Tereny Valfden > Dział Wypraw

Nocne zmory ziem larkoskich

<< < (16/16)

Dragosani:
Walka była krótka i szybko się skończyła. Flamel rozejrzał się po cmentarzysku, które zmieniło się w pobojowisko walki żywych i umarłych.
- Teraz stało się to pewne. - powiedział. - Ktoś sterował tymi ożywieńcami. Wyraźnie ich na nas wysyła. Bądź czujna. - mag ruszył przed siebie, bacznie obserwując okolicę. Nie wiedział czy pan tych istot jest w pobliżu, ale...
- Kimkolwiek jesteś, ukarz się! - krzyknął. - Wiemy że tutaj jesteś, nie ma sensu się ukrywać i wysyłać na nas swe sługi! - dodał, czekając czy wywoła to jakikolwiek efekt.

Metztli:
- Będę czujna ale... za... chwilę - powiedziała Metz i pędem uciekła ku najbliższym krzakom, to co widziała i czuła źle wpłynęło na jej delikatny żołądek, gdy już go uspokoiła wróciła do Zelerisa, nadal blada, teraz na dodatek nieco osłabiona - Nigdy więcej nieumarłych... jakaż chora magia mogła stworzyć coś tak odrażającego? - stwierdziła krzywiąc się i przysłaniając nos chustką.

Anv:
// Matztli za buziaczka dostanie roOoShoffEgo talencika.

Idąc ciut dalej jakby z mgły pojawiam się przed wami na lekkim wzniesieniu, czarna postać. Dym spowijający jej ciało powoli się rozwiewa. Zauważacie mężczyznę ubranego w długą czarną szatę. Spogląda na was i uśmiecha się.

Nagle słyszycie lekki trzask, a dosłownie krok przed wami zmaterializował się Gordian. Natychmiastowo złapał was oboje za ramiona i teleportował na dziedziniec Gildii Magów, po czym rzekł:
- Ten mag... gdy medytowałem, dzięki jasnowidzeniu zauważyłem go, zauważyłem też dziwną poświatę enrgii, z której czerpał moc, regenerował się wzmacniał. Obecnie nie dalibyście mu rady, jeszcze do niego wrócimy

Wyprawa Zakończona!
Nagroduf nie ma bo nie wiem czy Gordq coś przewidział, jednakowoż patrząc na wydarzeniua, nijak nie zarobiliście... zjedliście po gruszce, o!

A oto wasze talenty:

Zeleris: 1 (2) srebrny talent i 1(2) brązowy talent + 300 szt. zł. premii
Metztli : 1 (2) srebrny talent i 1 (2) brązowy talent + 300 szt. zł. premii

Edit.: Zapomniałem o Gordianku przecież...

Gordian: 1 srebrny talent + 300 szt. zł. premii

//reklamacje wciąż można zgłaszać na PW, jeśli uważacie, że zasłużyliście na więcej.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej