Tereny Valfden > Dział Wypraw

IV. Frater cruenta vindicare injurias.

<< < (14/37) > >>

Lucas Paladin:
- Hmm... zadziwiające. To pewnie dlatego, że nie interesuje mnie paranie się magią. Swego czasu byłem myśliwym, żyłem z tego, co upolowałem. Wiem, że Bractwo zapewni mi to, o czym zawsze marzyłem - dom, przyjaciół, umiejętności i reputację w królestwie. Chcę się sprawdzić i doskonalić. Po to też jestem na tej wyprawie. - Morean spojrzał na Aragorna jak na ojca. Był pewien, że ten człowiek coś zmieni w jego życiu...

Akatosh:
Wedle instrukcji zdobytych od zbrojmistrza Akatosh udał się pod karczmę. Powiedział do zgromadzonych:
-Witam. Podobno Bractwo wybiera się na jakąś wyprawę... A,zapomniałbym. Nazywają mnie Akatosh i jestem nowym członkiem tej organizacji.

Ekwipunek:

Broń:
1.
Nazwa broni: Złowróżbny szept
Rodzaj: sztylet
Typ: jednoręczny
Ostrość: 13
Wytrzymałość: 6
Opis: Wykuty z 25 sztabek mosiądzu o zasięgu 0,3 metra.
Wymagania: Walka bronią sieczną [50%]
Cena: 50 sztuk złota

Nazwa odzienia: Pancerz Kruka
Rodzaj: zbroja miękka
Typ: zbroja z utwardzonej skóry
Wytrzymałość: 8
Opis: Uszyta z 100 kawałków skóry kreshara.
Wymagania: Używanie zbrój miękkich

Statystyki:
Nauczone:
-walka bronią sieczną [50%]
-używanie zbrój miękkich
Rasowe:
-Potencjał magiczny
-Potencjał chemiczny
-Ciało z gliny
-Ulubieniec bogów
-Bystry umysł

Hagmar:
-No prosze! Nowych przybywa jak grzybów po deszczu. Witaj, jam jest Aragorn Tacticus Komandor Kruczego Bractwa i twój mistrz.

Lucas Paladin:
Morean nigdy nie należał do cierpliwych. Chodził w lewo i prawo, nie mogąc spokojnie ustać w miejscu. Rzekł więc do Aragorna. - Mistrzu ilu jeszcze braci przybędzie na wyprawę? Czy to już wszyscy? Chętnie rozruszałbym swoje stare kości.

Hagmar:
Aragorn podszedł do Moreana i lekko pacnął go w łeb.
-Lekcja I. Wypada z nowym bratem wpierw przywitać się, marudzić potem mój padawanie. To już wszyscy, idziemy do stajni. Aragorn spojrzał na Akatosha, jego uzbrojenie imponujące nie było...odpiął od pasa miecz i zaproponował młodemu.
-Trzymaj, przyda Ci się bardziej niż sztylet.

//Daję:

Nazwa broni: Miecz obywatela
Rodzaj: miecz
Typ: jednoręczny
Ostrość: 13
Wytrzymałość: 6
Opis: Wykuty z 55 sztabek mosiądzu o zasięgu 0,9 metra.
Wymagania: Walka bronią sieczną [50%]

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej