Tereny Valfden > Zakończone wyprawy
I zadanie Khaleba
Khaleb:
W sumie niewiele, bo ok 100 sztuk złota ale mam jeszcze wspaniałą księgę, o której już wspomniałem. Przybywam z klasztoru Adanosa z polecenia Arcymaga Arkhana więc jestem wiarygodnym kupującym, więc księga jest z pewnego źródła. Co ty na to farmerze?
Arkhan:
Farmer przyjrzał się księdze po czym rzekł:
-Księga wygląda tajemniczo, wiesz co? Wezmę tylko ją, a pieniądze możesz zatrzymać dla siebie!
W tym momencie rozmowe chciał zakłócić handlarz, ale ni z tąd, ni z owąd padł, gdyż trafiła w niego strzała. Farmer przestraszył się i uciekł, podobnie ty posątpiłeś. Droga do klasztoru...
Khaleb:
Biegłem szalonym tempem do klasztoru aby opowidzieć wszystko Arkhanowi. Gdy już dotarłem na miejsce rzekłem: mistrzu, dzieją sie straszne rzeczy! Farmer od którego miałem kupić bawełne uciekł, a handlarz który stał razem z nim został zabity! Co mam teraz zrobić? Daj mi jakas rade. Czy mam tam wrócić?
Arkhan:
Po co. Posądzą cię o morderstwo. Jedynym świadkiem jest Farmer, więc jeżeli będą poszukiwać mordercy to farmer powie jak to było. Nic się niemartw, Adanos wie żeś nie winny. Daj bawełnę i odejdź...
Zadanie Wykonane, +2 reputacja
Khaleb:
Dziękuje mistrzu żeś wyrozumiały... Jakby była jakaś ważna sprawa do załatwienia to jestem gotów.
Nawigacja
Idź do wersji pełnej