Tereny Valfden > Dział Wypraw

ANKORVAAT: Zapomniane dziedzictwo

<< < (4/103) > >>

Dragosani:
Zaraz po towarzyszach przez portal przeszedł Zeleris. Miał dziwny wyraz twarzy, najwyraźniej ten dość specyficzny rodzaj podróży magicznej wywarł na nim pewne wrażenie. Rozejrzał się po sali. Była rozświetlona przez portal, więc nie było problemów z orientacją. Nawet gdyby był jeszcze człowiekiem. Nie odzywał się, lecz podobnie jak Gordian sprawdził działanie magii, poprzez zaklęcie Ognistej Strzały.Było ono najpraktyczniejsze do takiego testu.  Nie chciał by to, że magia tutaj nie działa wyszło dopiero podczas ewentualnej walki.

Elrond Ñoldor:
- Dobra, nie było pytania... - powiedział kręcąc głową.
- Niemniej jednak nie dawajmy zwieść się wyglądu tego miejsca. Miejmy się na baczności. Nie wiadomo co może nas spotkać. Gunsesie, poprowadzisz?

Isentor:
- Proponuje ruszać lub przynajmniej się ukryć. Kto wie kogo sprowadzi aktywowany portal. A my stoimy tutaj jak kaczki na strzelnicy.

Gordian Morii:
-Ja proponuję poczekać na resztę.- rzekł elf
-Przynajmniej ja nigdzie się nie ruszam bez moich nowicjuszy. Jak przybędą pójdę i ja.- dodał.

-Isentorze poczułeś może to samo co ja jeszcze tam w wampirzym chramie? Jakieś dziwne zawirowanie magiczne, jakby ktoś użył potężnej magii. Albo silnego zaklęcia.

Gunses:
- Stańmy pod ścianą. Macie rację, nie ma co ryzykować. Poczekamy tutaj na resztę kompanii. - rzekł Gunses. w tej samej chwili z portalu dobiegła jasność, wiadomym było, że coś się teleportowało. Zaraz potem wiatr wyrwał się z portalu, przemknął obok nas uderzając Gunsesa i wyleciał na zewnątrz. Nie było po nim śladu. Gunses pozbierał się z ziemi, poruszył barkami które najboleśniej poczuły twardość podłogi
- Ktoś może mi to wyjaśnić? - zapytał - To jakaś anomalia portalu?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej