Strefa dyskusji > Dyskusja o grach studia Piranha Bytes

JoWooD ogłasza upadłość

<< < (2/13) > >>

Isentor:

--- Cytat: Ocian w 09 Styczeń 2011, 21:54:40 ---według mnie tu już nie chodzi o takie firmy. Trzeba zobaczyć gdzie leżał ich błąd. Moim zdaniem ucieczka od tego co fani kochali...

--- Koniec cytatu ---
JoWooD zależało na kasie. Poganianie Piranhy z pracami nad silnikiem Gothic 3 wyszło podczas premiery. Spójrz na Risena, to on reprezentuje finalną wersje silnika Piranhy. To co gracze otrzymali wcześniej to bubel wydany na siłę dla zysku bo JoWooD nie miało dużych przychodów. Efekt był odwrotny niż zamierzali bo tylko zrazili graczy do sagi. Ostatni gwóźdź do trumny wbili udostępniając narzędzia do edycji Gothic 3 Hinduskiemu studiu, płacąc mu grosze za stworzenie dodatku, który zabił nadzieje fanów. A Arcania? Casualowy cRPG wydany dla Amerykańskiej masy w celu zdobycia nowych fanów. Też nie wyszło. Bo za taką grę nie dam więcej jak 80 zeta. Inni pewnie też skoro tak słabo się sprzedaje.

--- Cytat: Ocian w 09 Styczeń 2011, 21:54:40 ---Wiadomo o czym mówie, jest tego dużo więc nie będę o tym mówił...
Dla mnie nie musi być jakieś uber pro studio. Ważny byłby powrót do korzeni...

--- Koniec cytatu ---
Do korzeni może wrócić każde studio. Ważne żeby zrobił to ktoś z umiejętnościami i doświadczeniem w tworzeniu gier cRPG.

Vedymin:
Uważam że prosili się sami o to. Ile trzeba mieć talentu aby zrujnować markę która jeszcze 4 lata temu stała tak wysoko?

Ponurak:
O cholera. Właśnie słuchałem sobie tego...//www.youtube.com/watch?v=0JVtVyfAHNcwchodzę zaklimatyzowany na tg... A TU TAKA NIESPODZIEWANKA  \m/ serce raduje i skacze na wieść o upadku tej niszowej pijawki. Tak czy siak gdyby prawa JW wykupiło Deep Silver? Z tego co pamiętam część praw nadal ma PB. Można by się pokusić w końcu o ten dodatek do g3. Tzn. mieć gdzieś g3zb i g4 i zrobić normalny dodatek wymagający podstawy jak nk i zrobić po swojemu te wyspy południowe w końcu. Podejrzewam, że padł by rekord sprzedaży, a o ile byłby to dobry produkt to jakoś zszargane imię by naprawili.

Mogul:
Isentorze możesz podac skąd tego niusa wytrzasznąłeś? Bo mi się zdaje że to nie cały.:D
Chciałbym jakoś zapoznać się ze sprawą...

Isentor:

--- Cytat: Ocian w 09 Styczeń 2011, 22:36:22 ---Isentorze możesz podac skąd tego niusa wytrzasznąłeś? Bo mi się zdaje że to nie cały.:D
Chciałbym jakoś zapoznać się ze sprawą...

--- Koniec cytatu ---
Z czym konkretnie? :-\

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej