Strefa dyskusji > Dyskusja o grach studia Piranha Bytes

JoWooD ogłasza upadłość

<< < (9/13) > >>

Isentor:

--- Cytat: Ocian w 05 Kwiecień 2011, 16:25:39 ---a skąd takie info?;>

--- Koniec cytatu ---
Pisaliśmy o tym kiedyś ale nie mieliśmy żadnego potwierdzenia ze strony Piranhy. Ostatnio w wywiadzie dla Gothicz.net Mike Hoge potwierdził, że prawa do marki Gothic zostały sprzedane JoWooD na określony czas. W związku z tym po wydaniu Risen 2 prawa wracają do prawowitych właścicieli.

Anv:
No to świetnie. O czymś takim marzyłem. Płakać mi się chciało jak włączyłem i zobaczyłem jak skończyła ta ciekawa opowieść o b...ezimiennym. Z klimatycznego RPG zrobili płytki H'n'S

Gordian Morii:
 <tuli> Anvuś spokojnie. To tylko kilka kanciastych modeli powleczonych teksturami:)

Robben:
Fajnie, tylko że teraz to już jest w dupie, bo ta cała (o zgrozo!) Arcania wraz ze Zmierzchem Bogów, zrobione tanim kosztem, wybiły całą serię z rytmu i wpakowały w maliny. Jeśli jakaś firma tworzy pierwszą świetną grę i dwie kontynuacje, to powinna się jej trzymać, bo jak wpieprza się inna firma, to pojawia się też inna koncepcja i pomysły, przez co wtedy wychodzi taka uboga Arcania, bo twórcy mieli akurat takie widzimisię. To samo by się stało na przykład z kolejnym Wiedźminem, jakby zaczęła go tworzyć jakaś inna, denna firma. I jak teraz stworzyć dobrą fabułę w Gothiku 5, skoro trzeba kontynuować nie za bardzo przemyślany scenariusz Zmierzchu Bogów i Arcanii? Albo niech zrobią Prequel, to wtedy fabuła poprzednich części nie będzie miała znaczenia. A może Gothika I i II na silniku Crysia? Może to trochę pomysł na wyrost, ale z drugiej strony robić kolejne nędzne dodatki, czy kontynuacje (co to już tam JoWood szykowało? Fall of Gothic?), to lepiej odtworzyć stare gry w nowej oprawia i tyle. A JoWood mogło już dawno zbankrutować, bo przynajmniej nie zmarnowaliby tej serii. Nie wiem co z tego wyjdzie, ale jeśli Piranie rzeczywiście mieliby tworzyć ,,piątkę'', to może coś by z tego było, choć niestety Gothic skończył się już dawno i chyba już teraz nikt nie wierzy, że jeszcze kiedyś zagramy w Gothika na miarę jej pierwszej części. :)

vvvojtek:
To jest modelowy przykład, że jazda na jednym pomyśle (choćby genialnym) który wykluł sie 100 lat temu w końcu musi odbić sie czkawką...gratulacje...

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej