. - powiedział. - Albo raczej portal do niego. Do wymiaru wampirów. To ciekawe miejsce. I będę szczery, niebezpieczne. Nawet bardzo. Gdyby coś zaczęło się dziać, coś groźnego... trzymaj się blisko kogoś doświadczonego. Mnie, Devristusa, Zeyfara... kogokolwiek. Tamtejsze potyczki nie będą raczej dla nowicjuszy... - uśmiechnął się lekko. - Chociaż widzę że masz miecz, więc pewnie jakoś sobie z nim też radzisz. Więc myślę, że damy radę... - nie zamierzał oszukiwać kobiety. Ankorvaat był niebezpieczną krainą. Według dracona bardziej niebezpieczną niż Valfden.

Offline Devristus Morii

• Arystokrata
  • Reputacja: 8339
  • Leniuszek.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #389 dnia: 05 Luty 2012, 22:49:46 »
Zawsze można nałożyć na nią aurę ochronną wtrącił swoją uwagę Devristus do rozmowy między Zeleris a jakąś tam nowicjuszką.

Offline Isentor

• Wielki Lord Elekt
  • Reputacja: 27957
  • Zbyt pokręcony, by żyć. l zbyt rzadki, by umrzeć.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #390 dnia: 05 Luty 2012, 23:11:34 »
- Gunses przodem. Jeszcze jakiś wampir będzie na nas czekał.

Offline Elrond Ñoldor

• Weteran
  • Reputacja: 14987
    • Karta postaci

« Odpowiedź #391 dnia: 05 Luty 2012, 23:12:43 »
- Na bogów! Cóż za emocje! Jeszcze w portki narobicie panowie! - tuż obok Konrada i Danka pojawił się nie wiadomo skąd dziwny człowiek. - Może byście się odsunęli...

Offline LilithBlade

• Obywatel
  • Carpe Noctum
« Odpowiedź #392 dnia: 06 Luty 2012, 08:42:39 »
Maureen wyraźnie pobladła, spojrzała na swój miecz i głośno przełknęła ślinę. Lecz gdy przypomniała sobie trening u Respeva zacisnęła mocno pięści.
- Jeśli tylko nie będę musiała walczyć ze zwierzętami... To myślę że z waszą pomocą dam sobie radę- uśmiechnęła sie krzywo i spojrzała na Deva.
- Ona ma imię..- mruknęła, lecz po chwili uśmiechnęła się szeroko. Dygnęła z gracją i przedstawiła się.
- Maureen Inwe. Tak, pół-maurenka i nie musisz się tak na mnie patrzeć panie. Wole uprzedzać fakty... I jak mniemam zapewne Twe miano brzmi... - spojrzała na Zelerisa i poszukała wzrokiem Zeyfara, którego znała z festynu. odwróciła się do maga i uśmiechnęła jeszcze szerzej, zadowolona ze swoich zdolności dedukcji.[/i] - Devristus, mam rację? Miło mi poznać.
[/i] była zaskoczona potokiem słów jakie spływały z jej ust. Właśnie rozmawia z dwoma potężnymi magami, jakby to byli koledzy z podwórka...

Offline Eric

• Weteran
  • Reputacja: 7717
  • Pay respect, minor peasant!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #393 dnia: 06 Luty 2012, 08:48:29 »
- O - skomentował mądrze. ÂŁuna portalu zalała niebieskawym światłem całą salę Piątej ÂŚwiątyni. Diomedes podszedł bliżej, podobnie jak reszta drużyny. Czekał, aż Gunses zarządzi przemarsz do Ankorvaat. W końcu taki był cel tej wyprawy, a jakoś strasznie długo się to wszystko przeciągało. Z podniesioną kpiąco brwią przyglądał się z lekkim uśmieszkiem na poczynania nieznajomego elfa. Zarechotał lekko, gdy starszy człowiek, który pojawił się tuż obok niego ironicznie dopiekł mu na temat jego wybujałego i śmiesznego entuzjazmu.
- Właśnie - przytaknął starcowi. - Na razie może schowaj ten miecz, hm? - zwrócił się do podnieconego elfa. - Jak wylecisz z portalu to może nieszczęśliwie... A nie, szczęśliwie, zbiegiem okoliczności dokonasz seppuku.

Offline Iddeous

• Magnat
  • Reputacja: 380
    • Karta postaci

« Odpowiedź #394 dnia: 06 Luty 2012, 10:47:11 »
Iddeous mimo woli zaśmiał się z żartu Diomedesa. Czekał aż tylko na przejście Gunsesa, żeby potem znów poczuć rozszczepiające się cząsteczki ciała. Do tej pory podobnie jak Konrad podziwiał płaskorzeźby, ale obszedł salę 2 razy i mu się to znudziło. Z podnieceniem rzekł:
- Niech się ten Gunses pośpieszy, bo ja zaraz pierwszy wskoczę w ten portal.

Offline Devristus Morii

• Arystokrata
  • Reputacja: 8339
  • Leniuszek.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #395 dnia: 06 Luty 2012, 10:56:43 »
Twój instynkt detektywistyczny Cię nie zawiódł uśmiechnął się po raz pierwszy od dłuższego czasu Devristus Nie spojrzałem na Ciebie ze względu na Twoją inność rasową, która wcale a wcale mnie nie obchodzi. Jak widzisz jestem Elfem, który mieszka w państwie rządzonym przez człowieka, więc raczej dyskryminacja i rasizm nie wchodzą tu w grę. złapał oddech Po za tym z tego co słyszałem to chcesz być wojownikiem, a boisz się zabić wroga, którym jest zwierze. To nieco dziwne

Offline Dragosani

• Moderator
  • Chwalmy Tawernę!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #396 dnia: 06 Luty 2012, 12:35:19 »
- Dev, nałożenie na kogoś aury ochronnej jest niemożliwe. - odpowiedział dracon. - A przynajmniej o czymś takim nigdy nie słyszałem, a mam nieco doświadczenia magicznego. - spojrzał krzywo na przyjaciela. - Czasem zastanawiam się, czy wybór ciebie na Wielkiego Mistrza był dobrą decyzją... - jako mistrz subtelności zagrał na ambicji elfa. A co! Trzeba zmotywować długouchego! - I nie sądzę, aby tam zagrażały nam zwierzęta. - odparł na słowa dziewczyny, wskazując portal. - Nie martw się, raczej nie będziemy wdawać się w bezsensowne potyczki ze zwierzętami. No chyba, że zostaniemy do tego zmuszeni i będziemy musieli walczyć w samoobronie.

Offline Elrond Ñoldor

• Weteran
  • Reputacja: 14987
    • Karta postaci

« Odpowiedź #397 dnia: 06 Luty 2012, 12:40:31 »
- Albo sami Cię wepchniemy...

Offline Eric

• Weteran
  • Reputacja: 7717
  • Pay respect, minor peasant!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #398 dnia: 06 Luty 2012, 12:44:08 »
Diomedes ze zdumieniem połączonym z podziwem podniósł głowę na starca. Podobały mu się jego słowa. I propozycja w nich zawarta. Usta łowcy zaczęły się formować w cwaniacki uśmieszek. Podszedł do brodatego mężczyzny i poklepał go po plecach.
- No, to mi się podoba. Nie jesteś czasem moim ojcem, którego nigdy nie spotkałem? - zapytał, rechocząc.

Offline Koza123

• Obywatel
  • Meeeedyk!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #399 dnia: 06 Luty 2012, 15:27:05 »
-Danko, mają rację. Uspkój się. Tylko narobisz sobie stresu i niepotrzebnie zużyjesz swą siłę. Tutaj nic nam nie grozi. A nawet jeśli, to raczej nie będzie coś, z czym dasz sobie radę w pojedynkę.- powiedział Konrad zachowując stoicki spokój.

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #399 dnia: 06 Luty 2012, 15:27:05 »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18