Tereny Valfden > Zakończone wyprawy
I zadanie Khaleba
Arkhan:
Księge Arcanum Wody posiadamy w bibliotece klasztoru, acz skoro ją znalazłeś, zachowaj ją dla siebie. A gdzie bawełna? - rzekł Arcymag Wody
Khaleb:
Ekhm, bawełna powiadasz? Przepraszam mistrzu lecz z całego zamiesznia z tą księgą całkowicie o niej zapomniałem. Lecz daj mi chwile i zaraz po nią pobiegne. Po tych słowach Khaleb udał się biegiem do kupca, pokazał mu księge. Kupiec po jej zobaczeniu był w szoku i powiedział...
Arkhan:
Całe życie poszukiwałem tejże księgi, dziękuje ci! Ale obawiam się, że bawełny nie dostaniesz, bo dosłownie przed chwilą jeden z wędrownych kupców zaproponował mi 400 szt złota za całą bawełnę jaką miałem...przykro mi!
Jesteś teraz jak bomba, która zaraz eksploduje. Oszukany i zły, kierujesz się w stronę farmy. Dochodząc do niej widzisz...
Khaleb:
Widze jak farmer rozmawia z tym wędrownym handlarzem. Miałem ochote przywalić ze złości i farmerowi i handlarzowi lecz się powstrzymałem. Po krótkiej chwili, odzyskałem zdrowe zmysły i rzekłem do nich: Czy macie może bawełnę na sprzedaż? Zapłace złotem i dorzucę magiczną księgę... !
Arkhan:
Farmer spojrzał na pytającego się nowicjusza, po czym rzekł
- Witam przybysza! Oczywiście, mam bawełnę i chętnie ci ją sprzedam. Powiedz mi, ile masz pieniędzy?
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej