Tereny Valfden > Dział Wypraw
ANKORVAAT: Zapomniane dziedzictwo
Rikka Malkain:
Podobnie jak pozostali Garik przeszedł przez portal i podobnie jak w przypadku pozostałych widok Piątej ÂŚwiątyni na chwilę zaparł mu dech w piersiach. Co prawda jest tu już drugi raz, ale i za trzecim, a nawet czwartym i dziesiątym razem, Wampir nie mógł by się nadziwić wszystkiemu co tutaj widział. Po tym jak przywitał się z innymi Nieśmiertelnymi z wody wyłonił się Vulturius i tak jak za pierwszym razem nie wywołał u Garika miłych uczuć. Wampir cofnął się odruchowo i uchylił usta, za co natychmiast skarcił się w duchu. Pomyślał, że dosyć już dziwienia się wszystkiemu.
Xvier aep Deler:
W sali nagle pojawił się Gatts. Nie zniósł on dobrze teleportacji, upadł na jedno kolano i strasznie dyszał, zbierało mu się na wymioty.
- Skoro mnie już zauważyli to wypadało by się przywitać
ÂŚciągnął kaptur i wypowiedział:
- Witajcie! Przepraszam, że tak późno ale nie lubie towarzystwa. Szedłem za waszymi głosami i wyczekiwałem jakiejś walki. Niestety zobaczyliście mnie więc nici z mojej samotnej wędrówki. - rzekł do towarzyszy.
Następnie ukłonił się w stronę smoka, nigdy nie widział takiej istoty więc zarazem przeszył go wzrokiem.
Ubrał z powrotem kaptur i schował się w rogu sali.
Portret
Statystyki ekwipunku
Broń 1
Broń 2
Broń 3
Nazwa broni: Miecz obywatela
Rodzaj: miecz
Typ: jednoręczny
Ostrość: 13
Wytrzymałość: 6
Opis: Wykuty z 55 sztabek mosiądzu o zasięgu 0,9 metra.
Wymagania: Walka bronią sieczną [50%]
Broń 4
Odzienie
Nazwa odzienia: Kubrak wędrowca
Rodzaj: brak
Typ: strój
Wytrzymałość: 1
Opis: Uszyty z 100 kawałków lnianego płótna.
Wymagania: brak
Pas
Statystyki postaci
Specjalizacje
- Walka bronią sieczną [50%]
Umiejętności nabywane
Osiągnięcia
Umiejętności rasowe
- Potencjał magiczny
- Potencjał chemiczny
- Ciało z gliny
- Ulubieniec bogów
- Bystry umysł
Magia
Gunses:
- Na pewno powołano kolejnego Strażnika - powiedziała Joanna
- Fakt, nie dajesz znaku życia od kilku lat - zaśmiał się Gunses
- Uznano nas za zmarłych. Pewnikiem wieść się rozeszłą, że wszystkich nas zabił Złodziej Dusz... Eh... Tyle lat pracy nad wizerunkiem i sławą - powiedział teatralnie Dragimir. Wszyscy się zaśmieli.
- Mam coś, co może nam pomóc. Posłuchajcie... Jestem prawie pewien, że można się przenieść bardzo szybko do portu. W porcie, a dokładniej na wodzie stoi klasztor. Wszyscy go znamy. Na swym dziedzińcu mają oni wielki głaz o nieznanych właściwościach magicznych, jednakże... Jak wiemy, ten zakon zajmuje się niczym innym a...
- Naukami teleportacji!
- Tak! Wg mnie, jest on na tyle silny, aby ściągnąć sygnał naszego teleportu, jaki zamierzam utworzyć.
- Teleport? - spytała Margaritta - W Ankorvaacie magia teleportacji jest niebezpieczna.
- Jest wręcz zakazana. Ale tamten kamień otacza niezwykła moc, która zapewnia stuprocentową teleportację. Może się udać, że ściągnie nas do niego... - dodał stary Druid
Malavon:
-Mam nadzieję, że sprostam wymogom twojej szkoły Vulturiusie. Na pewno nie porzucę jej łatwo i wątpię by coś mnie do niej zniechęciło. To fascynująca szkoła magi. Zdaje się, że było niewielu potężnych magów władających tym żywiołem. Podoba mi się fakt, że woda, która jest uznawana za źródło życia, może w każdej chwili je odebrać jeśli jej nie traktować z należytym szacunkiem. - mówił elf do smoka. Chciał skorzystać z tej okazji póki mógł. Nie wiedział czy kiedyś jeszcze mu się trafi taka okazja.
Gunses:
- Woda to potężny żywioł, niedoceniany i wzgardzony. Jednakże to woda gasi ogień i utrzymuje wszystko przy życiu. Unosi się w powietrzu i drąży skałę. Nie zapomnij o tym podczas swych ciężkich treningów.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej