Tereny Valfden > Dział Wypraw

ANKORVAAT: Zapomniane dziedzictwo

<< < (5/103) > >>

Isentor:
- Również to poczułem. Gordianie być może energia pochodziła z magicznych kryształów, z których zbudowany jest portal.

Gordian Morii:
-Gdyby nie to, że Zeleris jest tu z nami uznałbym, że to On chce się pochwalić umiejętnością magów Lindangolu jaką jest przemiana w wiatr.- rzekł
-Skoro wiadomo, że to nie on a po tamtej stronie nie było nikogo kto by to potrafił... no chyba że Anv ale wątpię.-zamyślił się.
-Odpowiedź jest prosta. Jakiś obcy mag przeistaczał się w wiatr co wyczułem przed przejściem a teraz teleportował się do nas ot i cała "anomalia". Jak łatwo się domyślić ktoś dowiedział się, że portal został otwarty i wykorzystując to przedarł się do tego świata. Mam pewne przypuszczenia kto to mógł być, ale pewny nie jestem.

Vitnir:
...nać świat przede mną stojący - dokończył w myślach, po drugiej stronie. Rozejrzał się dookoła, zrobił głęboki wdech, by poczuć to miejsce. Znajomy zapach mokradeł wypełnił jego nozdrza, wydychając powietrze ruszył szybkim krokiem pod ścianę do reszty, którzy byli już tutaj.

Dragosani:
Ognista Strzała maga wytworzyła się bez problemów. Była nawet nieco większa niż zwykle, co zaintrygowała Zelerisa. Najwyraźniej magia jest tutaj silniejsza. Rozproszył zaklęcie i podszedł pod ściągnę, tak jak radził Gunses. Nagle z portalu "wyleciał" podmuch wiatru. Obalił Cadacusa. Wampir był chyba nie zdezorientowany, ale mag miał pewną ideę cóż to mogło być. Szczególnie gdy usłyszał słowa Gordiana i Isentora, oraz wspomniał to co delikatnie poczuł po tamtej stronie. Już chciał wyjaśnić cóż to mogło być, lecz ubiegł go Gordian. Flamel uznał ową "anomalię" właśnie za zaklęcie Wiatru.
- Mam co do tego złe przeczucia. - mruknął, by nie milczeć dłużej.

Eric:
Diomedes wypadł gwałtownie przez łunę portalu. Przeturlał się po zakurzonej posadzce, zakasłał i kichnął. Po chwili zorientował się gdzie się znalazł. Był w pokaźnej komnacie, mniejszej jednak od tej z Piątej ÂŚwiątyni. Portal rozświetlał pomieszczenie. Kruk zdumiał się, jak bardzo różni się to przejście, od tego z królestwa. Nawet architektura była wyraźnie inna. Poza tym, pajęczyny w kątach, sterty kurzu i ten zapach... Znajomy zapach mokrego, zbutwiałego drewna i mokrej ziemi... Moczary. Kruk wzdychnął.
- Coś się zapuściła ta świątynia. - mruknął. Dopiero po chwili spojrzał na twarze towarzyszy. Ujrzał w nich zaniepokojenie. Zafrasowany, z dozą strachu powoli spojrzał przez ramię za siebie. Niczego nie zauważył.
- Coś się stało? - zapytał półgłosem. Wyraźnie interesował go powód podejrzanego zachowania towarzyszy.

Portret:

Ekwipunek:

Broń 1:
Nazwa: Jeździec Burzy
Rodzaj: miecz
Typ: jednoręczny
Ostrość: 22
Wytrzymałość: 14
Opis: Wykuty z 55 sztabek stali o zasięgu 0,9 metra. Obosieczne ostrze wykuto ze stali najwyższej jakości.
Wymagania: Walka bronią sieczną [75%]

Broń 2:
Nazwa broni: Uderzenie wiatru
Rodzaj: łuk
Zasięg: 50 metrów
Precyzja: 40%
Opis: Wykonany z 50 kawałków drewna.
Wymagania: Walka bronią dystansową [50%]

Broń 3:
Nazwa broni: Różdżka gromu
Rodzaj: różdżka
Zasięg: 50 metrów
Zaklęcie: Piorun kulisty
Opis: Wykonana z 50 kawałków drewna.
Wymagania: Używanie różdżek

Broń 4:
nic

Odzienie:
Nazwa odzienia: Pancerz Kruka
Rodzaj: zbroja miękka
Typ: zbroja z utwardzonej skóry
Wytrzymałość: 8
Opis: Uszyta z 100 kawałków skóry kreshara.
Wymagania: Używanie zbrój miękkich

Pas:
Sakiewka: 100 zł

Statystyki postaci:

Specjalizacje:

* Walka bronią sieczną II
* Walka bronią dystansową I
* Używanie zbrój miękkich
* Używanie różdżek
Umiejętności nabywane:

* Kamuflaż
* Cichy zabójca