Strefa dyskusji > Dyskusja o grach studia Piranha Bytes
JoWooD ogłasza upadłość
Nocturn:
Szczerze mówiąc, nie mogę powiedzieć, że ta wiadomość mnie zasmuciła. W końcu to za czasów Piranii powstały najlepsze części, a gdy JoWooD został sam...
Koza123:
--- Cytat: Dyum w 31 Październik 2011, 10:06:44 ---A ja mam to szczerze mówiąc gdzieś. Gothic, jego świat, to była Kolonia no i ewentualnie Khorinis. Nie jakieś tam Setariffy, wyspy, Myrtany itd. Największy klimat miała jedynka i dwójka z prostego powodu. ÂŚwiat był dopracowany. Niewielki (dla mnie jest to zaletą, bo podróżowanie nie jest męczące), ale klimatyczny i miał w sobie coś przyciągającego. Jak coś, to chętnie zobaczyłbym remake którejś z nich. Nie można ciągnąć serii w nieskończoność, wolałbym, by Piranie skupiły się na Risenie, bo ta seria ma jakieś perspektywy. Gothic został właściwie przekreślony po dość przeciętnej trójce, właściwie wypłukanej z tego klimatu, okropnym Zmierzchu Bogów i czwórce dla casuali.
--- Koniec cytatu ---
Gdyby miało być tak, jak mówią niektóre plotki, że miałby powstać Gothic 5, pokazujący prawdziwą akcję, po tej z 2, to byłoby dobrze i mogłoby się udać Gothica jakoś dźwignąć do góry. Jednak póki co, chyba będzie, jak jest.
Nocturn:
Fajnie by było z 5, ponieważ Gothic 3 też nie był dokończony, bo JoWooD naciskał na Piranie. A JoWooD się przeliczył, myśląc, grą ze świetną grafiką, ale pozbawioną fabuły, zamydli graczom oczy. Mi najbardziej przypadła do gustu jedynka, bo tam JoWooD nie położył swoich łap ;)
Elrond Ñoldor:
Tak to jest, gdy ustala się terminy i liczy tylko na zysk mając w dupie graczy.
Nocturn:
I w sumie, nie opłaca im się to. Bo taka dokończona, porządna gra by wyszła. Byłaby wszędzie chwalona i wzrósł by popyt na ową grę. Bo inaczej wyjdzie taka niedorobiona gra, ludzie piszą na necie: "żal, ale syf", to się odechciewa zakupu. I nie lepiej taką grę dokończyć? Gracze i twórcy byliby zadowoleni ;)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej